To ypogeio.gr

The Song Diaries (112)

Demon Host

Timber Timbre


Πλησιάζει η μέρα που δεν θα είσαι πουθενά. Μου λένε θα σε βάλουν σε πλυντήριο. Τα κόκκαλα θα τρίβονται μεταξύ τους, το νερό θα γίνει καφέ από το χώμα. Τα τελευταία τρία χρόνια ήσουν κάπου, μια μπότα και μια τεράστια πέτρα από το χωριό σου σε κρατούσαν κάτω. Λες και μπορούσες να αποτινάξεις την ταφόπλακα και να βγεις πάλι έξω. Έξω, στο ζοφερό ήλιο της γης τα γαλαζοπράσινα μάτια σου να λάμψουν ξανά. Πρόσφατα διάβαζα το έργο του Heidegger, ένας φιλόσοφος, θα είχαμε πολλά να πούμε. Τέλος πάντων, τέλος των πάντων, έλεγε ότι τώρα εσύ ολοκληρώθηκες, το είναι σου έφτασε το τέλειο. Αλλά δεν ανέφερε πουθενά πόσο καταρρακώθηκε το δικό μας που έμεινε πίσω. Να πάει να γαμηθεί το είναι φίλε μου, να πάνε να γαμηθούν όλοι και όλα. Νεκροί και ζωντανοί. Ποια είναι η διαφορά αν όλοι είμαστε νεκροζώντανοι, ποια ρε καριόλη, πες μου ποια; Ποιος ο καριόλης και ποιος ο θεός, ένα και το αυτό. Γράφω μηχανικά και τυφλά, τυφλό σύστημα για τυφλά όντα. Έχω χαθεί, το φως δεν αχνοφαίνεται πουθενά. Δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, μονάχα μαύρα σύννεφα και μαύρες πονεμένες ψυχές. Έφυγες και δε πρόλαβες να ζήσεις τη δυστοπία, δεν ξέρω αν είσαι τυχερός ή άτυχος, δεν είμαι ο καριόλης που έχει τις απαντήσεις. Ξέρω μόνο ότι έφυγες και δε ξέρω και πού πήγες, δε σε βρίσκω. Δεν έρχεσαι πια στα όνειρα μου. Δε μου μιλάς. Ούτε εγώ σου μιλάω, η μπάλα παραγκωνίστηκε σε ένα νέο δωμάτιο. Ένα δωμάτιο που δεν γνώρισες ποτέ. Κι αυτά που γνώρισες γκρεμίστηκαν, ξύστηκαν, βάφτηκαν άλλα χρώματα και σβήσαν οι μνήμες.

Σκέψου τώρα ότι αυτό τον μεσημεριανό, τελείως άκυρο, εσωτερικό μονόλογο σκέφτομαι να τον αφήσω ελεύθερο στο Υπόγειο, να διαβάσουν λίγοι ακόμα την μανία που με αιφνιδίασε ενώ σηκωνόμουν να πλύνω τα πιάτα. Άραξα χθες με τη Νένα και ένα άλλο παιδί, δεν το ξέρεις, θα το συμπαθούσες. Η Ελένη κοιμόταν, δούλευε πρωί. Ναι ρε μαλάκα, πρωί σου λέω. Εσύ δεν είχες πιάτο, δε θα το πλύνω. Σήκω να βάλεις νερό μόνος σου, εγώ κουράστηκα. Δε θέλω να σου δώσω άλλο νερό, ούτε εγώ θα πιω. Καλύτερα να στεγνώσουμε και οι δυο, ας στερέψουμε ας γίνουμε ένα άμορφο σκήνωμα, μια φωλιά για τα ζωύφια της γης. Κάπου πρέπει να μείνουν και αυτά, κάπως πρέπει να ζήσουν. Μα τι λέω; όλα αυτά έχουν συμβεί ήδη. Πρέπει να γίνω και εγώ ένα ζωύφιο. Συγχώρα με, αλλά πρέπει να ζήσω. Ζωή χαρισάμενη και πάντα χρωστούμενη. Χρωστάω και μου χρωστούν. Πρέπει να ξεχρεώσω την ζωή μου στους άλλους. Γραμμάτιο ληγμένο. Θα γίνω ένα σκουλήκι, θα ελίσσομαι αθόρυβα και αόρατα, θα σιχαίνονται να με αγγίξουν. Λες και τώρα είμαι κάτι άλλο, ποντικός ας πούμε. Εσύ τι θα ήθελες να ήσουν; σου αρέσει το μυρμήγκι, θα γούσταρες; Είχες και μυρμηγκιά, τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλε μου. Πήγαινε τώρα να πλυθείς και πάω και εγώ να πλύνω. Εσύ δεν είχες πιάτο.


 


 

To τραγούδι "Demon Host" το βρίσκεις στον self-titled δίσκο της Καναδέζικης μπάντας Timber Timbre, που κυκλοφόρησε το 2009. Το εξώφυλλό του είναι και η κεντρική φωτογραφία του παρόντος άρθρου.


Lyrics

Death, she must have been your will
A bone beneath the reaper's veil
With your voice my belly sunk
And I began to feel so drunk 


Candle, candle, on my clock
Oh Lord, I must have heard you knock me out of bed
As the flames licked my head
And my lungs filled up black in their tiny little shack
It was real and I repent
All those messages you sent, clear as day, but in the night
Oh, I couldn't get it right


Here is a church and here is a steeple
Open the doors there are the people
And all their little hearts at ease
For another week's disease


And eagle, eagle, towel, and scream
I never once left in between
I was on the fence and I never wanted your two cents
Down my throat, in the pit, with my head upon the spit
Oh Reverend, please, can I chew your ear?
I have become what I most fear
And I know there's no such thing as ghosts
But I have seen the demon host

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
The Song Diaries (123)
Pioneer To The Falls
Interpol
(17/04/2021)
ypogeio.gr
The Song Diaries (122)
D'you know what I mean?
Oasis
(13/04/2021)
ypogeio.gr
The Song Diaries (121)
Losing My Religion
R.E.M.
(21/03/2021)
ypogeio.gr
Album Stories (52)
Turn On The Bright Lights:
Interpol
(27/06/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ