To ypogeio.gr

Κτίρια τη Νύχτα:

Επανέκδοση του ΩΕΜ

και Η Λαίμαργη Αγάπη


 

- Η ΛΑΙΜΑΡΓΗ ΑΓΑΠΗ -

"Ένα ερωτευμένο ζευγάρι ήταν πάντοτε η πιο επαναστατική πράξη. Αυτό είναι που απεύχεται κάθε εμπορική επιχείρηση, αφού σχεδόν όλες στηρίζονται είτε στη μοναξιά του ανθρώπου είτε στις επιφανειακές σχέσεις. Μαζί πάει κι ο αντίστοιχος μηχανισμός που δημιουργεί ή συντηρεί χειραγωγήσιμους ανθρώπους. Περιοδικά που σου μαθαίνουν τις δοκιμασμένες ατάκες, αποχαυνωτικές εκπομπές για να σκοτώσεις τη θλίψη σου, τραγούδια που επικυρώνουν τη άθλια συμπεριφορά σου και τεράστιες νεκρές ανθοδέσμες για να χωράνε την αγάπη σου. Είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό ότι αν ο σύντροφός σου πιάνει τη μύτη του, τότε λέει οπωσδήποτε ψέματα, αν ξύνει το πηγούνι, τότε σκέφτεται κάποια άλλη κι αν κοιτάει πλάγια, θέλει να σου προτείνει κάποιο ταξίδι. Και φυσικά, οδηγίες χρήσης για το σεξ, Τα πάντα γραμμένα από ξενέρωτους ανθρώπους.

Η "Λαίμαργη Αγάπη" γράφτηκε την εποχή που μου είχαν σκάσει όλα αυτά μαζί, αρχές του '05. Έβγαινα τα πρωινά κι έκανα όσες περισσότερες διαδρομές με το τρένο μπορούσα και κάπου μεταξύ βαγονιών το ολοκλήρωσα. Ήταν το πιο όμορφο κομμάτι που είχα γράψει μέχρι τότε. Λίγο αργότερα διάβασα μια έρευνα που έλεγε ότι τα 29 είναι η ηλικία που οι περισσότεροι φτιάχνουν το magnum opus τους κι έλεγα ενθουσιασμένος "ναι, αυτό είναι το δικό μου" (δεν ήταν, βέβαια)."

[από το blog του Κτίρια τη Νύχτα, 2010]

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "ΩΕΜ και η Λαίμαργη Αγάπη", ο Αθηναίος μουσικός Κτίρια τη Νύχτα επανεκδίδει το ιστορικό πια LP. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η κυκλοφορία θα είναι self released και φτιαγμένη στο χέρι, θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο booklet και θα είναι... αυστηρώς αριθμημένη. Θα έχει μάλιστα και κωδικό download για έξτρα 40 (!) ακυκλοφόρητα τραγούδια, φτιαγμένα την προ ΩΕΜ περίοδο (97-07). 

Πριν σας αφήσουμε στην αναλυτική παρουσίαση του reissue από τον ίδιο τον Κτίρια, να σας τονίσουμε πως ο Γιώργος, μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Άγγελο Κυρίου, γιορτάζει την περίσταση με μία συναυλία σήμερα (19/2) στο Velvet Room του Χοροστάσιου. 


 

- ΩΕΜ και η Λαίμαργη Αγάπη -
10 Year Anniversary Reissue

* PREORDER *

Αυτά είναι τα πρώτα από τα 44 αριθμημένα αντίτυπα του άλμπουμ κι είμαι πολύ χαρούμενος διότι, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, όπως και πριν δέκα χρόνια: Ένα πολύ προσωπικό αντικείμενο που θέλω να μοιραστώ.

Τι έχουμε λοιπόν;

Ένα χειροποίητο, hardcover βιβλίο 10 σελίδων, διαστάσεων 15,2 x 15,5 εκ, τυπωμένο σε χαρτί βάρους 270gsm, το οποίο περιέχει στίχους, χειρόγραφα κείμενα, σχέδια με κάρβουνο και το άλμπουμ σε CD, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει ζωγραφισμένο το κτιριακό logo, μοναδικό για κάθε αντίτυπο. Ο τίτλος του άλμπουμ, γραμμένος με ετικετογράφο χειρός, παρουσιάζει μικρές διαφοροποιήσεις ανά αντίτυπο. Το βιβλίο δένεται με κλωστή (όπως και στην αρχική βερσιόν).

Το CD περιέχει τα 10 κομμάτια του αυθεντικού άλμπουμ σε Remastered έκδοση. Επίσης, με κάθε αγορά του βιβλίου, μπορείτε να κατεβάσετε το άλμπουμ σε ψηφιακή μορφή, καθώς και σαράντα (40) bonus tracks, μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητα, που αφορούν στην περίοδο '97-'07 και περιλαμβάνουν προσχέδια, πρώιμες ή και εναλλακτικές βερσιόν των τραγουδιών, κομμάτια που δεν μπήκαν στο άλμπουμ, καθώς και προσωπικές ηχητικές σημειώσεις που με κάνουν κάπως να ντρέπομαι (οπότε είναι πολύ πιθανό να μη στριμάρουν ποτέ στο δίκτυο).

Η συνολική διάρκεια του ψηφιακού άλμπουμ είναι λίγο παραπάνω από 2 ώρες και 10 λεπτά.
 

Tracklist:

[Original Remastered Album]

01. Στο δωμάτιό μου
02. Νυχτερινή αναμονή
03. Καπνοί
04. Οι μέρες του '94
05. Οι αποβαίνοντες στις Διαδρομές
06. Διαδοχή των γενεών / Επιστρέφοντας
07. Οι δρόμοι γυρίζουν
08. Ένα όχημα που δε βλέπεις και το βαγόνι που δε θα θυμόμουν
09. Η λάιμαργη αγάπη
10. Το άχρονο στενό

[Bonus Tracks]

11. Ε.Κ.Π.Κ.
12. Βιμπ-τεστ
13. Γράμμα 4 Πλευρά Β
14. Ι-ΝΕ-Η-Ω
15. Σύννεφα
16. Τσιφτετέλι από ταξύδια
17. Το τρίτο κουδούνι18. Ρεβάνς
19. Μέρες 94 (η πρώτη καταγραφή)
20. Ταβέρνα ντεκαντάνς
21. Για χθες το βράδυ
22. Ένα Σώμα
23. Στο δαιδαλώδες κέντρο του
24. Δε φοβάσαι;
25. Νυχτερινή αναμονή 2003
26. Διάδρομος
27. Κ. μίντι
28. K. τελικό
29. Καπνοί ίντρο
30. Καπνοί άουτρο
31. Σύρματα 24.01.03
32. (Πνίγομαι) στα σύρματα
33. Προσωρινά χωρίς τίτλο
34. ΜΕΤΑ-ΚΕΝΟ-Ξ
35. Χέρια
36. 2004
37. Βαγόνι ιδέα
38. Αργοί καπνοί ξετυλίγονται
39. Το παιχνίδι με τους μήνες
40. ΩΕΜ οδηγός
41. Καπνοί τζαμ
42. Καπνοί ροκ
43. Όταν είχες έρθει σπίτι
44. Βαγόνι ακουστικό
45. Ήχοι μιας πόλης
46. Μέρες κλιξ ποψ ροκ
47. Διάστημα δύο δρόμων
48. Σαν την ένωση δυο κόσμων
49. Δρόμοι γυρίζουν demo
50. Άχρονο στενό ακουστικό
 

Το album θα κυκλοφορήσει στις 22.02.20 και μπορείτε να το προπαραγγείλετε, σε ειδική τιμή για όσο διαρκεί το preorder, εδώ:

https://buildingsatnight.bandcamp.com/album/10-year-reissue

Aν είστε αριθμολάγνοι, μπορείτε να επιλέξετε αριθμό.
Επίσης, όποιος επιθυμεί εναλλακτικό τρόπο παραγγελίας (εκτός Bandcamp) ή αποστολής, μπορεί να στείλει pm.

Ροκ εν ρολ.


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Κτίρια τη Νύχτα:
Οι Ένοικοι Μέσα στο Σπίτι
(16/03/2020)
ypogeio.gr
Νέο Άλμπουμ από
τον Pan Pan:
Φαντασμαγορία Ένα
(04/07/2020)
ypogeio.gr
Οι Ānemi επιστρέφουν
με δεύτερο ΕΡ
SWIM: Upbeat Part
(04/07/2020)
ypogeio.gr
Επικό Comeback Track
από τον Sufjan Stevens
Άκου το America
(04/07/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ