To ypogeio.gr

The Magic Mountain

(A Mixtape for Hans Castorp)

by Maria Paroussi


 


Η Μαρία Παρούση είναι από τους πιο αγαπημένους και σημαντικούς ανθρώπους του Υπογείου, για πολλούς και διάφορους λόγους. Το να φιλοξενούμε το πρόσφατο θεματικό της compilation "The Magic Mountain (A Mixtape for Hans Castorp)" σήμερα εδώ είναι μεγάλη χαρά και τιμή.

Η Μαρία Παρούση είναι ούτως ή άλλως ένας πολύ σημαντικός μουσικάνθρωπος. Εργάζεται στην Inner Ear και παλιότερα στην EMI. Είναι η πιο ορκισμένη φαν του Morrissey στον πλανήτη και μάλιστα του έχει πάρει και συνέντευξη. Φτιάχνει συλλογές χρόνια τώρα, είναι αυτό που λέμε compiler. 5 από αυτές έχουν κυκλοφορήσει σε CD ("A Secret Place"/2005, "Into The Clouds"/2005, "Spleen"/2006, "Watermark", 2007, "Under The Weather"/2011), ενώ κάποιες άλλες τις βρίσκεις στο mixcloud κανάλι της (Maria Paroussi). 

Το τελευταίο της δημιούργημα περί ου ο λόγος σήμερα, το "Magic Mountain", είναι ένα πολλαπλών καταβολών και μουσικών ρευμάτων compilation, μια συμπαγής ομάδα από 18 τραγούδια, αρμονικά τοποθετημένα και με υψηλότατη αισθητική επιλεγμένα. Δύο ώρες παρά δέκα λεπτά μουσικής, ένα απέραντο ταξίδι που έχει άγνωστο προορισμό, αλλά ξεκάθαρη αφετηρία και εναρκτήρια έμπνευση: 
 

"Πριν αρκετούς μήνες ανέβηκα το Μαγικό Βουνό στο πλάι του Hans Castorp που, άλλοτε ως αφηγητής/ψυχρός παρατηρητής και άλλοτε ως ήρωας του Thomas Mann, είναι πάντα τόσο αληθινός μέσα από τις λέξεις του δημιουργού του, που πλέον έχει για μένα την υπόσταση υπαρκτού προσώπου. Αρχικά το μόνο μας κοινό ήταν μια επίμονη θερμοκρασία σώματος (37.6),  που σε καθιστά ούτε άρρωστο αλλά ούτε υγιή, όμως στη συνέχεια και ενώ η ανάβαση γινόταν όλο και πιο δύσκολη, ήρθαν και μας ένωσαν κοινοί δαίμονες (η ασθένεια, ο έρωτας, ο θάνατος, τα φαντάσματα του παρελθόντος) αλλά και μεγάλες αγάπες όπως οι περίπατοι στη φύση και η μουσική. Αυτό το mixtape περιέχει μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια του Hans, κάποια άλλα που οι δημιουργοί τους τα έγραψαν εμπνευσμένοι από το Μαγικό Βουνό και τέλος κάποια αγαπημένα δικά μου, που θα του έγραφα σε κασσέτα γιατί ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή του και στην ατμόσφαιρα του Zauberberg. Σε μια άλλη εποχή αυτά τα κομμάτια θα αποτελούσαν το tracklist ενός νέου θεματικού compilation.  Δυστυχώς, με την κρίση που περνάει το φυσικό format, αντί για μια κυκλοφορία σε cd, μοιράζομαι πλέον ένα link, όμως με παρηγορεί το γεγονός ότι έχουμε και θα έχουμε πάντα τη μουσική και τελικά το πάρε-δώσε είναι αυτό που μετράει, εγώ εξακολουθώ να συλλέγω κομμάτια με αγάπη και (ελπίζω ότι) ο κόσμος εκεί έξω εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να τα ακούσει."
M.
(https://www.facebook.com/undertheweathermariaparoussi)

 Tracklist

1. Herbert von Karajan/Berliner Philarmoniker - Debussy - Prelude A l’ Apres Midi d’ Un Faune

2. Goldrapp - Felt Mountain

3. Cul de Sac/John Fahey - Magic Mountain

4. Father John Misty - So I’m Growing Old on Magic Mountain

5. Avram Fefer - Magic Mountain

6. Blonde Redhead - Magic Mountain

7. Enrico Caruso - La Fleur Que Tu M’ Avais Jetée

8. The Caretaker - Increasingly Absorbed in His Own World

9. Maria Callas/Richard Tucker/Tullio Serafin/Coro e Orchestra del Teatro alla Scala - Aida/Act 4, Scene 2 - O Terra Addio

10. Novo Amor & Ed Tullett - Alps

11. Wiener Philharmoniker/Sir Georg Solti - Wagner - Tannhäuser/Act 1- Bacchanale

12. The Drums - Magic Mountain

13. Motorama - Alps

14. Anna Netrebko/Elīna Garanča/Prague Philharmonia/Emmanuel Villaume/Prague Philharmonic Choir- Les Contes d'Hoffmann / Act 2 - Barcarolle

15. Thom Yorke - The Axe

16. Lajos S. Rozsa - Gounod - Faust/Act 2 Valentine's Prayer

17. Kassel Jaeger/Stephan Mathieu/Akira Rabelais - Zauberberg

18. Παιδικό Συγκρότημα Μαρίας Κυνηγού - Η Φλαμουριά (Schubert - Der Lindenbaum)


 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Thursday Celebrity Mixtapes 67:
Family Trip Shuffle
By Desert Monks
(13/05/2021)
ypogeio.gr
Thursday Celebrity Mixtapes:66
Weirdly Making Sense
By Evripidis & His Tragedies
(06/05/2021)
ypogeio.gr
Thursday Celebrity Mixtapes 37:
A Loungedelic Μix
by The Bonnie Nettles
(10/06/2020)
ypogeio.gr
Σιχαμέρες
by George Dimitriadis
(23/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ