To ypogeio.gr

Local Nice To Meet You #36

The Blueprint


Thanos Lainas Photography
 


To Nice To Meet You είναι μία στήλη, στην οποία συστήνουμε νέες μπάντες και νέους μουσικούς που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει full LP, παρά μόνο singles ή/και EPs.

 

Local Nice To Meet You και είμαστε Αθήνα για να γνωρίσουμε τον κιθαρίστα Δημήτρη Κωβαίο, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Μούχλια (τύμπανα) και την πρόσφατη προσθήκη του Αλέξη Νασσάτη (μπάσο) έφτιαξαν ένα τρίο που εμπνέεται και ειδικεύεται σε blues rock μονοπάτια. Ονόμασαν το σχήμα τους Blueprint και τον περασμένο Φεβρουάριο μας έδωσαν το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους, το τραγούδι "Secret" (live take). Στα 4+ λεπτά της διάρκειας του κομματιού, έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε το ταλέντο της μπάντας, το δεμένο παίξιμό τους, και να απολαύσουμε τον "καθαρό" και στιβαρό ήχο τους. Μπορούμε δε εν πολλοίς να αισθανθούμε το μεγάλο potential των Blueprint, το οποίο μας γεμίζει προσδοκίες και υποσχέσεις για το εγγύς μέλλον. Hats off mates!

Μιλώντας για το μέλλον, οι Blueprint έχουν στα σκαριά δύο επικείμενες ζωντανές εμφανίσεις, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 2 Μαϊου στο Rockwood Live Stage (μαζί με τον Tom Yosi) και εν συνεχεία στις 12 Ιουνίου στο Six Dogs, παρέα με τους Ciggy Kiss.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εμπνευσμένος από τον άμεσο και ανθρώπινο χαρακτήρα της blues μουσικής, στην αρχή της προσωπικής του αναζήτησης των ριζών της, ένας φιλόδοξος νέος κιθαρίστας παρερμηνεύει την έννοια της λέξης “Blueprint”, ως το ιδιαίτερο στίγμα που αφήνει αυτή η μουσική στην ψυχή του ακροατή.

Έτσι γεννιέται η ιδέα για το συγκρότημα, το οποίο θα ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στην Αθήνα από μια παρέα φίλων φοιτητών. Με ρεπερτόριο βασισμένο σε blues και rock n’ roll κομμάτια, θέτουν τις βάσεις της μουσικής ταυτότητάς τους, η οποία θα διαμορφωθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις φοιτητικών συλλόγων και μικρά bar.

Με την είσοδό τους στις μουσικές σκηνές της πόλης, επικεντρώνονται στην εξέλιξη αυτής της ιδιαίτερης ταυτότητας και, έπειτα από αλλαγές στη σύστασή τους, οι Blueprint παίρνουν τη μορφή του blues rock τρίο, με τον Δημήτρη Κωβαίο σε κιθάρα και φωνητικά, τον Χρήστο Μούχλια στα ντραμς και τον Αλέξη Νασσάτη στο μπάσο.

Μοιραζόμενοι την κοινή αγάπη τους για τα δωδεκάμετρα και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό, συναντιούνται ανάμεσα στον πάντα φρέσκο ρυθμό του Chuck Berry, την παθιασμένη ενέργεια του Rory Gallagher και την ιδιοφυή φαντασία του Jimi Hendrix, ξεπερνώντας καθιερωμένες μορφές και όρια.

Σε μια έντονη αλληλεπίδραση, κατά την οποία μουσικοί και ακροατές ταυτίζονται μέσα από κοινές εμπειρίες, οι Blueprint αφήνουν το ξεχωριστό τους στίγμα και σε προκαλούν, να δημιουργήσεις το δικό σου!

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Facebook: https://www.facebook.com/theblueprintgr/ 
Instagram: https://www.instagram.com/theblueprintgr/ 
Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCXihZ_T9tXNYUDlZdCcgHIQ


 

 

A game of two, trying to hide their secret in the crowd, before their moment is gone...

"Secret (live)" is a song performed by the blues-rock trio The Blueprint from Athens, Greece, and part of live recording sessions during 2018.
 

Recorded by Jordan Pamouktsoglou at Fabric Audio Studio, mixed and mastered by Thanasimos at Secret Room Studio.
Produced by The Blueprint.
Music, lyrics: Dimitris Kovaios
Release date: 21/02/2019
All rights reserved.


Lyrics: 

Voice in the crowd, so far to hear
Crying out your name loud, makes you seem unclear
Should have it through, all those nights before
It’s just a game, that would make me come back for more
Let me be the one, who sneaks in your place tonight
Come and whisper in the dark the secret that you keep inside

Strangers in the same act, kill the lights and go away
Hiding that you care is a fact, as much as your dying to stay
Alone we never get, before the moment’s gone
A thing I should have said and we ‘ll go on and on
Let me be the one, who sneaks in your place tonight
Come and whisper in the dark the secret that you keep insideThanos Lainas Photography

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #57
Spir Lee
(Σπύρος Λιβάνης)
(19/09/2020)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #56
Messier 13
(17/09/2020)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #08
Castle 302
(16/03/2016)
ypogeio.gr
Global Nice To Meet You #10
Evolfo
(21/09/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ