To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

4 ½

Αντώνης Λιβιεράτος


Κυκλοφόρησε σήμερα (7/11) το νέο άλμπουμ του πολυσχιδή και μουσικά αεικίνητου Αντώνη Λιβιεράτου, 4ο προσωπικό κατά σειρά και πρώτο με ελληνικούς στίχους εδώ και 18 χρόνια - είχε προηγηθεί "Το Πλαστικό Κουτί" (Hitch Hyke, 2000).

Ο... κύριος με το καπέλο, ιδρυτικό "στέλεχος" των Illegal Operation (μέλος τους ως το 2004) και των Chapter 24, μέλος των Sigmatropic, των Dr. Atomik και των Headless Elvis, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Puzzlemusik και μας δίνει το "4 ½". 13 κομμάτια, 11 τραγούδια και 2 ορχηστρικά, 56 ολόκληρα λεπτά πυκνής και συμπαγούς μουσικής, εξαιρετικοί βαθιοί στίχοι, θεατρική γοητευτική ερμηνεία, δείγματα υψηλής τραγουδοποιίας ξεπροβάλλουν σε κάθε πτυχή τούτου του αληθινά σημαντικού δισκογραφήματος. Ο ήχος πηγαινοέρχεται -άλλοτε σε γρήγορους και άλλοτε σε αργόσυρτους ρυθμούς- ανάμεσα σε ποικίλα μουσικά είδη, με τη jazz και τα παρακλάδια της rock 'n' roll να στροβιλίζονται εναλλάξ και συγχρόνως ενωμένα στα ηχεία μας. Τα πλήκτρα είναι σε πρώτο πλάνο, οι κιθάρες συνοδεύουν στις περισσότερες των περιστάσεων διακριτικές, υπάρχουν όμως σημεία και κομμάτια, στα οποία παίρνουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι μπασογραμμές είναι χειρουργικά φαρμακερές, ενώ η μετρημένη -μα καταλυτικότατη- χρήση των πνευστών δρα απογειωτικά. Υπεύθυνος για την εξαιρετική και πρωτοπόρα παραγωγή, ο ίδιος ο Αντώνης Λιβιεράτος.

Το leading single "Βήματα Στις Σκάλες" είναι υπέροχο, το ίδιο και το σκοτεινό "Κάποιος Κάπου", το ίδιο και η αστική ποιητική σπουδή του "Καύσωνα". Από την άλλη, το "4 ½" είναι ένας καθαρά δίσκος συνόλου, ακούγεται καλύτερα στο όλον του και όχι σπαστά και κομμάτι κομμάτι. Αξίζει και με το παραπάνω τα 56 λεπτά που σου ζητάει για να αφεθείς στο πολυδιάστατο και extra rewarding μεγαλείο του. Ένας από τους καλύτερους εγχώριους ελληνόστιχους δίσκους της χρονιάς.    
 

 

Το cd  4 ½ κυκλοφορεί σε τρίπτυχη χάρτινη συσκευασία.
Artwork: Μάριος Γαμπιεράκης     
Σκίτσο εξωφύλλου: Νεφέλη Λιβιεράτου Αντώνης Λιβιεράτος: Φωνή, φωνητικά, όργανο, ακουστικό και Rhodes πιάνο, συνθετητές, κιθάρες, ηλ. μπάσο, φυσαρμόνικα, προγραμματισμός
Τάσος Κάτσαρης: Τενόρο σαξόφωνο
Ηλίας Λιβιεράτος: Τύμπανα, κρουστά, φωνητικά
Γιάννης Τρυφερούλης: Τύμπανα
Νεφέλη Λιβιεράτου: Φωνή στα «Σε κοίτες ποταμών» και «Κάποιος Κάπου» 
Άκης Μπογιατζής: Φωνητικά στο «Βήματα στις σκάλες» 

 

Παραγωγή: Αντώνης Λιβιεράτος  
Ηχοληψία - Μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος με τη συμβολή του Μανώλη Αγγελάκη
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος @ sweetSpot

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Κώστογλου
 

Η Live παρουσιάση του άλμπουμ 4 ½  θα γίνει τον Φεβρουάριο σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. 
Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου  σε cd στα δισκοπωλεία καθώς και για streaming και download σε i-tunes, Spotify, Google Play, Deezer, Tidal και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες. 


Release Date: 7/11/2018
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Αντιλόπη
The Boy
(21/03/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Dysfunctional
Bombing The Avenue
(19/03/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Bonnie Nettles
The Bonnie Nettles
(19/03/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Slow Rush
Tame Impala
(27/02/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ