To ypogeio.gr

Top 11 (25)

Φοίβος Δεληβοριάς

[Part 2]


Το Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας ή καλλιτέχνη, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες/καλλιτέχνες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.


Ο εκ συμπρωτευούσης ορμώμενος Υπόγειος comrade Stevie Zissou τιμά τα σημερινά (29/9) γενέθλια του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά, επιλέγοντας τα 11 αγαπημένα τραγούδια του από το σύνολο της δισκογραφίας του. Να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο άρθρο-Top 11 για τον Φοίβο, είχε προηγηθεί το double bill από τον Mike N. και τον Nick Pamouk (check here).

 

Τελικά μετά από μια τριετία παραστάσεων στην Ταράτσα του Φοίβου, δεν τα κατάφερα να παρευρεθώ, έστω μία φορά. Λίγο το ότι γινόταν καθημερινές, λίγο περισσότερο η απόσταση και η οικονομική άνεση, το ταξίδι στην Αθήνα δεν έγινε.
Οι μνήμες βέβαια από την απίστευτη βραδιά στο Gagarin 205, τον περασμένο Απρίλιο, θα με κρατήσουν μέχρι και την παραμονή της γιορτής του Πολυτεχνείου, όταν και θα ανηφορίσει σε γειτονικό μου ταχυδρομικό κώδικα, αυτόν του club του Μύλου. 

Μιας και κάθε Σεπτέμβρη , ο τραγουδισμένος από εκείνον μήνας ,κλείνει με τα γενέθλιά του στις 29, είπα να αναρτήσω ένα τοπ 11 αγαπημένων μου τραγουδιών από την ως και σήμερα δισκογραφία, του πιο αγαπημένου Έλληνα καλλιτέχνη της γενιάς μου.

Δυστυχώς με την αλλαγή που έφερε η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τα διαδικαστικά για την έναρξη της 4ης σεζόν των Notes from the Basement, στην φιλόξενη συχνότητα του εθελοντικού, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. 
Οπότε θα εκμεταλλευτώ την ζεστασιά που δίνει απλόχερα το mothership του Υπογείου, για να εκδηλώσω από εδώ την αγάπη μου και να του ευχηθώ να τα εκατοστήσει...

 

Δισκογραφία (Albums)

Η Παρέλαση (1989)
Η Ζωή Μόνο Έτσι Είναι Ωραία (1995)
Χάλια (1998)
Ο Καθρέφτης (2003)
Έξω (2007)
Ο Αόρατος Άνθρωπος (2010)
Καλλιθέα (2015)



Top-11
 

1. Το Καλοκαίρι Θα 'ρθει (Ταράτσα edition, 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=IyMrmxbjOKM
 

2. Η Πέρα Χώρα (Live από τις Απίθανες Περιπέτειες, 2009)
https://www.youtube.com/watch?v=-hO8DgRl7IQ
 

3. Να κοιμηθώ (Η ζωή Μόνο Έτσι Είν' Ωραία, 1995)
https://www.youtube.com/watch?v=ZRiGUidyJbM
 

4. Παιδικό (Live από τις Απίθανες Περιπέτειες, 2009)
https://www.youtube.com/watch?v=fwAVX0eCjP8
 

5. Χωρίς (Ο Αόρατος Άνθρωπος, 2010) 
https://www.youtube.com/watch?v=YyE6gg14DPs
 

6. Το καταφύγιο (Ο Αόρατος Άνθρωπος, 2010)
https://www.youtube.com/watch?v=co99qur4rZQ
 

7. Λέξεις (Έξω, 2007)
https://www.youtube.com/watch?v=MWs79wPNJSY
 

8. Αδιάκοπα (Έξω, 2007)
https://www.youtube.com/watch?v=U6k9pXlwkNg
 

9. Η Κική Κάθε Βράδυ (Revisited από την Καλλιθέα, 2015) 
https://www.youtube.com/watch?v=znnGSB-Z6y0
 

10. Εκείνη (Χάλια, 1998)
https://www.youtube.com/watch?v=CjXeA0gmoN4
 

11. Ο προορισμός  (Έξω, 2007)
https://www.youtube.com/watch?v=PajO5RkoE_U


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (32)
Ορφέας Περίδης
(21/06/2020)
ypogeio.gr
Top 11 (31)
Νίκος Παπάζογλου
(ομαδικό x 7)
(16/04/2020)
ypogeio.gr
15 Τραγούδια
για τον Δεκαπενταύγουστο
στην Αθήνα
(16/08/2020)
ypogeio.gr
Albums of 2019:
Η κατά Μιχάλη Αποστόλου
Ανασκόπηση της Χρονιάς
(20/12/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ