To ypogeio.gr

5000 Ευχαριστώ

για τα 5000 likes


 

Ένα κείμενο που γράφεται για το milestone των 5.000 ανθρώπων που ακολουθούν μια σελίδα, οφείλει να ξεκινήσει με τη λέξη «ευχαριστώ»! 5.000 ευχαριστούμε λοιπόν σε όσους έχουν επιλέξει να πατήσουν το περίφημο like button του Facebook στη σελίδα του Υπογείου. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή για μας. 

Τέτοια εποχή, μέσα Αυγούστου πριν 5 (ή 6;) χρόνια, με θυμάμαι να «γιορτάζω», στο ίδιο μπαλκόνι της Αναβύσσου που γράφω τώρα αυτες τις γραμμές, το milestone των... 666 likes, ποστάροντας στη σελίδα το “Up Jumped The Devil”, τη διασκευή του Nick Cave και των Bad Seeds. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι του Υπογείου, τόσο που... πλημμύρισε. Δυο φορές κυριολεκτικά (αυτό καλό είναι να μην ξαναγίνει) και άπειρες φορές μεταφορικά - από μουσικαρες και νέες υπέροχες μπάντες, από νέα πρόσωπα, από δημιουργία και απο αγάπη. Την αγάπη των ανθρώπων που διαβάζουν τις λεξεις μας και που ακούνε τις μουσικες που μοιραζόμαστε μαζί τους. Την αγάπη των ανθρώπων που μοιράζονται και οι ίδιοι τις μουσικες που γουστάρουν στο Basement Group του fb. Την αγάπη των ίδιων των δημιουργών, συγκροτημάτων και μουσικών, που ενίοτε μας στέλνουν και μας εμπιστεύονται το έργο τους. 

Ναι, αν σκεφτείς πως ενας από τους βασικότερους λογους της ύπαρξης του Υπογείου είναι το αμοιβαίο μοίρασμα μουσικής πληροφορίας, τα 5.000 likes είναι πολύ σημαντικά για μας, διότι -εκ προοιμίου- όσα περισσότερα τα likes τόσο μεγαλύτερο και το μοίρασμα. Τόσο απλό. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιωσω πως το Υπόγειο θα υπήρχε και με ένα μόνο like πάνω του, διότι ο σκοπός εξαρχής ήταν η μουσική επικοινωνία ανεξαρτήτως ποσότητας και απήχησης. Μας αρέσει να γράφουμε γι αυτά που ακούμε, είτε τα λόγια μας θα διαβαστούν από έναν είτε από χίλιους. Θα υπήρχαμε και θα γράφαμε ούτως ή άλλως θέλω να πω, για να μην πολυλογώ, διότι η ανάγκη ξεκινάει (και βράζει) πρωτιστως από μέσα μας. Είναι μια τύπου αυτο(ψυχ)ανάλυση η ενασχόληση με το Υπογειο και, όπως λέει και ο comrade Δημητριαδης, είναι και «τσάμπα». 

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το Υπόγειο. Τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι σαν να δουλεύω δυο δουλειές. Την κανονική μου και το Υπόγειο, το χόμπι μου. Πολλά ξενύχτια για να βγει η όποια ύλη, πολλά ξυπνητήρια για να προλάβω τα όποια deadlines. Αλλά είναι ευλογία αυτό το τρέξιμο και οι μαύροι κύκλοι κάτω απ' τα μάτια μου γαλόνια, σημάδια μιας υπέροχης μουσικής περιπέτειας που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια...

5000 ευχαριστούμε σε οσους έχουν συμβάλλει με τα κείμενα και τις ιδέες τους στο παρελθόν η συνεχίζουν ακόμα μαζί μας, 5000 ευχαριστούμε στους μουσικούς και στα συγκροτήματα που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν, 5000 ευχαριστούμε στα labels που μας που μας πήραν σοβαρά και συνεργάστηκαν μαζί μας, 5000 ευχαριστούμε στα συνάδελφα μέσα που μας φιλοξένησαν στις σελίδες τους ή στις ραδιοφωνικές συχνότητές τους, 5000 ευχαριστούμε σε όσους μας αγκάλιασαν, μας διάβασαν και πάτησαν το like button του Facebook...


* If You Like This, Check Also This: Περί Υπογείου 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
7 Δίσκοι
για το μήνα Ιούνιο.
(01/06/2020)
ypogeio.gr
Curtis Harding:
Ένας Αυθεντικός Soul Man
(28/05/2020)
ypogeio.gr
Ο Νυχτοκρώλης
Μια Άλλη...
Διασκευή
(23/07/2019)
ypogeio.gr
Στο Σπίτι με Μουσική:
1001 Δίσκοι για να Ακούσεις
(14/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ