Top 11 (6)

The Doors


To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας της. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.
 

Top-11 Μέρος 6ον και επιλέγω τα 11 καλύτερά μου κομμάτια από ένα συγκρότημα, το οποίο στις Top Bands-Artists Of All Time λίστες που φτιάχνω νοερά στο μυαλό μου και μοιράζομαι συχνά-πυκνά με φίλους μου εδώ και 20 και βάλε χρόνια, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τη θέση 3, ενώ για αρκετά και μεγάλα χρονικά διαστήματα καταλαμβάνει χαλαρά και μεγαλοπρεπώς την πρώτη θέση: "Ladies and gentlemen, from Los Angeles California, The Doors!".

Με 9 δίσκους στο ενεργητικό τους, που όλοι μας όμως γνωρίζουμε πως είναι 6 (οι 3 που ακολούθησαν το θάνατο του Morrison είναι σαν να μην κυκλοφόρησαν ποτέ, βρίσκεις max. 3-4 κομμάτια να ακούγονται, σίγουρα το "Α Feast Of Friends" είναι ένα από αυτά), έγραψαν και άφησαν αιώνια μουσική ιστορία και -δικαίως- θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες rock'n'roll μπάντες όλων των εποχών. Με τρεις ασύλληπτους "παίχτες" να πλαισιώνουν τη μεγαλοφυία και την εκκεντρικότητα του αυθεντικού rock star Jim Morrison, τον εγκεφαλικό πληκτρά Ray Manzarek, τον δολοφονικό κιθαρίστα Robbie Krieger και τον... γκρινιάρη, μα ψυχάρα, ντράμερ John Densmoreοι "Πόρτες" μας έδωσαν έξι αληθινά σχεδόν αψεγάδιαστα διαμάντια, από το self-titled debut τους του 1967 ως και το ρέκβιεμ της μπάντας και του Jim, το "L.A. Woman" του 1971. Η επιλογή των κομματιών έγινε τυπικά και από τους 9 δίσκους τους, στην ουσία όμως εγώ "ταλαιπωρήθηκα" για την κατάρτιση της λίστας βασιζόμενος μονάχα στα 62 τραγούδια που βρίσκεις στα 6 πρώτα άλμπουμ τους. Πολύ δύσκολη και επίπονη διαδιακασία, καθώς -όπως προανάφερα- οι Doors είναι μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες της ζωής μου και ελάχιστα είναι τα κομμάτια τους που δεν μ'αρέσουν...


Δισκογραφία

The Doors (1967)
Strange Days (1967)
Waiting For The Sun (1968)
The Soft Parade (1969)
Morrison Hotel (1970)
L.A. Woman (1971)
Other Voices (1971)
Full Circle (1972)
An American Prayer (1978)



Top 11 Songs

1. Strange Days (Strange Days, 1967)

2. The End (Strange Days, 1967)

3. Riders On The Storm (L.A. Woman, 1971)

4. When The Music's Over (The Doors, 1967)

5. Not To Touch The Earth (Waiting For The Sun, 1968) - bonus και η ακόμα καλύτερη η live version στο "Absolutely Live", 1970).

6. Waiting For The Sun (Morrison Hotel, 1970)

7. End Of The Night (The Doors, 1967)

8. People Are Strange (Strange Days, 1967)

9. Spanish Caravan (Waiting For The Sun, 1968)

10. The Spy (Morrison Hotel, 1970)

11. The Soft Parade (The Soft Parade, 1969)

 

* If you like this, check also this: Το Yπόγειο ανοίγει τις Πόρτες: Ένα αφιέρωμα στους Doors και στον Jim Morrison 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (24)
Τζίμης Πανούσης
(+Μουσικές Ταξιαρχίες)
(13/01/2019)
ypogeio.gr
Top 11 (23)
Jack White - The White Stripes
& Side Projects - (Oμαδικό x 9)
(23/11/2018)
ypogeio.gr
Top-20 Albums Of 2015
by Michael Apostolou
(13/01/2016)
ypogeio.gr
Η Λίστα Του Τρόμου
(Paranormal Activity)
13 Φοβιστικά Κομμάτια
(24/08/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ