To ypogeio.gr

The Song Diaries (4)

A Certain Romance

Arctic Monkeys

After The Party II

«Ίσως το χειρότερο πάρτυ που έχω πάει ποτέ στη ζωή μου»
«Μήπως υπερβάλεις λίγο ρε συ Άλεξ; Δεν ήταν και τόσο χάλια»
«Μα ήταν πραγματικά χάλια... Γιατί νομίζεις ότι καταλήξαμε πάλι σπίτι μου; Να σου βάλω τσίπουρο;»
«Βάλε ξέρω γω... Θα έρθει και η κοπελιά σε λίγο από εδώ με τη φίλη της έτσι δεν σου είπε;»
«Ξέρω γω ναι. Έτσι είπε. Τέτοια επιθυμία να γαμήσεις ρε φίλε;»
«Σταμάτα ρε μαλάκα, απλά μου άρεσε πολύ»
«Έρχομαι με το ποτό σου»


Ο Άλεξ πήγε προς τη κουζίνα να φέρει τα ποτά ενώ καθόμουν στον καναπέ. Ήδη είχαμε πιει πολλά σε εκείνο το γαμημένο πάρτυ, αλλά λίγο ακόμη δεν θα έβλαπτε. Μου έλειπε η Άννυ. Η ίδια Άννυ, η οποία εμφανίστηκε με το καινούργιο της αγόρι αγκαλιά με μία Absolut. Όπως πάντα γαμάτη και cool και όμορφη. Θα με συγχωρέσετε αν μιλάω πολύ, αλλά είμαι στη φάση μου. Πρώτη φορά αποφάσισα με τον Άλεξ να πάμε κάπου με πάρα πολύ κόσμο και ήταν μία καταστροφή. Δεν τον κατηγορώ. Ήξερα ότι η Άννυ είχε βρει καινούργιο γκόμενο και ότι μάλλον θα ήταν οι δυό τους εκεί. Ερωτευμένοι, τέλειοι μαζί, ξέρετε τώρα...


«Μιλάς μόνο σου; Ρε μαλάκα Μάικ τα έχεις παίξει, έτσι;», είπε ο Άλεξ και σκόνταψε με τα ποτά πάνω σε ένα καλώδιο «Σκατά, πάω να φέρω άλλα»
Πόσο βολικό... Τώρα ο πρωταγωνιστής σας μπορεί να πολυλογίσει κι άλλο για τα προβλήματα του. Ξέρετε τί; Δεν είναι καν ωραίος. Θέλω να πω, τι κάνει μαζί του. Δεν του άρεσε καν το Pulp Fiction. ‘Μία υπερεκτιμημένη ταινία δράσης’, δικά του λόγια. Ίσως θα πρέπει να μαζέψω το τσίπουρο από το πάτωμα. 


«Άλεξ βρήκα τι θα κάνω, θα πάω πίσω στο πάρτυ και θα την κερδίσω φίλε μου. Βασικά να της στείλω ένα μήνυμα, είναι πιο αποτελεσματικό». Πρέπει να είμαι πολύ μεθυσμένος...
«Μάικ να σου πω κάτι; Σκέψου το Phantom Menace. Πήραν την τέλεια τριλογία και την κατέστρεψαν. Γιατί θέλεις κι εσύ να καταστρέψεις μία τέλεια ανάμνηση; Πέρναγες καλά, το σεξ ήταν καλό και τελικά βαρέθηκες και το τελείωσες. Γιατί τώρα κολλάς;»
«Μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν ξέρω, ρε συ απλά πολλές φορές σκέφτομαι ότι θέλουμε να είμαστε αυτοί που δέχονται τη γροθιά. Εννοώ ότι να, ήμουν με την Άννυ 6 μήνες. Γουστάραμε την ίδια μουσική, βλέπαμε μαζί ταινίες. Δεν θα έπρεπε να ήταν αρκετό; Δηλαδή είναι φυσιολογικό που βαρέθηκα; Δεν ξέρω νομίζω πως απλά γουστάρουμε να το παίζουμε περίεργοι και μυστήριοι ενώ στη πραγματικότητα είμαστε τα ίδια σκατά. Θέλω να ταυτιστώ τόσο πολύ με τα τραγούδια μου αλλά στην ουσία είμαι πολύ φυσιολογικός για να το κάνω... Και πιέζω τον εαυτό μου να νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Συμφωνείς;»
«Τι κάπνισες στο πάρτυ ρε μαλάκα;»
«Είσαι ζώο ρε φίλε... Πραγματικά αυτά που σου λέω βγάζουν νόημα στο κεφάλι μου, νομίζω θα έχουν και κάποιο νόημα στον αναγνώστη μας.»
«Κι άλλο τσίπουρο;»
«Ναι;»


Ο Άλεξ ποτέ δεν τα έπιανε αυτά. Ήταν πολύ χαρούμενος στο να είναι μόνος του και δεν τον ένοιαζε. Καμια γκόμενα από δω, καμια γκόμενα από κει, τις κοπέλες από το πάρτυ που θα έρθουν σε λίγο, την έβγαζε ο μπαγάσας. Είναι ωραίο παιδί θέλω να πω, με μία πιο περίεργη αισθητική. Εγώ από την άλλη προτιμώ το να θέλω να γνωρίσω την μία και μοναδική που θα μου κάνει το κλικ, ή τουλαχιστον αυτό θέλω να λέω στους άλλους. Υποτίθεται ότι είμαι ρομαντικός. Έτσι μου είπαν να λέω. Γράφω κάτι χαζά διηγήματα, γράφω αρκετά κακή μουσική και αρκετά κακούς στίχους. Βλέπω σχεδόν μία φορά το μήνα το '500 Days of Summer', γιατί προφανώς είμαι ρομαντικός και περιμένω το κορίτσι για να το μοιραστώ μαζί του.


«Πάλι μιλάς μόνος σου;», φώναξε ο Αλεξ από τη κουζίνα.
«Κοίτα ο αναγνώστης πρέπει να μάθει κάποια πράγματα για μένα και οι διάλογοι που κάνουμε είναι χάλια»
«Ό,τι πεις»

Που είχα μείνει; Αααα ναι, η μία και μοναδική. Είναι άθλιο ότι μας έχουν πείσει ότι η ζωή μας είναι μία ταινία. Ότι και να συμβεί και η κοπέλα φύγει τρέχοντας, ο πρίγκιπας της θα τρέξει από πίσω της να σώσει την κατάσταση. Ξέρετε τι γίνεται συνήθως; Ανεβάζεις ένα status στο fb ανεβάζει και αυτή ένα. Τρως block και μετά τίποτα... Αν είσαι τυχερός, είστε σε διαφορετικό κοινωνικό κύκλο αλλιώς πρέπει να υποστείς αμήχανες χειραψίες, αμήχανα βλέμματα και θάψιμο πίσω από τη πλάτη σου. Ναι, όμως θα πείτε ότι είμαι ρομαντικός και ότι αυτά που λέω έρχονται σε αντίθεση με αυτά που σας λέω ότι είμαι. 


«Θες να δούμε καμία ταινία;», είπε ο Άλεξ με 2 ποτήρια τσίπουρο. 
«Μπαα... Δεν θες να τα πούμε καλύτερα; Δεν είμαι πολύ καλα»
«Έχει να κάνει με την Άννυ ρε συ;»
«Πάντα δεν έχει να κάνει με την Άννυ; Έναν μήνα τώρα μόνο αυτό με απασχολεί»
«Ρε μαλάκα Μάικ, σύνελθε! Εσύ την παράτησες, δεν μπορείς να κάνεις έτσι»
«Άστο, γάμα το, βάλε να δούμε καμία ταινία. Βάλε να δούμε το Clerks»


Γάμα το, θα μιλήσω σε σένα αναγνώστη. Ο χαρακτήρας του Άλεξ δεν χωράει άλλη ανάπτυξη. Εγώ είμαι το κέντρο της ιστορίας μας. Είναι φυσιολογικό να έχω δεύτερες σκέψεις για μια απόφαση που πήρα; Μου λείπει πραγματικά ή απλά με πονάει το ότι κάποιος συνέχισε τη ζωή του; Θέλω να πω, μήπως τελικά δεν είμαι τίποτα παραπάνω από κάποιον που απλά βαρέθηκε τη γκόμενά του και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια; Ίσως θα πρέπει να της στείλω μία συγγνώμη για όλο αυτό. Και να προσπαθήσω να είμαι πιο σωστός για την επόμενη φορά που θα το ζήσω αυτό. Δεν ξέρω καν αν ήμουν ερωτευμένος η κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω καν αν το αισθάνθηκα ποτέ μου αυτό το συναίσθημα. Το οποίο τι είναι δηλαδή; Σοκολατάκια και λουλούδια, να θυμάσαι την επέτειο; Να γυρνάς πιασμένος χέρι χέρι με κάποιον που την επόμενη στιγμή δεν θα θες καν να του μιλάς; Ξέρω γω; Δεν έχει καν νόημα να ξεκινάς κάτι το οποίο κατά 85,4% θα τελειώσει. Ο Μάικ το έριξε στη φιλοσοφία, τέλεια. Μιλάω σε ένα φανταστικό αναγνώστη που διαβάζει τις σκέψεις μου και περιμένω δύο γκόμενες να έρθουν να αράξουμε με τον κολλητό μου. Ξέρω γω; Δεν θυμάμαι καν πώς τις λένε. Η μία ήταν ωραία πάντως, αυτό το θυμάμαι σίγουρα. Και νομίζω άκουγε post – punk οπότε μάλλον θα είναι ενδιαφέρουσα. 

«Μάικ ανοίγεις τη πόρτα;»
Ένα κομμάτι του εαυτό μου θα ήθελε αυτή τη στιγμή να ανοίξει την πόρτα και να δει την Άννυ να του λέει ότι της έλειψε και ότι τον συγχωρεί. Ένα άλλο κομμάτι μου θέλει να πηδήξει από το μπαλκόνι και να πάει στο πάρτυ να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη. Να κάνει μια ρομαντική σκηνή μπροστά σε όλους. Μίας και μιλάμε για ρομαντικές σκηνές, έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα αισθάνεται ο γαμπρός όταν διακόπτουν το γάμο και κάνουν ερωτική εξομολόγηση στη νύφη και αυτή φεύγει; Τι στο διάολο; Συγγνώμη έπρεπε να το πω... Τι έλεγα; Πραγματικά δεν θυμάμαι... Και τι σκέφτομαι τόσην ώρα; Έχω δύο κοπέλες να περιμένουν έξω από τη πόρτα μου, ξενερωμένες από το πάρτυ, ήδη φτιαγμένες από το ποτό και έτοιμες να περάσουμε πολύ καλα. Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που χώρισα. Είμαι πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω τι περιμένατε από μένα ή αν όντως σας φαίνομαι ένας ρηχός μαλάκας, αλλά πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι. Έτσι κι αλλιώς στον εαυτό μου μιλάω τόσην ώρα. Αυτή η ιστορία δεν έχει κάποιου είδους κάθαρση. Δεν είναι ούτε ταινία, ούτε κάποιο βιβλίο. Είναι η ζωή μου. Στη ζωή μου δεν θα τρέξω πίσω από το κορίτσι των ονείρων μου ούτε θα διακόψω τον γάμο της με κάποιον άλλον, ώστε να της πω το πόσο την θέλω. Στη ζωή μου θα πιω και θα γελάσω με τον κολλητό μου. Θα καλέσουμε δύο κοπέλες σπίτι μου και θα περάσουμε το βράδυ μιλώντας και φλερτάροντας μαζί τους. Αυτά.

«Καλησπέρα κορίτσια, αυτό είναι το σπίτι μας. Ελπίζω να μην σας στερήσαμε την διασκέδαση του πάρτυ...» είπα.
«Τι λες ρε Μάικ; Το πάρτυ ήταν πραγματικά χάλια. Τουλάχιστον εδώ έχετε καλή μουσική και είστε καλή παρέα»
«Θέλετε να ξανασυστηθούμε γιατί είμαστε λίγο τύφλα;» είπα κοιτώντας λίγο παραπάνω την κοπέλα που στεκόνταν πιο πίσω
«Αμάν, ρε Μάικ. Είμαι η Δήμητρα και από δω η φίλη μου»
Και, Θεέ μου, η φίλη της ήταν η πιο όμορφη κοπέλα που είχα δει ποτέ στη ζωή μου. 

 

 

A Certain Romance
Από το ντεμπούτο των Arctic Monkeys Whatever People Say I Am That's What I Am Not, o οποίος κυκλοφόρησε το 2006. Τι να πρωτοπάρει και τι να πρωτοπεί κανείς από αυτόν το δίσκο; Tο Certain Romance είναι το κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ και είναι και το αγαπημένο μου.  Ένα ska διαμαντι των Μonkeys που με συναρπάζει. Ένα τραγούδι για την έλλειψη ρομαντισμού και τις μόδες της γενιάς μου. Πάνω σε αυτό το τραγούδι έγραψα και αυτή την ιστορία αλλά από μία διαφορετική πλευρά...

Lyrics
Well oh they might wear classic Reeboks
Or knackered Converse or tracky bottoms tucked in socks
But all of that's what the point is not
The point's that there ain't no romance around there

And there's the truth that they can't see
They'd probably like to throw a punch at me
And if you could only see them, then you would agree
Agree that there ain't no romance around there

You know, oh it's a funny thing you know
We'll tell 'em if you like, we'll tell 'em all tonight
They'll never listen because their minds are made up
And course it's all okay to carry on that way

'Cause over there, there's broken bones
There's only music, so that there's new ringtones
And it don't take no Sherlock Holmes
To see it's a little different around here

Don't get me wrong, oh there's boys in bands
And kids who like to scrap with pool cues in their hands
And just 'cause he's had a coupla cans
He thinks it's alright to act like a dickhead

Don't you know, oh it's a funny thing you know
We'll tell 'em if you like, we'll tell 'em all tonight
They'll never listen because their minds are made up
And course it's all okay to carry on that way

But I said no, oh no
Well oh you won't get me to go
Not anywhere, not anywhere
No I won't go, oh no no

Well over there there's friends of mine
What can I say, I've known 'em for a long long time
And yeah they might overstep the line
But I just cannot get angry in the same way
No not in the same way, so not in the same way
Oh no, oh no no

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
The Song Diaries (151)
Man In The Box
Alice In Chains
(22/12/2023)
ypogeio.gr
The Song Diaries (150)
Μαμά
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
(08/04/2023)
ypogeio.gr
The Song Diaries (108)
Ο Αχιλλέας απ'το Κάιρο
Κώστας Τουρνάς
(05/08/2020)
ypogeio.gr
Album Stories (15)
Just For A Day
Slowdive
(03/09/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ