Γιατί Ακυρώθηκε το

Indie Free Festival;


 

Καλώς ήρθες στο ποστ. Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ! 

To Indie Free Festival διοργανώνεται με επιτυχία στο Πεδίον του Άρεως εδώ και 28 χρόνια και ήρθε φέτος η Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - με εισαγγελική παρέμβαση και μέσω των ΜΑΤ που κατέκλυσαν το χώρο από το πρωί κιόλας - να ματαιώσει για πρώτη φορά (εξού και το "πρώτη φορά Αριστερά") τούτο το γεμάτο ζωή και άποψη φεστιβάλ...

Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών, της πολιτισμικής-πολιτικής κολεκτίβας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ:

"Μετά από εισαγγελική παρέμβαση απαγορεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία το αποψινό Indie Free Festival για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Αυτό συνιστά άλλη μια παρέμβαση των αρχών και της δικαιοσύνης στις ελευθεριακού χαρακτήρα εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την τελευταία περίοδο στο Πεδίον του Άρεως. Ήδη από το πρωί ήταν εμφανής η παρουσία αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ οι οποίοι δεν επέτρεψαν την διοργάνωση του Φεστιβάλ. 

Το Κενό Δίκτυο [ πρώην Ομάδα στο Τρόμο του Κενού] καταδικάζει την αυθαίρετη αυτή προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης χρήσης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου. Το ζήτημα από τη σκοπιά μας δεν αφορά μόνον τη διεξαγωγή ενός σημαντικού πολιτιστικού συμβάντος, με ιστορική διάρκεια δεκαετιών, αλλά τη χρήση του χώρου από τα κινήματα και εν γένει το δικαίωμα στην πόλη ενάντια στην αποικιοποίησή της από τις σχέσεις και τα νοήματα της κυριαρχίας.

Ευχαριστούμε τους φίλους, συντρόφους, καθώς και τους καλλιτέχνες που για ώρες παρέμειναν στο χώρο απαιτώντας την απελευθέρωση του Πεδίου του Άρεως."

Η νέα ημερομηνία του φετινού Indie Free Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Το Indie Free Festival γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και σε όλες.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Η Επιστροφή
Του Vassilikos
Άκου Το Single
(18/03/2019)
ypogeio.gr
Ακύρωση συναυλίας των
Rotting Christ στην Πάτρα
λόγω... βλάβης.
(13/03/2019)
ypogeio.gr
Νέο Κομμάτι Και
Video Clip
Από Τον Bill Randen
(11/03/2019)
ypogeio.gr
The Black Keys:
Ανακοίνωσαν Περιοδεία
στις Η.Π.Α
(14/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ