Ο Nick Cave μιλάει για το

θάνατο του Arthur, απαντώντας

σε ερώτηση fan στο twitter.


Μία fan του Nick Cave, η οποία και αυτή έχει ζήσει το αβάσταχτο βάρος μιας τριπλής απώλειας (γονείς και σύντροφο), έκανε μία ερώτηση στον Αυστραλό singer-songwriter στο twitter σχετικά με το θάνατο του 15χρονου γιου του, Arthur, πίσω στο 2015... Και ο Cave απάντησε. Και η απάντησή του ήταν μια εκ βιωμάτων ποίηση, μία εκ των έσω βαθιά εξομολόγηση, μία φιλοσοφική και εντέλει λυτρωτική προσέγγιση στο θέμα της απώλειας και του πένθους...

 


[Μετάφραση από τα mikropragmata.lifo.gr]

Αυτή είναι μια πολύ όμορφη ερώτηση και χαίρομαι που μου την έκανες. Μου φαίνεται ότι, αν αγαπάμε, θρηνούμε. Έτσι είναι. Αυτή είναι η συμφωνία. Η θλίψη και η αγάπη είναι πάντα συνυφασμένες. Η θλίψη είναι η τρομερή υπενθύμιση του βάθους της αγάπης μας και, όπως και η αγάπη, η θλίψη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Υπάρχει μια απεραντοσύνη στη θλίψη που κατακλύζει τους μικροσκοπικούς εαυτούς μας.

Είμαστε μικροσκοπικά, τρεμάμενα σύνολα ατόμων μέσα στην τρομερή παρουσία της. Καταλαμβάνει τον πυρήνα της ύπαρξής μας και εκτείνεται μέσα από τα δάχτυλά μας στα όρια του σύμπαντος. Μέσα σε αυτόν το στρόβιλο συνυπάρχουν κάθε είδους τρέλες. Φαντάσματα, πνεύματα, όνειρα και οτιδήποτε άλλο ζωντανεύουμε μέσα στην αγωνία μας. Αυτά είναι πολύτιμα δώρα που είναι τόσο έγκυρα και υπαρκτά όσο θέλουμε να είναι. Είναι οι πνευματικοί οδηγοί που μας βγάζουν από το σκοτάδι.

Αισθάνομαι την παρουσία του γιου μου παντού γύρω μου, αλλά μπορεί να μην είναι εκεί. Τον ακούω να μου μιλά, να με συμβουλεύει, να με καθοδηγεί, αλλά μπορεί να μην είναι εκεί. Επισκέπτεται συχνά την Susie στον ύπνο της, της μιλά, την ανακουφίζει, αλλά μπορεί να μην είναι εκεί.

Η θλίψη φέρνει φωτεινά φαντάσματα στο πέρασμά της. Πνεύματα και ιδέες που είναι οι ταραγμένες φαντασιώσεις μας μετά την καταστροφή. Όπως και οι ιδέες, αυτά τα πνεύματα μιλάνε για πιθανότητα. Ακολουθήστε τις ιδέες σας, γιατί από την άλλη πλευρά της ιδέας βρίσκεται η αλλαγή, η εξέλιξη και η λύτρωση.

Δημιουργήστε τα δικά σας πνεύματα. Καλέστε τα. Ζωντανέψτε τα. Μιλήστε μαζί τους. Είναι τα φανταστικά τους χέρια που μας επιστρέφουν στον κόσμο από τον οποίο απομακρυνθήκαμε, καλύτεροι πια και αδιανόητα αλλαγμένοι.

Με αγάπη, Νικ.


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέο Τραγούδι + Δίσκος
από τους These New Puritans:
Where The Trees Are On Fire
(24/03/2019)
ypogeio.gr
Νέο τραγούδι από τους
Tame Impala ύστερα από
4 χρόνια: Patience
(22/03/2019)
ypogeio.gr
Έτοιμος ο νέος δίσκος
των Cure
(20/03/2019)
ypogeio.gr
Video Premiere:
(It's Been) So Very Long
The BitterSweet
(21/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ