To ypogeio.gr

Talkshow - Track by Track

by Kristof [Song Premiere

Included: Castform Disaster]


Την ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση του Kristof ενδεχομένως να την γνώριζες από τις δύο πρώτες δισκογραφικές δουλειές του "Rêvealité" (2013) και "The Oracle" (2016). Με cabaret αισθητική και με ένα συμπαγές υπόστρωμα σκεπτόμενης και προσεγμένης pop, o Αθηναίος καλλιτέχνης παράγει μουσικό έργο άξιο αναφοράς και προσοχής. Μεθαύριο (Παρασκευή, 22/5), εγκανιάζει τη συνεργασία του με την Inner Ear και κυκλοφορεί το τρίτο του δισκογράφημα "Talkshow", ένα concept album, η προακρόαση του οποίου από την πλευρά μας έδειξε μία θαυμαστή συνέχεια, που αναδεικνύει το ταλέντο και το γοητευτικό ιδιοσυγκρασιακό "άγγιγμα" του δημιουργού της. Στην παραγωγή ο μεγαλοφυής Βασίλης Ντοκάκης (No Clear Mind).

Με χαρά υποδεχόμαστε τον Kristof στο Υπόγειο, ο οποίος μας παρουσιάζει τα 10 τραγούδια του "Talkshow" με ισάριθμες ιστορίες/κείμενα και συγχρόνως μας χαρίζει την πρεμιέρα του εξαιρετικού κομματιού "Castform Disaster", με τη συμμετοχή του Βασίλη Ντοκάκη, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα ήδη διαθέσιμα και εξίσου δυνατά και καλοφτιαγμένα "Bubbles" και "The Yoga Class".  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο TALKSHOW είναι το τρίτο album του Kristof.

Τα δέκα κομμάτια αρχικά γράφτηκαν σαν νούμερα καμπαρέ για πιάνο-φωνή το 2017 στην Αθήνα και το Βερολίνο. Αργότερα πήραν τη μορφή album και ηχογραφήθηκαν στο Μετς το 2019 με παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη. Στην ακρόασή τους μπορούν να σταθούν αυτόνομα, αλλά και ως ένα ενιαίο έργο με αρχή-μέση-τέλος.

Αφορμή για το TALKSHOW ήταν ένας στίχος της Πλάτωνος από τις Μάσκες Ηλίου: “μιλάμε και δεν καταλαβαινόμαστε …” Πρόκειται για ένα concept album και έχει να κάνει με ένα Τalk-show που συμβαίνει ίσως κάπου στο μυαλό του Kristof, όπου ο παρουσιαστής αλλά και ο συνεντευξιαζόμενος είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι ένας δίσκος για τις φωνές που κατοικούν μέσα στο κεφάλι του… μας. Για πράγματα που βλέπουμε και δεν μιλάμε, για μαγικά αντικείμενα, για drama-queen καταστάσεις, για τους “παλιούς” που λένε για τα “παλιά”, για τις διαταραχές άγχους και για όσους από εμάς, μιλάμε με εμάς και όχι για εμάς.
 

Τα κομμάτια του TALKSHOW είναι χωρισμένα στις ενότητες:

Intro-Outro (Talkshow, Small Talk)

Η “συνέντευξη” (Pink, Orange, Gray)

Οι εσω-εξω-τερικοί μόνολογοι του host (Bubbles, The Yoga Class, Origami)

Οι μαγικές διαφημίσεις (Karma Cut!, Castform Disaster)


Κυκλοφορεί σε βινύλιο, limited κασέτα και digital album από την Inner Ear.1.Talkshow 
Το intro του “show”. Η πληθώρα φωνών του συγκεκριμένου κομματιού συμβολίζουν τις εσωτερικές φωνές του μυαλού. 
 

2.Bubbles
Όπως τα λόγια των κόμικ είναι μέσα σε φούσκες, με ένα τρόπο βάζουμε φούσκες σε αυτά που λέμε. Μετά αυτές οι φούσκες μεγαλώνουν και μας κυκλώνουν. Γίνονται τεράστιες. Ας τις διαλύσουμε… 
 

 

3. Pink 
Μια συζήτηση με τον (μικρότερο) εαυτό μου για το ροζ. Στο δημοτικό, είχα κάτι πανέμορφα ροζ παπούτσια. Είχα φάει τόσο κράξιμο από κάτι παιδιά γι’ αυτά τα παπούτσια που στεναχωρήθηκα τόσο πολύ που δεν τα ξαναφόρεσα. Το ροζ είναι δυστυχώς πολύ παρεξηγημένο χρώμα. Το κακό ξεκινάει από το γνωστό: το μπλε για τα αγοράκια, το ροζ για τα κοριτσάκια… 
 

4. Karma Cut! 
Ένα διαφημιστικό σποτάκι-τραγούδι τύπου supermarket music. Είναι  ένα μικρό χαρούμενο διάλειμμα στο δίσκο. Το προϊόν είναι το “Karma Cut!”, ένα μαγικό κουτί που αν το ανοίξεις αντικαθιστά την κατάσταση που βιώνεις με μια άλλη ενός παράλληλου σύμπαντος. Είναι βασισμένο σε κάτι γερμανικά διαφημιστικά που έβλεπα ένα βράδυ στο Βερολίνο,   
εξού κι ο γερμανικός στίχος! Να σημειωθεί ότι αγαπώ τα γερμανικά. 
 

5. The Yoga Class 
Γραμμένο για τις διαταραχές άγχους μου και για την ανάγκη μου να έρθω σε επαφή με το σύμπαν. Η ιδέα μου ήρθε σε ένα πάρτι παρατηρώντας τον κόσμο να χορεύει αργά λες και κάνουν στάσεις yoga. 
 

 

6. Οrange 
Το orange είναι ένα μουσικό, αφηγηματικό μονόπρακτο- μελόδραμα. Το λογοπαίγνιο πορτοκάλι-πορτοκαλί έχει να κάνει με μια παλιά ερωτική ιστορία στο Βερολίνο. Κάθε φορά που έβγαινα  για να συναντηθούμε έπεφτα πάνω σε διαφημίσεις για πορτοκαλάδες. Γι’ αυτό το λόγο, το Βερολίνο το έχω συνδυάσει έντονα με το πορτοκάλί. Πρόσφατα έμαθα από ένα φίλο μου ότι οι Ισπανοί έχουν και μια φράση τύπου “είσαι το μισό μου πορτοκάλι”, εννοώντας το άλλο τους μισό…
 

7. Castform Disaster (ft Vasilis Dokakis) 
Οδηγίες χρήσης ενός μαγικού προϊόντος. Τίτλος δανεισμένος από ένα pokemon. Το Castform Disaster είναι ένας τροχός της τύχης που τον γυρνάς και διαμορφώνει μία σχέση ή κατάσταση για 24 ώρες. 

Ίσως το πιο λυρικό κομμάτι του δίσκου. Μοιράζομαι τα φωνητικά και τη μουσική με τον αγαπημένο μου Βασίλη Ντοκάκη και αυτό με κάνει να του ’χω μια παραπάνω αδυναμία! 
 

 

8. Origami 
Ένα τραγούδι για την ανάγκη μας να δημιουργούμε. Για “παλιούς” που μιλούν μόνο για τα “παλιά”. Ας αγκαλιάζουμε το νέο χωρίς να ξεχνάμε το παλιό. 
 

9. Gray 
Ένας διάλογος-συνέντευξη για κάτι που είδε κάποια από ένα παράθυρο χωρίς ποτέ να αναφέρει ξεκάθαρα τι είναι αυτό. Πολλές φορές γινόμαστε θεατές σε πράγματα που βλέπουμε και θα έπρεπε κατευθείαν να απευθυνθούμε για βοήθεια. Για μας ή για άλλους. Γι’ αυτά που πρέπει να μιλάμε όσο το δυνατόν νωρίτερα… Επηρεασμένο από τα παράθυρα * μοτίβο στα θεατρικά της Λούλας Αναγνωστάκη… 
 

10. Small Talk 
Το σόου τελειώνει λόγω χρόνου. Καληνύχτα; 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Afterglow
Marva Von Theo
Track by Track by The Band
(11/03/2021)
ypogeio.gr
System Anomaly
Meat Injection
Track by Track
(19/12/2020)
ypogeio.gr
Ταξίδι Αστρικό
Nalyssa Green
Track by Track
(02/12/2020)
ypogeio.gr
Bad Toys
Marvellous Bastards
(25/11/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ