Ο Monsieur Minimal διασκευάζει
Σπανό: 'Αναζήτηση', με τη φωνή
της Μαρίας Παπαγεωργίου
Πριν ένα χρόνο, ο δαιμόνιος Monsieur Minimal, μαζί με τη Μαρία Παπαγεωργίου στη φωνή, μας έδωσε μία σούπερ διασκευή στο ιστορικό "Υπάρχω" του Πυθαγόρα και του Νικολόπουλου (check here).
Πριν λίγες μέρες (19/9), το δίδυμο επέστρεψε με μία ακόμα άκρως ενδιαφέρουσα διασκευή, αυτή τη φορά στο κομμάτι "Αναζήτηση" του Γιάννη Σπανού και του Αλέξη Αλεξόπουλου. Το πρωτότυπο κομμάτι γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας "Αναζήτησις", που κυκλοφόρησε το 1972 σε σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου και με πρωταγωνιστές τον Άγγελο Αντωνόπουλο και την Ελένη Ναθαναήλ. Το ost κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την MBI είκοσι χρόνια μετά, το 1992, και σε CD το 2002.
Πριν σας αφήσουμε στη neo-vintage μαγεία του τραγουδιου, να αναφέρουμε πως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ο Monsieur Minimal εμφανίζεται στο Gazarte (tickets here). Παρέα και η Μαρία Παπαγεωργίου.
Παρακάτω τα λόγια της ίδιας της Μαρίας Παπαγεωργίου για το τραγούδι:
"Μικρό παιδί μπροστά στην τηλεόραση, έβλεπα τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να πέφτουν πάνω στα ερωτευμένα σώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας. "Έτσι να είναι, λες, ο έρωτας;" αναρωτιόμουν, καθώς στα ηχεία μια παθιασμένη φωνή με τέλεια άρθρωση και ανάσες που τσακίζουν κόκαλα υποσυνείδητα μου το επιβεβαίωνε. Η αξεπέραστη και κατά πολλούς "πολιτική" φωνή της Μαρίας Δημητριάδη έμελλε από εκείνη την στιγμή να γίνει για μένα η ερωτική φωνή πολλών αγαπημένων μου τραγουδιών. Όταν ακούμπησε πάνω στις μελωδίες του Γιάννη Σπανού και τα λόγια του Αλέξη Αλεξόπουλου έγινε μέσα μου μια έκρηξη. Ξεχασμένο για χρόνια μέσα στα τετράδια με τα τραγούδια που " κάποτε θα πω", το τραγούδι εκείνης της ταινίας, η "Αναζήτηση" βρίσκει τη φωνή μου μέσα στο μουσικό σύμπαν του Monsieur Minimal, που με έναν μαγικό τρόπο αφουγκραζόμαστε τη μελαγχολία μιας εποχής που τόσο δα προλάβαμε να ζήσουμε, με τον ίδιο τρόπο. Με σεβασμό σε ο, τι μας μεγάλωσε, ανακαλούμε τις ερωτικές μας μνήμες μέσα στην ενήλικη ζωή μας, όπως δύει ο καλοκαιρινός ήλιος."



