To ypogeio.gr

Forbidden Fruit

The Sexy Christians

Track by Track


Προχτές έβλεπα το μουσικό ντοκιμαντέρ της Γκρατσιέλλας Καννέλλου "The Approaching of the Hour", ένα φιλμ για τους Raining Pleasure και για την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή των 00's. Είχε το ενδιαφέρον του. Μιλούσαν διάφοροι μουσικάνθρωποι για την ελληνική ροκ, και την ελληνόστιχη και την αγγλόφωνη. Ένας, δεν θυμάμαι τώρα ποιος, ανάφερε πως ένας από τους αιώνιους βραχνάδες του εγχώριου ποπ/ροκ ήταν η τάση προς... την κατάθλιψη και τη μαυρίλα. Και, παρόλο που εμένα οι σκοτεινές μουσικές είναι το στοιχείο μου και το βούτυρο στο μουσικό ψωμί μου, οφείλω να παραδεχτώ πως ο εν λόγω ισχυρισμός είχε, τότε που ειπώθηκε αλλά ακόμα και σήμερα, στέρεη βάση. 

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν ισχύει όταν ακόυμε τους Αθηναίους The Sexy Christians. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά τους με τα περισσότερα εγχώρια σχήματα. Εδώ έχουμε uplifting rock n roll, μπολιασμένο με funk και boogie, δαιμόνια φωνητικά και μια γενικότερη τάση για χορό και... τσαχπινιές. 

Τον πρώτο δίσκο τους τον παρουσίασε ο ίδιος ο Θεός ("God Proudly Presents"/2016) και τρία χρόνια αργότερα μας προσέφεραν το "Απαγορευμένο Φρούτο" τους ("Forbidden Fruit"/Νοέμβριος 2019). Το οποίο εγώ προσωπικά το έφαγα ολάκερο και αβλεπί, ήταν υπέροχο, γευστικότατο και σούπερ θρεπτικό. Πολύ καλός δίσκος να το πω απλά και για να σταματήσω επιτέλους τα κλισέ λογοπαίγνια :). Συμπαγής, ξεχωριστός, πολυσύνθετος και με μία εξαιρετική παραγωγή, από τον Γιώργο Παυλίδη και την ίδια την μπάντα. 

Εν μέσω ενός ατέλειωτου και πανηγυρικού tour που θα καταλήξει στη σκηνή του Temple για την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ (28 Μαρτίου), οι Σέξι Χριστιανοί (κλισέ again) κάνουν μια στάση στο Υπόγειο για μία track by track παρουσίαση του "Forbidden Fruit". Τους ευχαριστούμε ολόθερμα και τους ευχόμαστε ένα τέλειο live και τα καλύτερα γενικώς.


 

Pick up The Pieces
Υπάρχουν νύχτες που ζεις λίγο πιο έντονα συναισθηματικά, σωματικά, εγκεφαλικά και ξυπνάς το πρωί διαπιστώνοντας ότι έχεις κάποια κενά από όλο αυτό που ένιωσες και προσπαθείς να συγκροτηθείς για να βρεις λίγο τον εαυτό σου.
 


 

Forbidden Fruit
Το απαγορευμένο φρούτο στη δυτική κοινωνία το αντικατοπτρίζει για εμάς η κριτική σκέψη, η ψυχική ένωση, η απελευθέρωση. Σε ένα κόσμο που η αγάπη είναι βιτρίνα, οι σχέσεις επιφανειακές και ο χρόνος μια τυπική οικονομική διαδικασία, έχουμε μια ανοιχτή πόρτα, μια πρόταση, ένα δάγκωμα προς την άλλη κατεύθυνση. Χρησιμοποιούμε ως αναφορά την βιβλική ιστοριούλα αλλά με τελείως διαφορετική νοηματική υπόσταση.
 


 

Bad Things
Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη περιορισμούς και πρέπει. Πολλά πράγματα θεωρούνται "κακά" και απαγορευμένα. Εμάς αυτά μας αρέσουν και σε πολλούς άλλους...
 


 

Be Alone
Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που δε το ελέγχουμε, Άλλες φορές μας κάνει να αισθανόμαστε ότι αιωρούμαστε και άλλες ότι σερνόμαστε στα πατώματα. Όταν αυτή η ανισορροπία μας βγάζει εκτός εαυτού, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε μόνοι μακριά από όλους και από όλα και να τα βρούμε περισσότερο με τον εαυτό μας.
 


 

Everyone's Crazy
Η διαφορετικότητα είναι η κινητήριος δύναμη του ανθρώπινου είδους. Αν ήμασταν ίδιοι, τίποτα ενδιαφέρον δεν θα είχε συμβεί. Η τάση για έλεγχο από κάποιες μικρές ισχυρές ομάδες και η διαστρέβλωση των νοημάτων που εμφυτεύουν στην κοινή γνώμη, βγάζουν στην επιφάνεια τον διάολο που έχουμε μέσα μας. Το κόλπο είναι να γίνεις φίλος με τον διάολο σου, όσο του πας κόντρα τόσο πιο ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα θα φανερώνει την ύπαρξη του.  
 


 

I Need Somebody
Πολλές φορές βρίσκεσαι τόσο αποξενωμένος και η καθημερινότητα σου φαίνεται τόσο βαρετή που το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάποιον να σου πιάσει το χέρι και να αισθανθείς ζεστασιά.
 


 

Honey
Δε τη νοιάζουν τα λεφτάαααα...Μια εξομολόγηση, ένα παιχνίδισμα με τον έρωτα, ένα σχόλιο πάνω στην σχέση του χρήματος με τις ερωτικές σχέσεις. Με γεύση μέλι.
 


 

Reality
Οι ελπίδες μας, οι ψευδαισθήσεις μας, οι φόβοι και οι πόνοι μας, καθορίζουν τη συμπεριφορά μας απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Κάθε μέρα είναι όμως στη θέση της, με ή χωρίς εμάς και εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα βουτήξουν μέσα της ή θα μείνουν από μακριά να κοιτάνε.  
 


 

Plastic Love
Συνήθως η ζωή συμβαίνει πολύ γρήγορα και καμιά φορά δεν είσαι σίγουρος τι σου συμβαίνει, αν κάτι που νιώθεις είναι αληθινό ή όχι και ,τελικά, τί σημαίνουν όλα αυτά. Το μόνο που μένει να κάνεις είναι να συνεχίζεις, πιστεύοντας στη πίστη και στην αγάπη.
 


 

Glitter Skies
Αυτό το κομμάτι μιλάει για τον πιο χαλαρό τρόπο παραγωγής ενδορφινών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο χωρίς βοήθημα από καμία ουσία. Μια σκέψη αρκεί, μια ζεστή ανάμνηση. Οι γκλίτερ ουρανοί σκοτώνουν το στρες και δεν γνωρίζουν τη λέξη αδρεναλίνη.
 


 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Afterglow
Marva Von Theo
Track by Track by The Band
(11/03/2021)
ypogeio.gr
System Anomaly
Meat Injection
Track by Track
(19/12/2020)
ypogeio.gr
Ταξίδι Αστρικό
Nalyssa Green
Track by Track
(02/12/2020)
ypogeio.gr
Bad Toys
Marvellous Bastards
(25/11/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ