To ypogeio.gr

you.me.

Tango With Lions

Track by Track


Προς το τέλος του έτους, στην καρδιά του Νοέμβρη, μας ήρθε το "you.me.", τo τέταρτο album της Tango With Lions. Ένας δίσκος που ώρες-ώρες είναι σαν να σε πιάνει από το χέρι και να σε αγκαλιάζει. Ένας δίσκος απαλός και τρυφερός, ζεστός. Με την ακουστική κιθάρα σε πρώτο πλάνο, μα και το πιάνο και τα πλήκτρα να αναδύουν μια αδιόρατη νοσταλγία, το "you.me" καταφέρνει να απλώνει στον εκάστοτε χώρο ακρόασης και να μαγνητίζει σαν Σειρήνα όσους αφήνονται στους ήχους του. Η βαθιά εσωτερικότητά του εξελίσσεται σε διάπλατη πύλη επικοινωνίας και μοιράσματος από τη μεριά της δημιουργού - πύλη που όσο την διαβαίνω τόσο περισσότερα νιώθω και βλέπω. Και καταλήγω τελικά στο δικό μου "you.me"

Με χαρά καλωσορίζω την Κατερίνα Παπαχρήστου στις σελίδες του Υπογείου για ένα πολύ ενδιαφέρον track by track στο δίσκο - ένα track by track που μου έδωσε ένα ακόμα κλειδί στην προαναφερθείσα πύλη του δίσκου. Με βοήθησε να κατανοήσω και ακόμα βαθύτερα να νιώσω όσα πολύτιμα το άλμπουμ κρύβει στα αυλάκια του...

 


 

you.me. - out 11/11 via Inner Ear - Δελτίο Τύπου

Το “you.me.” είναι ο τέταρτος δίσκος της Tango with Lions.

Τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ αναπολούν συνυπάρξεις με διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικό χρόνο και συνθήκες. Η κάθε μια από αυτές τις εννέα ιστορίες, παρατηρεί και διαπιστώνει το πώς με κάθε “you” ξετυλίγεται και ένα διαφορετικό “me”, ένας άλλος εαυτός που χειρίζεται τις καθοριστικές αλλαγές ζωής και τον έρωτα ή τον αποχωρισμό με πολύ διαφορετικό τρόπο στο πέρασμα του χρόνου.

To “you.me.” ηχογραφήθηκε στην Αθήνα, στο Lotus studios με παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πλούσιες σε synthesisers, νοσταλγικά μπάσα και ξεχωριστούς ήχους πιάνου, ενώ η φωνή εξιστορεί σε πρώτο πλάνο. Κάποια κομμάτια χτίζονται πάνω σε εξωστρεφή beats ενώ άλλα είναι low-key και ακουστικά.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital Album από την Ιnner Ear.


 


1. Bodies  

Το Bodies είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το “you.me.” Γράφτηκε την Πρωτοχρονιά του 2021, λίγους μήνες αφότου μετακόμισα στο Βερολίνο, και με είχε επηρεάσει πολύ η κλειστή ζωή στην πανδημία αλλά και η αίσθηση ύπαρξης σε δύο χώρες, σε δύο διαφορετικά περιβάλλοντα. Οπότε εκεί άρχισα να αισθάνομαι και να εξερευνώ έναν οριακό χώρο μεταξύ του εδώ, του τώρα, των γυμνών σωμάτων, και του τότε, του εκεί, των αλλαγών με το πέρασμα του χρόνου. Και μέσα σε όλα αυτά, η εσωτερική φωνή “Hey, don’t lose your time, don’t lose your mind”
 


 

 

2. Hands

Ένα μέρος του Hands αρχικά είχε γραφτεί για ένα θεατρικό το οποίο δεν ανέβηκε ποτέ λόγω lockdown. Το είχα αποθηκεύσει “Death”(!). Αργότερα έγραψα τους στίχους που μιλάνε για τα χέρια που μας αγγίζουν και που αγγίζουμε και τo συναισθηματικό αποτύπωμά τους μέσα μας. Στο μυαλό μου είναι το “κινηματογραφικό” τραγούδι του δίσκου: μια στιγμή παρατηρώ τυχαία κάτι ξεχωριστό, ερωτεύομαι, επιλέγω να αφεθώ σε αυτό το συναίσθημα και μετά όλα αλλάζουν και κυριαρχούν οι σκέψεις και οι αναμνήσεις. Με στοιχειώνει λίγο το Hands, όταν το ηχογραφούσαμε με τον παραγωγό Βασίλη Ντοκάκη, ήμουν πολύ συγκινημένη.
 


 

 

3. Glacial

Το Glacial είναι το single του “you.me.” και χρειάστηκε δυο χρόνια για να πάρει την τελική του μορφή. Αρχικά ήταν δύο κομμάτια! Ένα ακουστικό κομμάτι με ισπανικούς στίχους και ένα με αγγλικούς στίχους γραμμένο σε μπάσο. Δεν θυμάμαι πώς κατέληξαν αυτά τα δύο μαζί, αλλά όταν τα ένωσα έγραψα και τους στίχους, το ακούσαμε με τον Βασίλη και αρχίσαμε να το φτιάχνουμε σχεδόν από την αρχή μαζί στο στούντιο. Μου άρεσε πολύ που από κάτι τελείως ακουστικό εξελίχθηκε σε ένα από τα ρυθμικά τραγούδια του δίσκου. 
 


 

 

4. Your Lover

Το Your Lover είναι μια ιστορία για κάποιον, κάπου, κάποτε, που προέβλεπε το μέλλον μου αλλά με το δικό του μπερδεύτηκε λίγο! 
 


 

 

5. Bone-deep

2-3 χρόνια πριν μετακομίσω στο Βερολίνο, πηγαινοερχόμουν συχνά για να δω φίλους, αλλά και επειδή σκεφτόμουν ήδη από τότε να μείνω εδώ. Εκείνη την περίοδο είχα πολύ θυμό για την κοινωνία στην οποία ζούμε και για το πώς “πρέπει” να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος και ο καλλιτέχνης, βάσει κοινωνικών κατασκευών, πατριαρχίας και θρησκείας. Ηχογραφήθηκε αρχικά το 2019 σε ένα στούντιο με τον Σταύρο Γεωργιόπουλο (Σταύρος Άλλος), με σκοπό να κυκλοφορήσει ως single. Τελικά κυκλοφορήσαμε το Deer’s Eyes και μετά The Strike μέσω της Inner Ear Records. Όταν έφτασε η στιγμή να συγκεντρώσω τα τραγούδια του “you.me.” αποφάσισα να το συμπεριλάβω στον δίσκο, γιατί μου αρέσει η ευθύτητα των στίχων και η απλότητά στην ενορχήστρωση.
 


 

 

6. Highways

Σε αυτό το τραγούδι, μιλάω κυρίως στον εαυτό μου! Μιλάει το φοβισμένο κομμάτι του εαυτού μου στο θαρραλέο άλλο και το προκαλεί.
 


 

 

7. Screen

Μου είχαν λείψει πάρα πολύ οι φίλοι μου. Όποια σειρά έβλεπα όπου υπήρχαν φίλοι, έβαζα τα κλάματα. Έγραψα τι μου είχε λείψει από όλους τους και μόνο μέσα από μια οθόνη μπορούσα να τους δω, λόγω απόστασης και λόγω πανδημίας. Είναι το τραγούδι που όποτε το προβάρω στο σπίτι, κλαίω και λίγο, επειδή μιλάει και για παλιότερες παρέες, για ανέμελες περιπέτειες, για επαφή και εμπειρίες που μου είχαν λείψει. Και για το πόσο καταπληκτικά πλάσματα είναι οι φίλοι μου.
 


 

 

8. Tower

Το Tower είναι ένα γράμμα που είχα γράψει σε έναν παλιό φίλο/σύντροφο πριν από χρόνια. Το μελοποίησα, αλλά δεν μπήκε στον προηγούμενο δίσκο, ούτε το έπαιζα ποτέ live. Αποφάσισα να το βάλω στον δίσκο επειδή πάντα επανερχόταν στο μυαλό μου και ειδικά σ’ αυτό τον δίσκο όπου, μεταξύ άλλων, πραγματεύομαι αρκετά και το παρελθόν.
 


 

 

9. War (ft. Vasilis Dokakis)

“It’s war for the ones like us”. Αυτό είναι το κεντρικό σημείο του War. Ο έξω κόσμος, ειδικά ο χαρούμενος έξω κόσμος, μοιάζει συχνά με κάτι βίαιο ή με ταινία επιστημονικής φαντασίας όταν μέσα σου διαλύεσαι κάπως. Είναι μια παραδοχή ότι όσο και να προσπαθώ, πολλές φορές ξανακάνω τα ίδια λάθη, στενοχωρώ και τους άλλους και εμένα και πέφτω στα ίδια τα μοτίβα τα οποία θέλω να διώξω από τη ζωή μου. 
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Track by Track
Underdogs
by Empty Frame
(14/03/2024)
ypogeio.gr
Gimme A Hand
Moa Bones
Track by Track
(10/11/2023)
ypogeio.gr
Melodyssey
Sundayman
Track by Track
(27/09/2023)
ypogeio.gr
Θηλυκός Προς το Περιβάλλον
SIgmataf
Track by Track
(20/06/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ