To ypogeio.gr

Top 11 (10)

David Bowie


To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας ή καλλιτέχνη, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες/καλλιτέχνες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.


Φτάνουμε αισίως στο 10ο Top-11 και ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε προς το επιβλητικό και αέρινο ανάστημα του Λευκού Δούκα, του μεγάλου και απείρως ξεχωριστού David Bowie. Τη δύσκολη αποστολή να βγάλει την αγαπημένη του 11άδα, ανέλαβε ο αγαπημένος φίλος του Υπογείου, leader της Αθηναϊκής μπάντας των The BitterSweet και εξαίρετος DavidBowie-ολόγος, ο Νικόλας Αλαβάνος. Η επιλογή έγινε από τραγούδια του Bowie που βρίσκουμε στους 25 (!) προσωπικούς του δίσκους, αλλά και από πλήθος συμμετοχές, ακυκλοφόρητα, OSTs και Β-sides.
 

Δισκογραφία

David Bowie (1967)
David Bowie (1969)
The Man Who Sold the World (1970)
Hunky Dory (1971)
The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars (1972)
Aladdin Sane (1973)
Pin Ups (1973)
Diamond Dogs (1974)
Young Americans (1975)
Station to Station (1976)
Low (1977)
"Heroes" (1977)
Lodger (1979)
Scary Monsters [And Super Creeps] (1980)
Let's Dance (1983)
Tonight (1984)
Never Let Me Down (1987)
Black Tie White Noise (1993)
Outside (1995)
Earthling (1997)
Hours... (1999)
Heathen (2002)
Reality (2003)
The Next Day (2013)
★ [Blackstar] (2016)

 


 

Top-11

1. Warszawa (Low, 1977)

2. Space Oddity (David Bowie, 1969)

3. Life On Mars? (Hunky Dory, 1971)

4. Lazarus (Blackstar, 2016)

5. Rock n Roll Suicide (The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, 1972)

6. Lady Grinning Soul (Aladdin Sane, 1973)

7. Moonage Daydream (The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, 1972)

8. Quicksand (Hunky Dory, 1971)

9. Velvet Goldmine (Space Oddity single/b-side, επανακυκλοφορία 1975)

10. Station To Station (Station To Station, 1976)

11. Time (Aladdin Sane, 1973)

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (32)
Ορφέας Περίδης
(21/06/2020)
ypogeio.gr
Top 11 (31)
Νίκος Παπάζογλου
(ομαδικό x 7)
(16/04/2020)
ypogeio.gr
Τα 10 Κομμάτια Του Μήνα
Απρίλιος 2018
(05/05/2018)
ypogeio.gr
Τα 10 Κομμάτια του Μήνα
Μάρτιος 2019
(07/04/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ