To ypogeio.gr

Petition για υποψηφιότητα

του B.D. Foxmοor για

Νόμπελ Λογοτεχνίας


Χμ... Εδώ ένα τουλάχιστον περίεργο piece of news:

Εδώ και λίγες ώρες, η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία Armarima "τρέχει" ένα petition με σκοπό την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μυτακίδη aka B.D. Foxmoor για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το αίτημα υπέβαλε στην πλατφόρμα change.org ο Sotirios Ramon Mitakidis, που αν δεν κάνω λάθος είναι ο γιος του Μιχάλη. Ως τώρα, έχουν υπογράψει 444 άτομα. Σε περίπτωση που θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις και να δεις τον Μιχάλη υποψήφιο για το Νόμπελ, μπορείς να υπογράψεις εδώ.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που συνοδεύει το petition, αλλά και το σχετικό κείμενο του ιδίου του Foxmoor.

 

Η Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία "Armarima" , εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή εν ζωή Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. FOXMOOR) στην κοινωνία μας μέσα από την ποίηση και την μουσική του,  έλαβε την πρωτοβουλία να τον προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο, το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος Έλληνας ποιητής και μουσικός που τιμάται και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του και το Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο) τα τελευταία τριάντα έτη. Έχει εμπνεύσει την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό και στιχουργικό ''κύμα'' , αφυπνίζοντας το θυμικό της αίσθημα , διαμορφώνοντας παράλληλα και την αισθητική της.  

Ο Μιχάλης Μυτακίδης έχει σταθεί μακριά από κάθε πολιτική ,θρησκευτική ή φυλετική διάκριση στο περιεχόμενο των στίχων του,  πορευμένος μη εξαρτώμενος από καμία υποστηρικτική τοιαύτη δύναμη , πράττοντας μόνο πάντα όσα η καλλιτεχνική του φύση του όριζε.

Κρίνοντας το έργο του πανανθρώπινο και μοναδικό , ανεξάρτητο και ειλικρινές , δίχως πολιτική ή θρησκευτική χροιά, δίχως καμία υποστήριξη από ‘’κύκλους’’ πολιτικούς ή άλλους τέτοιους, προχωράμε στην πρότασή μας για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητοι , όπως έκανε ο ίδιος σε όλη την σπουδαία του πορεία! 

Armarima
Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών


 
Εδώ και κάποιους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με το low bap, σχεδίασαν κι οργάνωσαν μια κίνηση για να μου αποδείξουν ότι κάποια πράγματα δεν πάνε χαμένα κι ότι η ζωή κάποιες φορές σου γυρίζει πίσω τα όμορφα και μάλιστα στη σωστή στιγμή. Αυτά τα παιδιά, που πια είναι γνωστοί ακαδημαϊκοί κι επιστήμονες οι περισσότεροι, μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν μαζί μου και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια της «οργανωμένης πολιτείας» και του Ελληνικού κράτους.

Η τιμή είναι μεγαλύτερη γιατί έρχεται από κει που πρέπει λοιπόν. Αν αυτό είχε γίνει από κάποιο θεσμικό παράγοντα ή κάποιο υπεύθυνο για τον πολιτισμό στη ταλαιπωρημένη χώρα μας δε θα το δεχόμουν ούτε σα σκέψη. Ξέρω ότι όλα αυτά τα παιδιά που διαπρέπουν στο εξωτερικό νοιώθουν τον ίδιο πόνο κι έχουν βιώσει την απαξίωση του Ελληνικού κράτους γι’ αυτό κι αυτή τους η προσπάθεια φέρνει ήδη και θα φέρει σε μεγάλη αμηχανία κάθε θεσμικό παράγοντα κι όχι μόνο.

Ξέρω ότι η προσπάθεια τους θα βρει απέναντι τα έμμισθα τρολάκια του κράτους και του παρακράτους, αλλά για μένα μετράει μόνο το γλυκό απόσταγμα της νοιάξης τους και του σεβασμού τους. Ότι έχω σκαρώσει ως τώρα κι ότι θα σκαρώσω είναι αφιερωμένο σ’ εκείνους λοιπόν  και σ’ όσους έχουν παρέα τη φωτιά απ’ τ’ όνειρο μου. Μια μικρή λοιπόν χαρακιά στο αιώνιο και μια σύνδεση με τα μνημονικά της γης 
επιβεβαιώνεται με τον κατάλληλο τρόπο.

Ευχαριστώ είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνετε.

Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor of Active Member)
Πέραμα 28/5/2023


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
The Bonnie Nettles:
European Tour και Νέο Track,
'Adorable'
(22/11/2023)
ypogeio.gr
Νέο Track
και Επερχόμενο Debut EP
από τον Tony Bluebird
(01/11/2023)
ypogeio.gr
Οι Pulp το Καλοκαίρι
στην Αθήνα;
(31/10/2023)
ypogeio.gr
O Νέος Δίσκος
και τα Νέα Τραγουδια
των MGMT
(04/12/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ