To ypogeio.gr

EP, Live και LP

από τον Made By Grey

 

Νυχτερινή , βροχερή Instrumental μουσική...

Ο παραγωγός, συνθέτης και ο κύριος πίσω από τα πολύχρωμα κουμπάκια του ήχου, Αντώνης Χατζημιχάλης, το  2013 αποφάσισε ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα instumental σχήμα, έχοντας επιρροές από alternative rock νοοτροπίες και στοιχεία κλασσικής μουσικής και έχει ως αποτέλεσμα αυτό που λέμε cinematic post rock

O Αντώνης γράφει την μουσική, και στα live  πλαισιώνεται από φίλους και γνωστούς από σχήματα της αθηναικής Underground  - και οχι μονο – σκηνής, με οπλοστάσιο που αποτελείται με ό,τι μουσικα όργανα έχει ο καθένας στην κατοχή του και με κύριο γνώμονα το οσο πιο δυνατόν ελάχιστο budget.

H πρώτη του δισκογραφική δουλειά,  που πήρε σάρκα και οστά το 2013 , με τίτλο “I Have Written a Wicked Book, and Seel Spotless as the Lamb”, είναι ένα κράμα από παχιές βρώμικες κιθάρες με delay, reverb, βιολιστικές παρεμβάσεις εκεί ακριβώς που τις χρειάζεσαι (Χαράλαμπος Παριτσης a.k.a. Lusty Apricot), με drum rolls (Σπύρος Κουδούνης) που σε χτυπούν με μανία πάνω στην άσφαλτο και κάποια spoken words – ένα ποίημα (της Χριστίνας Κοτσαρίνη) που θυμίζει τα γνωστά spoken parts των Godspeed You! Black Emperor. Δεν γίνεται να σου περάσει απαρατήρητος ο ήχος του "Nothing Burns Twice" και το βιολί στο "Little Secrets", που ακούγεται λες και ερχεται απο το σκοτεινότερο σημείο του Άδη.


Your little secrets guard them 
the ones that give you strength 
that maintain you that you can stride without fear 
with audacity exhume your little secrets
 like the treasures of gold with fine craftsmanship
 that stand in the showcase and you admire them 
and you are in ecstasy in front of their wealth
 Don't sell out your matured flesh what remains 
The secret of the flame is your final treasure

 

Τρία χρόνια αργότερα, αυτό το diy studio project του Αντώνη ηχογραφεί δεύτερη δισκογραφική δουλειά , το “#grief”, πάλι με session μουσικούς και κάποιες αλλαγές στην μουσική του φαρέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας ήχος που φέρνει πολύ σε MONO και ορχηστρική post rock μουσική  ( βλ. “Immune”), μια melting μελαγχολική ατμόσφαιρα (βλ. "Beautiful Strange Otherness”), ηχογραφημένα όλα με low budget -το οποιο δεν ακούγεται καθόλου - σε κάνει να αναρωτιέσαι τι παραπάνω μπορεί να έχουν οι ενορχηστρώσεις αλλων μεγάλων και ακριβών δισκογραφικών προσπαθειών του είδους. 

Αυτή την περίοδο, προετοιμάζεται ένα mini EP, το οποίο απαρτίζεται από δυο νεα κομμάτια. Θα είναι διαθέσιμα μέσω bandcamp για δωρεάν download. Θα ακολουθήσει και η τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Made By Grey, η οποία θα τιτλοφορείται ως "Music for the Deprived" και θα είναι διαθέσιμη το 2020. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις φίλους σου να βγάζουν μουσική τέτοιου είδους, μια μουσική που βγάζει άμεσα συναισθήματα, χωρίς πολλά-πολλά και επιπλέον μουσικές "σάλτσες". Χαρακτηριστικός ήχος που δημιουργεί εικόνες και ερωτήματα για αυτόν τον κόσμο, βιολιά εκεί που δεν τα περιμένεις και wall of sound που μπορει να γκρεμίσει κτήρια. 
 

Το  Σάββατο 4 Μαΐου 2019  ο Made by Grey θα ανέβει στη σκηνή του ιστορικού An Club, για να μοιραστεί μαζί μας ζωντανά ατομοσφαιρικές συνθέσεις από τις έως τώρα κυκλοφορίες του αλλά και νέο υλικό από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο του “Music for the Deprived”. Επί σκηνής θα βρεθεί πλαισιωμένος από τους: Βαγγέλη Τσιμπλάκη (Λευκή Συμφωνία) στα τύμπανα, Άννα Δρόσου στο μπάσο, Χρύσα Φραγκάκη στo βιολί, Σωτήρη Μαλεζίδη (Autumn Machinery) στην κιθάρα και Λάμπη Μητσιάκη στο τρομπόνι.
 

πληροφορίες για το event :
https://www.facebook.com/events/2238357279751133/


Τους Made By Grey μπορείτε να τους βρείτε εδώ:
https://madebygrey.bandcamp.com/
http://madebygrey.com
https://www.facebook.com/madebygrey/

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Live Streams Cocooning
Edition By United We Fly
Day 4: Πέτρος Μάλαμας
(29/03/2020)
ypogeio.gr
Live Streams Cocooning
Edition By United We Fly
Day 3: George Gaudy
(28/03/2020)
ypogeio.gr
Single No3 από τον
George Gaudy: The Beast,
από το album Little Pieces
(27/03/2020)
ypogeio.gr
Νέες Ημερομηνίες Για Το
Primavera Sound 2020
(28/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ