To ypogeio.gr

N91°

Track by Track

by Logout


Με χαρά υποδεχόμαστε στη στήλη μας Track by Track, τις 13 ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα ισάριθμα τραγούδια του N91°, τρίτου κατά σειρά δίσκου του Αθηναίου με βάση το Άμστερνταμ μουσικού Logout. Ο δίσκος, που κυκλοφόρησε σε βινύλιο από το Ολλανδικό label Tiny Room Records στις 10 του περασμένου Μαϊου, είναι ένα synth pop αληθινό διαμάντι (check album review here). Αγαπήθηκε στο Υπόγειο σφόδρα και γι αυτό συμπεριλήφθηκε και στις ετήσιες λίστες με τους αγαπημένους μας εγχώριους δίσκους (check list here). Αυτά από μας, ο λόγος στον ίδιο τον Logout, ο οποίος ξετυλίγει την concept ιστορία του ναυαγού του..


.

 

Αυτή είναι μια ιστορία για ένα ναυαγό.


N38°


Ο ναυαγός μας ξυπνά με το πρόσωπο στην άμμο σε μια έρημη παραλία. Σηκώνεται αργα. Μπροστά του η απέραντη θάλασσα και πίσω του δάσος. Συνειδητοποιεί ότι δε θυμάται τίποτα. Δε θυμάται, ποιος είναι, που βρίσκεται και τι τον έφερε εκεί. 
 

Who Knows


Προσπαθεί να βρει στοιχεία ώστε να καταλάβει ποιός είναι και που βρίσκεται. Γύρω του, μια όμορφη μα άδεια παραλία, δεν του δίνει κανένα στοιχείο. Ψάχνει στα ξεσκισμένα του ρούχα μήπως βρει τίποτα βοηθητικό, κάποια ταυτότητα, κάτι. Στη δεξιά του τσέπη βρίσκει όντως κάτι. Ένα εισιτήριο. Ο τόπος αναχώρησης και άφιξης φαίνονται καθαρά αλλά δεν του θυμίζουν τίποτα..στην πίσω όψη υπάρχει χειρόγραφο σημείωμα " θα σε συναντήσω εκεί"...
 

I Will Meet You There


Ψάχνει κι άλλο..και να, στην αριστερή τσεπη του παντελονιού του, η φωτογραφια μιας γυναίκας που του γελά με ενα βλέμμα οικείο. Γυρίζοντας ανάποδα τη φωτογραφία βρίσκει και εκεί ένα χειρόγραφο σημείωμα, που αυτή τη φορά έλεγε: «αγάπα με σα να μην υπάρχει αύριο»..
 

 


Love Me


Ο ναυαγός μας καθόταν εκεί στην έρημη παραλία κοιτάζοντας τη φωτογραφία της γυναίκας. Προσπαθούσε έντονα να θυμηθεί. Την κοιτούσε, την ξανακοιτούσε . Εστιάζοντας όλο και περισσότερο, ξεκίνησαν να του έρχονται κάποιες ξαφνικές αναλαμπές. Ξαφνικά φλασμπάκ, αναμνήσεις από στιγμές μαζί της. Ήταν μαζί σε ένα πράσινο λιβάδι. Προσπαθούσαν να πετάξουν ένα χαρταετό. Αποτύχαιναν παταγωδώς. Αλλά δεν τους ένοιαζε, γελούσαν ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια των αποτυχημένων τους προσπαθειών.
 

Kite Waltz


Ο ναυαγός μας με την ασθενή μνήμη, καθόταν στην έρημη παραλία, κοιτούσε έντονα το εισιτήριο και τη φωτογραφία και σιγά σιγά θυμόταν όλο και περισσότερες τέτοιες χαρούμενες στιγμές. Καθώς ξανακοίταζε το εισιτήριο, παρατήρησε ότι αυτό δεν είναι κομμένο. Μάλλον δεν πήγε να βρει την κοπέλα της φωτογραφίας, όταν έπρεπε. Μια μεγάλη στεναχώρια τον κατέκλυσε. 
 

When Ιt Was Not Too Late


Ένιωθε σα να χάθηκαν όλα για πάντα.
 

Gone Forever


Ο ναυαγός μας καθόταν λυπημένος στην ακτή και σκεφτόταν. Γιατί δεν πήγε; Ποιός σοβαρός λόγος τον εκανε να μην πάει εκεί που τον περίμενε;  Το μόνο που του αλάφραινε τη σκέψη εκείνες τις στιγμές ήταν που σκεφτόταν ότι σε μια άλλη ζωή μπορεί να ‘χουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ίσως τότε τα καταφέρουν.
 

In Another Life


Η λύπη τον συνέθλιβε, ένιωθε χαμένος, όταν ξαφνικά..
 

Theorem


Έβλεπε την παραλία και τη φανταζόταν γεμάτη ναυάγια, σαν ένα εργοστάσιο ναυαγίων.
 

Αccidents


Καθώς περνούσαν οι ώρες στην έρημη παραλία, άρχισε να θυμάται όλο και περισσότερα. Σιγά σιγά θυμήθηκε και πως βρέθηκε σε αυτήν την την παραλία: όντως πήγαινε να την βρει. Κάπως αργότερα από όταν τον περίμενε, το αποφάσισε και πήρε το επόμενο πλοίο. Θυμάται την ανυπομονησία που είχε στη διαδρομή. Ξαφνικά, χτύπησε το πλοίο μια φοβερή φουρτούνα. Το καράβι πάλευε με τα πελώρια κύματα και φαινόταν ότι δε θα τα καταφέρει. Και τότε ξαφνικά καθώς κοιτούσε με αγωνία τα κύματα από την αποβάθρα... την είδε. Μα πως θα μπορούσε να είναι εκεί; Μάλλον ήταν όραμα. Πάντως την είδε εκεί. Να χαμογελάει και να του λέει πως, ακόμα και αν η φουρτούνα δυναμώσει, εκείνη είναι χαρούμενη γιατί είναι μαζί του.
 

Bayorsai


Καθόταν στην παραλία, κοίταζε τα κύματα και επεξεργαζόταν τις αναμνήσεις που σιγά σιγά επανέρχονταν στη μνήμη του. Ένιωσε ότι δεν είναι μόνος. Ένιωσε ότι είναι πολλοί άλλοι εκεί μαζί του στην ίδια έρημη παραλία. Ίσως λίγο πιο γρήγορα, ίσως λίγο πιο αργά, ίσως με αεροπλάνο ή με τρένο, είναι κι άλλοι σαν αυτόν - που γι αυτούς, για τους οποίους ο χρόνος δε λειτούργησε καλά. Ένιωθε ότι δεν είναι μόνος.
 

Pessoan Odyssey


Ξαφνικά, καθώς περπατούσε άσκοπα στην αμμουδιά, είδε μια φιγούρα να διαγράφεται στην μακριά προς την άκρη της παραλίας. Άρχισε να τρέχει προς τα εκεί. Καθώς πλησίαζε, η καρδιά του χτυπούσε όλο και πιο δυνατά. Είναι δυνατόν; Ήταν εκείνη! Ήταν ξαπλωμένη, δεν είχε τις αισθήσεις της. Ήταν άραγε όραμα; Μήπως πήγαινε και κείνη προς εκείνον και ναυάγησε και εκείνη στην πορεία; Προσπαθούσε να τη συνεφέρει όπως μπορούσε. Και να, τα κατάφερε! Σαν από θαύμα, σα σε όνειρο, ξύπνησε! Του χαμογέλασε, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Κατ’ ευθείαν σηκώθηκε και άρχισε να μαζεύει ξύλα από το την παραλία. Τι έκανε; Έφτιαχνε μια αυτοσχέδια βάρκα. Ήταν κιόλας έτοιμη. Μπήκε μέσα και του έκανε νόημα να μπει κι αυτός. Μπήκε και φύγανε μαζί, σε ένα ταξίδι πέρα από τις 90 βόρειες παράλληλους του χάρτη.
 

N91°


Αυτή είναι η ιστορία του ναυαγού και του ταξιδιού περα απο τις 90 βόρειες παράλληλους του χάρτη. Η ιστορία ονομάζεται Ν91* και ειναι χτισμένη γύρω από το πρόσφατο ομώνυμο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2019.
 


* Official Logout website: https://logout.onuniverse.com/

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Afterglow
Marva Von Theo
Track by Track by The Band
(11/03/2021)
ypogeio.gr
System Anomaly
Meat Injection
Track by Track
(19/12/2020)
ypogeio.gr
Ταξίδι Αστρικό
Nalyssa Green
Track by Track
(02/12/2020)
ypogeio.gr
Bad Toys
Marvellous Bastards
(25/11/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ