Το Μaking Οf του νέου δίσκου

του Κτίρια τη Νύχτα σε ένα

διαδικτυακό ημερολόγιο


"Όσο κι αν μου αρέσει να αλλάζω τις διαδικασίες ηχογράφησης από άλμπουμ σε άλμπουμ, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται: Γράφω πάντα μετά το απόγευμα, καμιά φορά ως το ξημέρωμα. Δε θυμάμαι γιατί ήθελα να γράφω μουσική και δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς το κάνω ακόμα, αλλά όταν το πρωί ακούω τα χτεσινά, που έχω μισοξεχάσει, είναι από τις στιγμές που νιώθω ευτυχής που ήρθαν τα πράγματα έτσι στη ζωή μου."


Εδώ και κάποιους μήνες, ο ξεχωριστός Αθηναίος μουσικός Κτίρια Τη Νύχτα ηχογραφεί το νέο του δίσκο, τον διάδοχο του αριστουργηματικού "Συγκεκριμένα Διαμερίσματα", του πιο αγαπημένου μου ελληνικού άλμπουμ για το 2016 (check review here). 

Μια ιδέα που είχε από παλιά, από τις ηχογραφήσεις των "Σημειώσεων Άλυτων Θεμάτων" (2010-2011) και τον ακολούθησε και την περίοδο των "Συγκεκριμένων Διαμερισμάτων", γίνεται εντέλει πραγματικότητα σε αυτήν τη φάση, στην περίοδο των ηχογραφήσεων του νέου, 8ου κατά σειρά, δίσκου: Σε ένα είδος ημερολογίου, ο Κτίρια κρατάει σημειώσεις από τις μέρες των ηχογραφήσεων, καταθέτει σκέψεις, ιδέες, ανησυχίες και μας ανοίγει έτσι διάπλατα τις πόρτες στο τι συμβαίνει στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Τα κείμενά του είναι αποκαλυπτικά, ενίοτε συγκινητικά και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο αν είσαι ακόλουθος και "πιστός" της μουσικής του Κτίρια, αλλά και γενικότερα, με την έννοια πώς σου προσφέρουν μία εκ των (πολύ) έσω εικόνα για το πώς φτιάχνεται ένας δίσκος. Προφανώς, κάθε μουσικός και καλλιτέχνης έχει τη δική του (διαφορετική) διαδικασία, αλλά μέσω των Κτιριακών σημειώσεων παίρνεις μια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει...

[...] "Γιατί; Για την ώρα δε βρίσκω κάποιον λόγο. Αλλά σκεπτόμενος τα προηγούμενα άλμπουμ, νομίζω ότι θα ήθελα να έχω κάπου καταγεγραμμένες τις σκέψεις μου από τα session, κυιρίως τις απογοητεύσεις μου δηλαδή. Διότι, όλο αυτό το πράγμα είναι πάντα επίπονο. Μια σπαζοκεφαλιά για να συνεχίσεις να ακούς κάτι που σου αρέσει. Κι είναι ωραίο, αργότερα, για αυτοπαρατήρηση. Πλέον, όταν σκέφτομαι τα άλμπουμ νιώθω ότι προέκυψαν εν μια νυκτί. Ξεχνάω πώς γράφτηκαν." 


Οι αναρτήσεις ανανεώνονται συχνά-πυκνά και λογικά θα μας πάνε ως το τέλος, ως τη μέρα δηλαδή που το άλμπουμ θα είναι έτοιμο. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις σημειώσεις, καθώς και να ακολουθήσετε αυτό το άτυπο απολαυστικό "making of" στο site του Κτίρια τη Νύχτα εδώ: https://bit.ly/2v8pYYc
 


* Διάβασε την (αναδημοσιευμένη) παλιά στήλη του Κτίρια τη Νύχτα στο Υπόγειο εδώ: ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέο (Μεγαλειώδες) Κομμάτι
από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο.
Νέος Δίσκος τον Οκτώβριο
(16/09/2019)
ypogeio.gr
Νέο Single από τους Op3:
Inertia
(16/09/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
1 Ευρώ
Bloody Hawk
(13/09/2019)
ypogeio.gr
(Ακόμα) Ένα Masterpiece
από την Angel Olsen
Άκου το Lark
(12/09/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ