To ypogeio.gr

Local Nice To Meet You #46

Lucky Shots

 

To Nice To Meet You είναι μία στήλη, στην οποία συστήνουμε νέες μπάντες και νέους μουσικούς που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει full LP, παρά μόνο singles ή/και EPs.
 

Local Nice To Meet You #46 και είμαστε στην Αθήνα για να γνωρίσουμε τους Lucky Shots.


-Υπάρχουν Grizzly αρκούδες στην Καλιφόρνια;
-Υπάρχουν νέες μπάντες στην Ελλάδα που δεν παίζουν αποκλειστικά stoner rock;
-Υπάρχουν μπάντες στην Ελλάδα που σε garage φιλοσοφία σε πηγαίνουν στη δυτική ακτή – και όχι μόνο- των Η.Π.Α περασμένων δεκαετιών αναβιώνοντας έναν vintage rock n’ roll ήχο;


Πάτα το play και οι όποιες απορίες σου θα απαντηθούν μέσα σε είκοσι περίπου λεπτά της ώρας. 

Είχα την τύχη να ακούσω την παρθενική δουλειά των Lucky Shots, “California Grizzly” (out 17/9/2019), κι έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να δώσω άμεσα απάντηση στις 2 από τις 3 ανωτέρω αναφερόμενες απορίες μου.

Την παγίδα του stoner, που τόσο εύκολα στήθηκε -άθελά τους- από πραγματικά μεγάλα ελληνικά γκρουπ τη δεκαετία που διανύουμε και το μεγάλο «μπαμ» που έκαναν, φαίνεται πως ξεπερνούν σιγά-σιγά εγχώριες μπάντες που βγαίνουν μπροστά και παίζουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Παίζουν για την πάρτη τους, για την άποψή τους, τις επιρροές τους και τη μουσική φιλοσοφία τους. Παίζουν για εμάς, για το κομμάτι που θα βάλουμε να ακούσουμε στο σπίτι μας, για το κομμάτι που θα ακούσουμε σε έναν ψαγμένο ιντερνετικό σταθμό, για το κομμάτι που θα ακούσουμε ενδεχομένως στο στέκι μας και το κομμάτι με το οποίο θα χορέψουμε σε κάποιο live. Έτσι και οι Lucky Shots. Παίζουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει.

Πατώντας λοιπόν το play, σίγουρα αυτόματα μεταφέρεσαι στο παρελθόν. Σίγουρα ακούς κάτι το οποίο μετρά κάποιες δεκαετίες ζωής και κάτι το οποίο ακούγεται αυθεντικό χωρίς καμία πρόθεση να σε ξεγελάσει. Η μπάντα σίγουρα δεν προσπαθεί να σε πείσει για παρθενογένεση στον ήχο της, ενώ αντίθετα εκτιμά και δανείζεται ταυτόχρονα από το παρελθόν και την αίγλη του. Τιμιότητα δηλαδή στο 100%. Επίσης, μετά την ακρόαση του EP, σου ανοίγει και η όρεξη για μια μίνι μουσική αναδρομή, ψάχνοντας κομμάτια των Social Distortion, Seeds, Love, The Sonics, σίγουρα των Steppenwolf, των Yardbirds (ωπ! Να και το Λονδίνο στο παιχνίδι) και φυσικά των Stooges από το ομώνυμο album. Άντε, θα πετάξω στα ηχεία και δύο-τρία κομμάτια από το sleaze κίνημα -των τέλη 80s και αρχές 90s- του Los Angeles.

Τι είναι όλα τα παραπάνω; Είναι νοσταλγία. Είναι ροκ μονοπάτια στα οποία ίσως να περπάτησαν οι γονείς μας ως έφηβοι. Μονοπάτια πάνω στα οποία μάθαμε κι εμείς από μουσική. Οπότε ναι, μιλάμε για έναν vintage rock n’ roll ήχο.

Δυνατή στιγμή του EP το κομμάτι “Show Me Some Good Love”, το οποίο παίζεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και βρίσκεται στο επίσημο τεύχος Δεκεμβρίου 2019 του ιστορικού μουσικού περιοδικού Classic Rock Magazine, από το οποίο οι Lucky Shots επιλέχθηκαν ως μία από τις καλύτερες καινούριες μπάντες. Αγαπημένη δική μου στιγμή το “Living On The Edge” με μια “Mr. Mojo Risin” διάθεση και γενικότερα η όλη “Have Love, Will Travel” αισθητική του album.

Γράφοντας το mini review ως φίλος της ροκ μουσικής και όχι ως κριτικός, προσπαθώ να απαντήσω στην πρώτη μου απορία. Αυτή με τις αρκούδες Grizzly. Ίσως η μπάντα να θέλει να μας δείξει τις επιρροές της και τα πρώτα της ακούσματα. Να μας πει ίσως για το ταξίδι της. Από τον Καναδά -τόπο καταγωγής της αρκούδας- και τους Guess Who, στην Washington των The Sonics, στο παγωμένο Michigan των Stooges και τέλος στην ηλιόλουστη California. 
Οπότε μάλλον ναι, υπάρχουν αρκούδες στην California και είναι καλοδεχούμενες…


Οι Lucky Shots είναι:
Loukianos Lioubas : Guitar, Vocals
Stash Alexopoulos : El. Guitar
Bill ''the jukebox'' G : Bass
Spiros Misyrlis : Drums(*) “Have Love, Will Travel” – The Sonics
 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #63
The Synth
(21/04/2021)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #62
Kit Kido
(03/03/2021)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #33
The Blank
(28/10/2018)
ypogeio.gr
Global Nice To Meet You #14
Mellow Gang
(28/06/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ