To ypogeio.gr

The Song Diaries (32)

Magazines

Stavros VanDerWilt

Ήξερα όταν σε γνώρισα πως ήσουν διαφορετικός, πήγαινες στο Τεχνικό και όχι στο Γενικό όπως εμείς, είχες επίθετο ξένου που μου θύμιζε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ολλανδίας, ήξερες πιο πολύ μουσική από μένα, πράγμα σπάνιο και αξιοζήλευτο - με την κυριολεκτική έννοια επιλέγω αυτήν την λέξη, ένιωσα αγνή και όμορφη κανονική ζήλεια, καθώς περνούσαν τα πρώτα μισάωρα που ακολούθησαν την πρώτη μας καθ'όλα τυπική χειραψία, πόσο μάλλον όταν αυτή προήλθε μέσω του κοριτσιού που αγαπούσα σαν λωλός, ήσουν εσύ ο κολλητός της, το πρότυπό της, ο friend zone Θεός της, πάει να πει μια αδιόρατη απειλή if you know what i mean.

Ήξερα πως όταν σε έχασα, βίαια και δίχως χάρη, μαζί με εκείνο το κορίτσι, πως έχανα μια υπέροχη γνωριμία, της οποίας το βάθος ίσα που πρόλαβα να δω μέσα στο ημίφως των κεριών που στόλιζαν την μυσταγωγία της ακρόασης του πρώτου δίσκου των "Δυνάμεων του Αιγαίου", ο Ήχος Β' μας χώρισε ένα βράδυ, μα ευτυχώς κι εγώ τον άκουσα τις επόμενες μέρες θρηνώντας μέρες που χάθηκαν στο χάος της μετεφηβείας, τους επόμενους μήνες χαμογελώντας στο θέρος της νιότης, τα επόμενα χρόνια νοσταλγώντας το κρίμα του έρωτα.

Ήξερα πως όταν σε πέτυχα τυχαία στο "βρώμικο" σαντουϊτσάδικο 20 χρόνια μετά δεν ήσουν καλά, τα κόκκινα μάτια σου κρύβαν άπλετη θλίψη κορεσμένη σε ποτά και αϋπνία, οι διηγήσεις σου σαν απάντηση στη βαρετή ερώτησή μου "τι κάνεις ρε μαλάκα, πώς είσαι;;" κρύβαν μέσα τους κάτι ανώτερο από ένα typical update, φίλε ένιωσα ζόφο και σκοτεινό μυστήριο, τόσο που σταμάτησα να τρώω κι επικέντρωσα στην άτακτη φυγή μου, διότι τυχόν παραμονή μου ίσως θα σήμαινε πρόωρη και απρογραμμάτιστη καταστροφή.

Ήξερα πως όταν αποφασίσαμε να "συνεδριάζουμε" κάθε Παρασκευή 9.45 πως θα κάνουμε παπάδες, θα απογειώσουμε τις σκέψεις και τα αισθήματα, θα βιώσουμε το είναι μας σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, σύμπαντα θα συναντηθούν για να εκραγούν, προνηπιακοί τρόμοι θα γονατίσουν ζητώντας συγχώρεση, γυναικεία πόδια θα κάνουν αυστηρά σταυροπόδια για να αναδιπλωθούν μέχρι το χωρισμό.

(Δεν) ήξερα πως θα σε δω σ'εκείνο το μπαρ τυχαία, μα όταν έγινε χάρηκα περισσότερο απ'ό,τι περίμενα. Δεν ήξερα πως η Χημεία και η Τηλεπάθεια θα μας αναγκάσουν να ανταλλάσουμε μηνύματα στο messenger στα 5 μέτρα και πως θα απορώ αν είσαι εσύ ή κάποιος που σου μοιάζει.

Δεν ήξερα τελικά πολλά καινούρια πράγματα που έμαθα αυτές τις Παρασκευές. Ακολουθώ πιστά τη σκέψη σου, παρεμβαίνω διακριτικά, αλλά ολοένα και περισσότερο, ξεσκονίζω τα 3 πτυχία μου, τακτοποιώ σχολαστικά μόλις φεύγεις το γραφείο μου, κλειδώνω την πόρτα κι έπειτα διαβάζω Περιοδικά που "με κάνουν ευτυχισμένο για λίγο"...

 

 

Το Magazines (2014, πρωτογράφτηκε και...πρωτοσυλλήφθηκε σαν μελωδία όμως το 1995-96, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν σε πιο πρόσφατη περίοδο κι ενόσω ο δημιουργός πήγαινε γυμναστήριο και έβλεπε στα περίπτερα κρεμασμένο το Men's Health) είναι ένα (από τα πολλά και εξίσου διαμαντένια) digital singles του πολυοργανίστα (κυρίως πληκτρά), συνθέτη και ενίοτε τραγουδιστή Stavros VanDerWilt, ο οποίος πέρα από τις solo δουλειές του, είναι ενεργό μέλος της Αθηναϊκής pop/rock μπάντας, AM:PM (After Midnight Popular Music).

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
The Song Diaries (151)
Man In The Box
Alice In Chains
(22/12/2023)
ypogeio.gr
The Song Diaries (150)
Μαμά
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
(08/04/2023)
ypogeio.gr
The Song Diaries (50)
Ready To Start
Arcade Fire
(25/09/2018)
ypogeio.gr
Album Stories (30)
Cigarettes After Sex
Cigarettes After Sex
(09/06/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ