To ypogeio.gr

Local Nice To Meet You #51

Lanthe


 

To Nice To Meet You είναι μία στήλη, στην οποία συστήνουμε νέες μπάντες και νέους μουσικούς που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει full LP, παρά μόνο singles ή/και EPs.


Local Nice To Meet You #51 και είμαστε στην Αθήνα για να γνωρίσουμε την Lanthe. Περίπου Αθήνα, γιατί κατοικεί εδώ αλλά και στο Λονδίνο.

Γνωρίζω ότι σπούδασε μουσική σε διάφορα μέρη της Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια και παίζει αρκετά μουσικά όργανα. Έμαθα ακόμα ότι έχει συνεργαστεί στο παρασκήνιο με αρκετούς καλλιτέχνες αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και νιώθει έτοιμη να κυκλοφορήσει το debut album της μέσα στην χρονιά. Αυτό που δεν ξέρω είναι το αληθινό όνομα της, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, καθώς και η ιδία περιγράφοντας τον επερχόμενο δίσκο της μεταξύ άλλων λέει πως "η μουσική είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη δουλειά αυτή, όχι τόσο το άτομο.".

Το πρώτο της single με τίτλο "Did You Ever Touch The Sky" κυκλοφόρησε στις 20 του περασμένου Φλεβάρη. Minimal προσέγγιση, ατμοσφαιρικό, με τα φωνητικά να υπάρχουν μόνο σε επίπεδο μια γλυκιάς φευγαλέας φωνής καθ'όλη τη διάρκεια του κομματιού. Σε πρώτη φάση μου άρεσε η ηρεμία και η γαλήνη που μου έβγαζε το κομμάτι. Έπειτα, ακούγοντάς το ξανά και ξανά, παρατήρησα ότι η μελωδία του τραγουδιού χτίζεται σιγά-σιγά όσο κυλάνε τα δευτερόλεπτα, υπάρχει μια κλιμάκωση από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και σίγουρα θα ήθελα να διαρκεί πολύ περισσότερο από τα δυο λεπτά και εικοσιεννιά δευτερόλεπτα του συνολικού χρόνου του.

Σήμερα 20 Μαρτίου η Lanthe μας δίνει το δεύτερο single της με τίτλο "Afloat", στο οποίο εντοπίζω και πάλι το μοτίβο της σταδιακής και... φαρμακερής κλιμάκωσης, αλλά κατά τ'άλλα είναι ένα εντελώς άλλο κομμάτι, με τη δική του προσωπικότητα και οντότητα, εξίσου ενδιαφέρον. Αποπνέει μια ηρεμία, την οποία είχα απόλυτη ανάγκη με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο καιρό μέσα μου, γύρω μου και σε όλο τον κόσμο.

Περιμένω την κυκλοφορία ολόκληρου του άλμπουμ που θα ονομάζεται "Parentheses" για να καταλάβω ολοκληρωμένα τι θέλει και τι έχει να πει η αγαπητή Lanthe. Σίγουρα, όμως, μέσα στα δυο πρώτα singles βρήκα κάτι που μου αρέσει και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο σύνθετο και κινηθεί σε post-rock μονοπάτια τύπου Godspeed You! Black Emperor για παράδειγμα, τότε θα έχω σίγουρα βρει μια μουσική συντροφιά για πολλά βράδια. Σας αφήνω με την δική της περιγραφή για το δίσκο, ενώ παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και τα δυο προαναφερθέντα singles.
 

"Μια συλλογή με τα πιο εύθραυστα κομμάτια μνήμης, εμπειριών και ζωής. Μια έκθεση ήχων από μελωδίες με μινιμαλιστική προσέγγιση, πιάνο, χορωδιακά μέρη, έγχορδα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αρμονικά συμπλέκονται με τους ήχους της φύσης και της καθημερινότητας."

 

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #63
The Synth
(21/04/2021)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #62
Kit Kido
(03/03/2021)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #05
Κατερίνα Ντούσκα
(20/11/2015)
ypogeio.gr
Global Nice To Meet You #22
Adámas
(07/05/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ