Top 11 (8)

Massive Attack

To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας ή καλλιτέχνη, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες/καλλιτέχνες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.
 

Φτάσαμε στο 8ο κεφάλαιο των Top-11 και ο τίτλος γράφει με μεγάλα γράμματα Massive Attack. Το απόλυτο trip hop συγκρότημα που γεννήθηκε στο Bristol της Αγγλίας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη στήλη του Υπογείου αφού τα κομμάτια τους μας έχουν κάνει πολύ "κακό". Μια μπάντα που στο μυαλό (και στην πραγματικότητα) είναι άκρως συνδεδεμένη με την χρυσή δεκαετία του 90, την οπόια δυστυχώς έζησα σαν μικρό παιδί και προφανώς δεν θυμάμαι καθόλου. Ωστόσο τα τραγούδια τους με βάζουν σε μια χρονομηχανή και με ταξιδεύουν κατευθείαν σε εκείνα τα τιμημένα χρόνια. 
Τη μουσική τους έχω καταλήξει να την χαρακτηρίζω ως την πιο κατάλληλη για άραγμα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν ακούσω Massive Attack σε κάποιο πάρτυ, δεν θα χορέψω με όλη μου την ψυχή. Ειδικά αν η επιλογή του Dj είναι από το "Mezzanine", ενός από τους καλύτερους, κατά τη γνώμη μου, δίσκους της ιστορίας, τότε ακόμα καλύτερα. Στο ενεργητικό τους έχουν πέντε album, με παρθενικό το "Blue Lines" (1991) και νεότερο το "Heligoland" (2010).
 

Δισκογραφία

Blue Lines (1991)
Protection (1994)
Mezzanine (1998)
100th Window (2003)
Heligoland (2010
)
 


 

Top 11

1. Man Next Door (Mezzanine, 1998)

2. Inertia Creeps (Mazzanine, 1998)

3. Live With Me (Single, 2006)

4. Karmacoma (Protection, 1994)

5. Heat Miser (Protection, 1994)

6. Daydreaming (Blue Lines, 1991)

7. Teardrop (Mezzanine, 1998)

8. Hymn Of The Big Wheel (Blue Lines, 1991)

9. Three (Protection, 1994)

10. Unfinished Sympathy (Blue Lines, 1991)

11. Black Milk (Mezzanine, 1998)
 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (18)
The Cure
[Ομαδικό x 2]
(20/09/2018)
ypogeio.gr
Top 11 (17)
Blur
[Ομαδικό x 5]
(09/09/2018)
ypogeio.gr
Τα 10 Κομμάτια Του Μήνα
Ιανουάριος 2018
(03/02/2018)
ypogeio.gr
The 50+1 Most Favourite
Albums Of All Time
(1965-2017)
(09/06/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ