To ypogeio.gr

Local Nice To Meet You #04

Όλοι Στον 3ο


To Nice To Meet You είναι μία στήλη, στην οποία συστήνουμε νέες μπάντες και νέους μουσικούς που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει full LP, παρά μόνο singles ή/και EPs.
 

Ήταν στο μακρινό 1985, ήμουν 9 χρονών, αλλά το θυμάμαι καθαρά εκείνο το βράδυ, ήταν Σάββατο (99%), και οι γονείς μου με πληροφόρησαν πως θα δούμε στην (μαυρόασπρη) τηλεόρασή μας το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, επειδή ένας παλιός φίλος του πατέρα μου, o Χρίστος Δάλκος, συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος. Με θυμάμαι να σκεπάζομαι με μια κίτρινη μάλλινη κουβέρτα που 'τσιμπούσε', ξέρεις εκείνα τα 80's κτήνη που ζύγιζαν 10+ κιλά και αντικαθιστούσαν τα καλοριφέρ και τα παπλώματα, και να περιμένω με αγωνία το τελικό το αποτέλεσμα, παρόλο που τα βλέφαρά μου ζύγιζαν παραπάνω απ'την κουβέρτα... Άξιζε ο κόπος μου, ω του θαύματος νικήσαμε!, ο φίλος του μπαμπά μου πήρε το πρώτο βραβείο με αυτό το αριστούργημα:

 

 
 

Μετά από 7-8 χρόνια, δεν ξέρω πώς, η 'παλιά' φιλία του πατέρα μου με τον Χρίστο Δάλκο...αναστήθηκε, ο κύριος Χρίστος ερχόταν σπίτι μας πολύ συχνά κι έτσι εγώ γνώρισα το πρώτο μου celebrity :) , μαζί με τη συζυγό του και τα δυο του παιδιά, πολύ μικρότερα από μένα, δεν είχαμε και πολλά-πολλά, πιο πολύ έπαιζαν με τον κατά 9 χρόνια μικρότερο αδερφό μου, θυμάμαι όμως το αγόρι, το Σταύρο, ένα δεκάχρονο διαολάκι που "μου πείραζε" τη συλλογή Subbuteo και Playmobil. Οι επισκέψεις του κύριου Δάλκου στο σπίτι μας άφησαν και ένα λάφυρο, μία κασέτα με τα τραγούδια του, ήταν εκεί οι Μελαγχολικές Κυριακές του Φεστιβάλ, ήταν όμως και τα ΑΕΙ (το OST στις αποτυχημένες πανελλήνιές μου), τα Κουρασμένα Πόδια Των Πωλητριών και πολλά άλλα. Την κασέτα την 'τσίμπησα' από τους γονείς μου σχεδόν κρυφά και εξαφανίστηκα με ελαφρά πηδηματάκια για σπουδές στην Αγγλία. Κι όμως, η κασέτα καταστράφηκε αδόξως από μία μίνι-πλημμύρα κι έκτοτε οι υπέροχοι ήχοι του Χρίστου Δάλκου σίγησαν... Το μακρινό 1997.

 

Έπειτα από 17 χρόνια και εν έτει 2014, μία μελαγχολική Κυριακή θυμήθηκα όσα γράφω παραπάνω και ακόμα περισσότερα, και έγραψα στο search του youtube "Δάλκος - Μελαγχολικές Κυριακές", λέω "αποκλείεται να υπάρχει, αλλά ας προσπαθήσω, μακάρι να υπάρχει, θέλω να το ξανακούσω, μου έχει σημαδέψει τη ζωή, δεν μπορεί να μην υπάρχει...". Και, ναι, υπήρχε! Το άκουσα 50 φορές εκείνο το βράδυ και κοιμήθηκα όσο μελαγχολικά μού αρμόζει, σαν άνθρωπος που σέβεται τις μαύρες του και τις Κυριακές του. Επανήλθα αρκετές φορές τους επόμενους μήνες, βρήκα και τα 'Κουρασμένα Πόδια Των Πωλητριών" και μετά μου μπήκε το μικρόβιο να βρω ποιος ποστάρει και ανεβάζει τα τραγούδια του κύριου Χρίστου: Να μην σας τα πολυλογώ (που ήδη το έκανα, μέγα πάρλα μ'έπιασε), από το 'Mastoras 82' κατέληξα ωσάν κατίνα-detective στον Σταύρο Δάλκο, ναι, τον γιο του φίλου του πατέρα μου, το τυπάκι που χάλαγε τα παιχνίδια μου... Ανακάλυψα πως το... τυπάκι έχει βγάλει μια δισκάρα (Σε Όλα Αυτά Που Φύγανε/2014, θα επανέλθω στο μέλλον εδώ), αλλά και πως έχει φτιάξει μια υπερμπάντα που παίζει παπάδες: Όλοι Στον 3ο...

 

Κι έπειτα από αυτόν τον υπερπρόλογο, μπαίνω στο κυρίως θέμα: Nice To Meet You #4 και παραμένουμε Αθήνα για να γνωρίσουμε τους Όλοι Στον 3ο. Η μπάντα απαρτίζεται από τον Σταύρο Δάλκο (μπάσο, φωνή), Νίκο Λιονάκη (κιθάρα, πλήκτρα) και Χάρη Χαϊδεμενάκη. Μέχρι στιγμής μας έχουν δώσει ένα self-titled 5-track EP που μου έχει αλλάξει τη ζωή, χαοτικό σουρεαλιστικό indie rock (???), σας το παραθέτω παρακάτω, το αγαπάω ώς έχει με όλο μου το μουσικό μυαλό, ξεχωρίζω όμως και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο εδώ κι ένα μήνα με το Μ.Ν.Β. (Μόνο Νύχτα Βγαίνουν).

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #59
Ευγένιος Κλιμ
(12/11/2020)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #58
Pink Vanity
(02/11/2020)
ypogeio.gr
Local Nice To Meet You #16
Acid Barretts
(12/10/2016)
ypogeio.gr
Global Nice To Meet You #22
Adámas
(07/05/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ