To ypogeio.gr

Album Stories (1)

Enduring Days You Will Overcome

Electric Litany

Τι είσαι, πες μου τι είσαι, είσαι το νέο άλμπουμ των Dead Can Dance; Είσαι o Μαρκόπουλος resurrected που αποφάσισε να πάρει για πρώτη φορά (?) LSD; Θυμήθηκες τη Λευκή Συμφωνία στα καλά της, στον πρώτο της δίσκο δηλαδή, και είπες να πας τη φάση 10 σκάλες παραπάνω; Είσαι o Έλληνας Editors; Σίγουρα είσαι Έλληνας; Πότε γεννήθηκες; Γιατί εγώ δεν είχα έρθει στο μαιευτήριο; Γιατί κανείς δεν μου είπε για σένα ποτέ; Περίμενες να σε βρω μόνος μου; Αν ισχύει αυτό, μαλακία έκανες, διότι άργησα πολύ. Περίπου ενάμιση χρόνο έκανα να σε βρω, ευτυχώς με τρώει συνέχεια το Εσωτρικό μου Αυτί κι έκανα ένα άνευ προηγούμένου ντου στις προσφορές τις Inner Ear και τώρα βρίσκεσαι πλάι μου. Θα σε λιώσω να ξέρεις, μου χαλάς τη μέρα περισσότερο απ' ό,τι χαλιέται από μόνη της, μου δείχνείς πως το μουσικό πηγάδι δεν έχει πάτο, μπορώ να φτάσω λίγο ακόμα πιο κάτω, μέχρι να συναντήσω τον απόλυτο ζόφο και να τον αγκαλιάσω ωσάν έναν αποδημήσα άνθρωπό μου... Σε φοβάμαι να ξέρεις, έπειτα από δέκα ακροαστικές μικροαστικές αγκαλιές μέσα σε δυο μέρες με έχεις φρικάρει εντελώς, μου υπενθύμισες πως ενίοτε ακούω και θαυμάζω παθιασμένα πολλές hipster μαλακίες, με έβαλες βίαια στη θέση μου, μου θύμισες ότι γερνάω υπέροχα και μου επαναπροσδιόρισες ξεκάθαρα και χωρίς πολλά-πολλά τι σημαίνει καλή μουσική. Οκέι, σ'ευχαριστώ, αλλά να σου πω επίσης πως με ανάγκασες να πιω μετά από σχεδόν 8 μήνες ουίσκι, ήπια δυο ποτήρια και ήταν σαν να ήπια δυο μπουκάλια. Το χειρότερο στο φύλαξα για το τέλος, νομίζω πως σ'αρέσουν και οι God Speed You! Black Emperor και ο Χατζηδάκις... Και δεν ξέρω αν το ξέρεις, κι εμένα μ'αρέσουν πάρα πολύ αυτοί, ήταν ό,τι πιο ύπουλο μπορούσες να σκαρφιστείς για να με στοιχειώσεις περαιτέρω και εντελώς. Αυτά αγαπημένο μου Enduring Days You Will Overcome, πες πολλά φιλιά και χαιρετίσματα στους γονείς σου, τους ήδη αγαπημένους Electric Litany, τα λέμε σύντομα "ζωντανά"...

 

 

Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν στο Exeter, νομίζω το 2007, από τον Κερκυραίο μουσικό Αλέξανδρο Μίαρη (guitars, piano, vocals), τον Richard Simic (drums), τον Ben Prince (synths) και τον Παύλο Μαυροματάκη (bass). Πέρασαν τρία χρόνια γράφοντας μουσική και κάνοντας πρόβες σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και ηχογράφησαν το ντεμπούτο album τους ζωντανά σε τρεις μέρες μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το How To Be A Child And Win The War (2010) και φυσικά το ασύλληπτο, περί ου ο λόγος, Enduring Days You Will Overcome (2014). Τα λόγια της μπάντας για το δίσκο:

"Το 'Enduring Days You Will Overcome' είναι καρπός μιας δύσκολης και στάσιμης εποχής. Παρόλα αυτά, επιβεβαιώνοντας κάθε λέξη του τίτλου του, είναι η απόδειξη πως η συνειδητή καρτερικότητα της δημιουργίας είναι η λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Το album ξεπηδάει από τις στάχτες ενός lo-fi κόσμου και διατηρώντας τον λυρισμό και τη χαρακτηριστική «στοιχειωμένη» ατμόσφαιρα των Electric Litany εκφράζει τον έρωτα, την αφοσίωση και την υπομονή που οδηγούν στην ομορφιά, τη δημιουργία και την απελευθέρωση. Ταυτόχρονα καταγράφει τις πρακτικές δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης όπως τα έζησε το συγκρότημα τα τελευταία 3,5 χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων αυτού του album.

To 2012 το συγκρότημα ήρθε σε επαφή με τον μυθικό παραγωγό Alan Parsons, ο οποίος αφού άκουσε το “How To Be A Child And Win The War” συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί τους. Οι ηχογραφήσεις ήταν περιπετειώδεις και «φιλοξενήθηκαν» σε διάφορα studio στο Λονδίνο, σε ένα studio στην ύπαιθρο της Βόρειας Ουαλίας και στο στούντιο των Κόρε.Ύδρο. στην Κέρκυρα. Το mastering για άλλη μια φορά έγινε στα Abbey Road Studios.

Το “Enduring Days You Will Overcome” κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear".

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Album Stories (66):
The Car
Arctic Monkeys
(15/07/2023)
ypogeio.gr
Album Stories (65):
Unplugged in New York
Nirvana
(06/12/2022)
ypogeio.gr
Album Stories (39)
Μυστικοί Κήποι
Λευκή Συμφωνία
(21/01/2019)
ypogeio.gr
The Song Diaries (124)
You'll Be Mine
The Pierces
(18/05/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ