To ypogeio.gr

Λάμπρος Παπαλέξης

Τραγούδια από τον Υπόνομο -

Στο Δρόμο.., Μέρος 3ο


''Τραγούδια από τον Υπόνομο'' - Στο Δρόμο.., Μέρος 3ο

Ο αγαπημένος Λάμπρος Παπαλέξης... ξαναπαίρνει τους δρόμους κι αν τον πετύχετε, πιείτε ένα ποτό μαζί του ακούγοντας τις μουσικές του...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα τέλη του 2018 ανυποψίαστος όπως όλοι για το τι θα επακολουθήσει για τις ζωές όλων μας ξεκίνησα μια ακουστική περιοδεία με τίτλο ''Τραγούδια από τον Υπόνομο'' – Στο Δρόμο... στο όνομα των 40 χρόνων μου σαν μουσικός ανά τη χώρα με φίλους συνεργάτες που διακόπηκε βάναυσα απ΄την επιδημία του κορωνοιού.

Έγραφα τότε:

''Από το μακρινό '79 των υπογείων των Αμπελοκήπων έως το σήμερα μετράμε κοντά 40 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα για μία πορεία στην τραγουδοποιία και στις ζωντανές εμφανίσεις, ακόμα και αν υπήρξαν κάποια μικρά ή και μεγαλύτερα διαλείμματα. Έχοντας διαγράψει αυτή ακριβώς την πορεία και επειδή δεν είμαι ο τύπος του μουσικού που θα μπω στη διαδικασία να μαζέψω όλες τις παλιές μου μπάντες για να κάνω ένα tribute "200 χρόνια Λάμπρος Παπαλέξης- Ημέρες Πολιτισμού'', αποφάσισα για μια περίοδο να βγω στο δρόμο... Έτσι, θα πηγαινοέρχομαι Αθήνα - περιφέρεια, με μια ακουστική κιθάρα και μερικές φαλτσοφυσαρμόνικες στις αποσκευές για να παίζω σε μικρούς χώρους, όσα περισσότερα live γίνεται, και με όλη την αμεσότητα που συνοδεύει μία τέτοια κατάσταση, αναλαμβάνοντας και όλο το ρίσκο του εγχειρήματος. Ευελπιστώ, όλο αυτό να μου δώσει τον αναγκαίο χρόνο να ολοκληρώσω τις ιδέες για το επόμενο album, με ορίζοντα καταγραφής και έκδοσης το τέλος του 2023, που θα είναι αφιερωμένο σε όλη αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε το μακρινό '79, που λέγαμε. Θα παίξουμε τραγούδια σε ακουστικές version, με το ανάλογο feeling και την ένταση που αρμόζει σε όλη αυτή τη διαδρομή. Από τις απαρχές των δυόμιση αφελών ακόρντων των ''Φάντης Μπαστούνι & οι 'Ασσοι'', την περίοδο της πολυφωνικής ''Σαύρας των Βασιλικών Δρόμων'' στην εποχή της στυλιστικής παράδοσης των ''Χτισμένων... των Θεμελίων''. Ταυτόχρονα όπως πάντα -αλλά πολύ περισσότερο αυτή τη φορά- θα παίξουμε τραγούδια από ξένους τραγουδοποιούς και μπάντες που καθόρισαν τη σύνθεση, τη στιχουργία μου, αλλά και εμένα τον ίδιο σαν άνθρωπο. Θα ταξιδέψουμε με βανάκια, τρένα, βαπόρια, αερόστατα και αραμπάδες. Θα τραγουδήσουμε, θα κλάψουμε και θα γελάσουμε όσο φτάνουν οι αντοχές μας και όπου μας βγάλει η άκρη. Ελπίζουμε όταν θα ολοκληρωθεί όλο αυτό το όμορφο και περιπετειώδες ταξίδι, να γιορτάσουμε το κλείσιμο πανηγυρικά, με μία ακόμα εμφάνιση, φυσικά.

Καλή αντάμωση στις περιπλανήσεις μας... Καλή μας τύχη''


Προς πείσμα των καιρών με το ίδιο και περισσότερο πόθο και πάθος, με άλλες πληγές ανοιχτές και άλλες να επουλώνονται όπως όλοι μας και στο όνομα των αγαπημένων φίλων μουσικών που έως τώρα μοιραστήκαμε τα πατάρια και κόσμου που συμετείχε ανά την επικράτεια η περιοδεία ''Τραγούδια από τον Υπόνομο'' – Στο Δρόμο.., Μέρος 3ο ξανα ξεκινά με ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2023 και στόχο να καλύψουμε και να παίξουμε έως τις τελευταίες
εσχατιές της επικράτειας.

Στο πρώτο αυτό ταξίδι θα με συνοδέψει ο σπουδαίος κιθαρίστας Διονύσης Τελιόπουλος. Ο Διονύσης Τελιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Εχει παίξει σε διάφορα σχήματα μεταξύ των πιό γνωστών ''Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων'', ''Λάμπρος Παπαλέξης & οι Χτισμένες...των Θεμελίων'' και ''Penny Dreadful''. Tα τελευταία χρόνια είναι καθηγητής κιθάρας και διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο στα Σπάτα.

Καλή μας αντάμωση...
Και καλή μας τύχη...

''Oι δρόμοι ήταν το καταφύγιο μου και μονάχα εκείνος που έχει
γυρέψει καταφύγιο εκεί και έχει φτάσει στο σημείο να γίνει σαν
άχυρο που βρίσκεται στη διάθεση όλων των ανέμων μπορεί να
καταλάβει το μεγαλείο τους...''

Henry Miller, ''Τροπικός του Καρκίνου''

Λάμπρος Παπαλέξης


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
BLACK BODY RADIATION
Burn The Cycle
Παρουσίαση Δίσκου
(08/05/2024)
ypogeio.gr
ΑΝΑΤΕΛΛΩ: Γιάννης Αγγελάκας,
Παιδί Τραύμα, Sophie Lies, Turboflow 3000
@ Gazarte, 11/4/24
(22/02/2024)
ypogeio.gr
Παύλος Παυλίδης
@ FLOYD
13/4/2024
(20/02/2024)
ypogeio.gr
Death Disco Athens Open Air Festival
22 & 23 Ιουλίου
@ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
(29/06/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ