To ypogeio.gr

Καταγγελίες για Όχληση

Από τις Συναυλίες

στην Πλατεία Νερού


* photo by Release Festival fb page


Σε μια εποχή που η μοναξιά, η κλεισούρα και η αποξένωση τείνουν να γίνουν παγιωμένες ψυχο-κοινωνικές μάστιγες, υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που διαμαρτύρονται για τη δυνατή μουσική από συναυλίες. Σε μια εποχή που το κυκλοφοριακό στην Αθήνα (και σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου) είναι μια καθημερινή, ολοήμερη και "χωνεμένη" πια ρουτίνα, υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που δυσφορούν με την κίνηση που προκαλούν οι συναυλίες 15-20 νύχτες το χρόνο...

Πόση μιζέρια πια; Πόση σιωπή και σκοτάδι ακόμα να σκεπάσουν τη ζωή μας; Πόσο κόντρα θα πάμε πια στην όποια χαρά και ξεγνοιασιά μας έχουν απομείνει; Αφήστε ήσυχη την Πλατεία Νερού... 
 


Εδώ οι διαμαρτυρίες και... οι προβληματισμοί των πολιτών και των τριγύρω φορέων, "καλογραμμένα" όλα σε ένα κείμενο που υπογράφει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου:

"Με αφορμή καταγγελίες και διαμαρτυρίες περιοίκων του Ολυμπιακού Ακινήτου- Κλειστού Γηπέδου TAE KWON DO και της Πλατείας Νερού, σχετικά με πρόκληση όχλησης, τόσο από την καθημερινή (κατά τη θερινή περίοδο) εκπομπή υψηλής έντασης ήχου, όσο και από την κυκλοφορική συμφόρηση, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου επιθυμεί να γνωστοποιήσει:

Η διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ακινήτου TAE KWON DO, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου, καθώς και της Πλατείας Νερού, η οποία γειτνιάζει άμεσα του γηπέδου και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.)

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει αποστείλει επιστολή με θέμα «Λειτουργία ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο παραλιακό μέτωπο» και αρ. πρωτ. 16960/26-6-23 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η διοίκηση της οποίας, τα τελευταία χρόνια προβαίνει σε μισθώσεις των χώρων αυτών σε εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (άνευ κοινοποίησης στο Δήμο μας), υπογραμμίζοντας τα εξής:

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη κατάσταση που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου

Πρόσφατα μας κοινοποιήθηκε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της «LAMDA FLISVOS MARINA Α.Ε.», στην οποία επισημαίνεται ότι η ηχητική όχληση είναι τόσο σοβαρή, ώστε όχι μόνο καθιστά αδύνατη την παραμονή των ιδιοκτητών και των πληρωμάτων στα ελλιμενιζόμενα στην Μαρίνα Φλοίσβου σκάφη, αλλά δυσχεραίνει και την λειτουργία των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης αυτής

Εκτός από το Faliro Summer Theater και την Πλατεία Νερού, εφέτος παρατηρείται και εγκατάσταση Λούνα Παρκ.

Έναντι του μισθωμένου από την ΕΤ.Α.Δ. χώρου, βρίσκεται το κύριο συγκρότημα του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου μας, το οποίο απαρτίζεται από complex αθλητικών εγκαταστάσεων, τα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος», καθώς και το Κλειστό «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», εγκαταστάσεις ανοιχτές για το κοινό και τα σωματεία της πόλης μας. Κατόπιν διερεύνησης των σχετικών καταγγελιών, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε ελεγκτικό κλιμάκιο της υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι πάγκοι μικροπωλητών πρόχειρου φαγητού έχουν καταλάβει χώρους στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο, παρεμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και καθιστώντας δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων, με κίνδυνο πρόκλησης ακόμα και τροχαίου ατυχήματος!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξεκαθαρίζει ότι για να καταστεί αποτελεσματική και λυσιτελής η πολιτική για την καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη περιβαλλοντικών οχλήσεων, απαιτείται ολοκληρωμένος επιτελικός σχεδιασμός, με γνώμονα τις επιβλαβείς επιπτώσεις που προκαλούνται στη δημόσια υγεία.

Με πρωτοβουλία του δήμου, θα κληθούν σε σύσκεψη, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι εμπλεκόμενοι φορείς με σκοπό την επίλυση των προαναφερόμενων ζητημάτων."

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
ΜΕΤΡΟ, 2ΧΧΧ, ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ
Ένα Must-Have Box Set
από την Veego Records
(21/09/2023)
ypogeio.gr
Τα Δάκρυα του Νόλαν:
Ένα Πανέμορφο Τραγούδι από
τον Π.Πατουχέα και τον Γ.Καπή.
(21/09/2023)
ypogeio.gr
TONY BLUEBIRD
Γαλάζια Ακτή
Άκου το Νέο Single
(26/06/2023)
ypogeio.gr
Big Pharma:
Από το EP των Sleaford Mods,
'More UK GRIM'
(21/09/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ