To ypogeio.gr

Spir Frelini's

Candy World #03

Ένας δίσκος, ένα τραγούδι, μία ταινία και ένα βιβλίο για την εβδομάδα σου από το Spir Frelini (My Drunken Haze).
 

Candy Record Of The Week
Sharon 'Mhati' Chatam - Fantasy
Tο Quel Che Non Saprei Dirti Mai A Parole ξεκινάει με μια σκόρπια μελωδία που φέρνει έντονα στο μυαλο το μωρό της Ρόσμαρι από τον Krystof Komeda (στην demo εκτέλεση φυσικά του Komeda) και εδώ μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί από τα χρυσά πρωινά σε ονειρικά ηλιοβασιλέματα. Πρόσφατο reissue το βινύλιο από την Cinedelic Records, άχαστο και ονειρικό για τους λάτρεις της τζαζ και των ευρωπαικών soundtracks. Ο δίσκος δεν υπαρχει ολόκληρος στο youtube, αλλά όποιος τον θέλει ας μου στείλει p.m (fb Spiros Frelini). Διαφορετικά, υπάρχει διαθέσιμος προς πώληση σε physical format εδώ.
 

 

Candy Song Of The Week
Gilles Peterson-Nós Precisamos De Você (feat. Moses Boyd)

O ιστορικός δίσκος Tam Tam Tam, επιτομή στη Αφρο-βραζιλιάνική κουλτούρα και μουσική...τρέλα, κυκλοφόρησε το 1957, αλλά λίγα χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του '60, λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα και τη δικτατορία του 1964. 52 χρόνια μετά, ο Βραζιλιάνος DJ Gilles Peterson επιστρέφει στο συγκεκριμένο άλμπουμ και μας δίνει τη δική του εκδοχή, η οποία θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 15 Ιουλίου. Από κει το υπέρτατο Nós Precisamos De Você (=σας χρειαζόμαστε). 
 



Candy Movie Of The Week
Belladonna Of Sadness
Γνωστό και ως Tragedy of Belladonna, πρόκειται για μία ιαπωνική άνιμε ταινία μεγάλου μήκους του 1973, σε σκηνοθεσία Eiichi Yamamoto. Το σενάριο γράφτηκε από τον σκηνοθέτη, σε συνεργασία με τον Yoshiyuki Fukuda, το οποίο βασίστηκε στο βιβλίο-οδηγό μαγείας και σατανισμού La Sorcière (1862), του Jules Michelet. Η παραγωγή έγινε από την Mushi Production και η διανομή Nippon Herald Films. Η ταινία αποτέλεσε το τρίτο μέρος της τριλογίας Animerama. Και η υπόθεσή της επικεντρώνεται στην ιστορία της Jeanne, μίας νεαρής χωριατοπούλας που πέφτει θύμα βιασμού και κατόπιν κατηγορείται για χρήση μαγείας. Αν και κατά την εποχή της κυκλοφορίας της, η ταινία δεν έλαχε επιτυχίας, σήμερα θεωρείται σταθμός στην ιστορία του ιαπωνικού και παγκόσμιου κινουμένου σχεδίου, για την τεχνοτροπία της και το ριζοσπαστικό περιεχόμενό της. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου του 1973, στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Το 2009 κυκλοφόρησε ξανά στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, και σε περιορισμένες προβολές στις ΗΠΑ. Το 2014, η εταιρεία Cinelicious, ξεκίνησε την αποκατάσταση του αυθεντικού φιλμ, με την έκδοση 4Κ, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016. Απιαστο soundtrack επισης απο τον Masahiko Sato.
 

 



Candy Book Of The Week
Yé-Yé Girls of '60s French Pop

Mοναδικες φωτογραφίες και εξιστορήσεις για τα κοριτσια που φτιαξαν την γαλλικη ποπ του 60! Στο βιβλίο...παρελαύνουν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του rock 'n' roll μύθου Johnny Hallyday, Sylvie Vartan, η σούπερ λολίτα France Gall, η εμβληματική Françoise Hardy, η πανέμορφη ηθοποιός Chantal Goya και φυσικά η Brigitte Bardot. Τη συλλογή επιμελήθηκε ο French pop music expert Gillian Hills.

https://www.amazon.com/Y%C3%A9-Y%C3%A9-Girls-60s-French-Pop/dp/193623971X?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

 
Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Σκέψεις και Εντυπώσεις
από το 'ZARI'
της Μαρίνας Σάττι
(11/03/2024)
ypogeio.gr
Ladies In Waiting -
Ένα σημείωμα με αφορμή
το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Τσουκαλά
(29/02/2024)
ypogeio.gr
And the..Nobel
goes to Bob Dylan
(17/10/2016)
ypogeio.gr
7 Λόγοι που δεν γράφαμε πολύ
στο Υπόγειο τον τελευταίο
καιρό (A Photo Article)
(31/07/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ