Deaf Radio Special

Guests: Supersoul

Temple 21/12/2019

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Desert rock, heavy rock, σκοτεινή ατμόσφαιρα, στακάτα riffs, συμπαγείς γκρούβες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που βρωμάνε δυστοπία, εσωτερίκευση και ανησυχίες κάθε είδους φέρνουν το 2015 στο προσκήνιο ένα νέο σχήμα, για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα μέχρι τότε. Το όνομα αυτού Deaf Radio και ο στόχος τους ένας και μοναδικός: Να ταξιδέψουν με τη μουσική τους και να τη μοιραστούν με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Κι έτσι έγινε.

Η κυκλοφορία του εκπληκτικού ντεμπούτο album "Alarm" το 2017 δίνει σάρκα και οστά στις υποψίες μας: Οι Deaf Radio είναι όντως μια ιδιαίτερη περίπτωση που θα μας απασχολήσει. Η δύναμη των social media δίνει έναν άλλον αέρα στην ήδη υπάρχουσα καλλιτεχνική αξία του σχήματος και βοηθάει τη μουσική τους να ταξιδέψει... δορυφορικά σε Ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- εδάφη και να τραβήξει την προσοχή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ακροατών. Μερικές σαρωτικές ζωντανές εμφανίσεις έρχονται σαν φυσικό επόμενο. Η μπάντα συμμετέχει στο Ejekt Festival και αργότερα στο Street Mode Festival, κάνει τα πρώτα -όχι και τόσο δειλά- βήματά της με ένα μικρό Ευρωπαϊκό tour, εμφανίζεται στη διπλή sold-out εμφάνιση των Planet of Zeus στο Gagarin και καταδεικνύει τη δυναμική της συγκεντρώνοντας εκατοντάδες φίλους στα headline gigs που πραγματοποιεί. Ο δρόμος μοιάζει πλέον ανοιχτός.

Στα πλαίσια της δεύτερης και μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας (38 μέρες - περίπου 15.000 χιλιόμετρα στον δρόμο), και λίγο καιρό πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης πλήρους δισκογραφικής τους δουλειάς, οι Deaf Radio επιστρέφουν στην πόλη τους για μία μεγάλη συναυλία στο Temple, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας έναν άκρως δημιουργικό πρώτο κύκλο ζωής και υποσχόμενοι ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Βραδιές σαν αυτή συχνά εξελίσσονται σε ιστορικές συγκυρίες. Εσύ πού θα είσαι;

***

Το "Faith Bender" ήταν αναμφίβολα ένα από τα ποιοτικότερα ντεμπούτο εγχώριας παραγωγής για τον ήχο αλλά και ένα από τα σημαντικότερα της σκηνής για το σωτήριο έτος 2017. Ακροβατώντας ανάμεσα στους Clutch και τους BRMC με δεκάδες δεκάδων άλλες επιρροές να εμπλουτίζουν τη μουσική τους παλέτα, εκτός από αξιοσημείωτα ταλαντούχοι μουσικοί, οι SuperSoul είναι και εξαιρετικοί επί σκηνής, γεγονός που εξηγεί και την ραγδαία αύξηση της δημοτικότητάς τους, αλλά και την όλο και συχνότερη συμμετοχή του σχήματος σε συναυλίες - ορόσημα όπως το support στο ParkLife δίπλα στους Planet of Zeus, στη sold out εν Αθήναις εμφάνιση των Naxatras, το πρώτο Under the Sun Festival, η mini Ευρωπαϊκή τους περιοδεία το 2017, αλλά και η προσεχής τους εμφάνιση στο Keep it Low Festival του Μονάχου, μαζί με τους Colour Haze, Acid King, Elder, Lowrider, Crowbar, Wo Fat και άλλους. Ride on!

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
J Mascis
Live @ An Club
21/06/2019
(19/06/2019)
ypogeio.gr
Επιστροφή Nick Waterhouse
στον τόπο του εγκλήματος:
Fuzz Club, 8 Νοεμβρίου.
(18/06/2019)
ypogeio.gr
Οι Allah Las σε Αθήνα και
Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο!
(18/06/2019)
ypogeio.gr
Summer Nostos Festival 2019
Το Υπόγειο Προτείνει
(05/06/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ