To ypogeio.gr

Το Πρώτο Άλμπουμ του 2016

Θα Είναι Mechanimal

Οι Mechanimal με σχεδόν εντελώς διαφορετικό lineup θα ανοίξουν τη νέα δισκογραφική χρονιά στις 4 Ιανουαρίου με τον 3ο studio δίσκο τους Delta Pi Delta. Ήδη μπορούμε και ακούμε το πρώτο δείγμα -μέγιστη κλειστοφοβική κραουτιά με φοβερά γυναικεία φωνητικά- Radio On... 

"Ύστερα από δύο album, όπου εξερεύνησαν το δυστοπικό σύμπαν της Αθήνας σε εποχή κρίσης, οι Mechanimal χάνονται τώρα στα προάστια της γενέτειράς τους, μακριά από τα κοινωνικοπολιτικά όρια της πρωτεύουσας, μέσα στη βαθιά σιωπή των ορεινών δασών που την πλαισιώνουν.
Το νέο τους album, “Delta Pi Delta”, ξεκίνησε με νέο line-up, με σκοπό να σβήσει τα γεγονότα ενός έντονου και δύσκολου παρελθόντος και να επικεντρωθεί στη φύση ως μέσο απόδρασης από τη σύγχρονη κατάθλιψη της αστικής ζωής. Αυτή τη φορά τα φωνητικά είναι γυναικεία, από την Ελένη Τζαβάρα (πρώην Film, Etten), ηλεκτρικές κιθάρες παίζουν ο Τάσος Νικόγιαννης και ο Κώστας Ματιάτος και τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό και την παραγωγή έχει κάνει ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν την άνοιξη του 2015, ενώ οι μίξεις έγιναν τον Αύγουστο του 2015 σ’ ένα απομονωμένο δωμάτιο δίπλα σε μια μακρινή παραλία.

Το αποτέλεσμα είναι 8 νέα τραγούδια, συν 2 ορχηστρικά bonus tracks στην ψηφιακή έκδοση του album. 10 νέα κομμάτια, τα οποία αιχμαλωτίζουν το μυστήριο που βρίσκεται κάτω από την ήσυχη ζωή μακριά από τη μεγάλη πόλη. Το μοναδικό υβριδικό μείγμα του συγκροτήματος, που αποτελείται από μηχανικά beats, shoegazing κιθαριστικά drones και επαναλαμβανόμενα ηλεκτρονικά μοτίβα, σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμά του σε ένα απτό μέσο.

Ο συμβολικός ακρωνυμικός τίτλος, “Delta Pi Delta”, αναφέρεται στο στίχο “giving names to stars”. Σαν σύνολο αντιπροσωπεύει το υπαρξιακό ταξίδι ενός δίποδου ζώου, όπου τα όνειρα αποκαλύπτουν επιθυμίες και φόβους που δεν τους γνωρίζουμε αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μας βοηθάνε συνειδητά ή υποσυνείδητα στο να αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Το “Delta Pi Delta” είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956 – 2013).
Κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear".

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Αυτές Που Δεν Προλάβατε -
Το νέο αφοπλιστικό και συγκινητικό
track του Φοίβου Δεληβοριά
(10/04/2024)
ypogeio.gr
Οι My Wet Calvin διασκευάζουν
Φλωρινιώτη: Έχω Μια Μελωδία,
ένα Eurovision track του Γ.Πετρίτση
(02/04/2024)
ypogeio.gr
Ο Τony Bluebird και
o George Nikas στην
Τελευταία Νύχτα στη Γη
(02/04/2024)
ypogeio.gr
Νέοι Fontaines!
Starbuster, από το επερχόμενο
νέο LP 'ROMANCE'
(17/04/2024)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ