To ypogeio.gr

Σαν Σήμερα - 21 Ιανουαρίου

Γεννήθηκε Ο Δημήτρης

Πουλικάκος

Χρόνια πολλά Θείε Νώντα!!! Μισό λεπτάκι, ποιος είναι ο Θείος Νώντας;
Θα σας πω. "Θείος Νώντας" ήταν ένα από τα παρατσούκλια του κύριου Δημήτρη Πουλικάκου, που σήμερα γίνεται 74 χρονών παιδί. Συγκεκριμένα έτσι τον φώναζε ο Παύλος Σιδηρόπουλος και με τη σειρά του ο Πουλικάκος τον αποκαλούσε "ανηψιό". Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είναι παιδί της Αθήνας, πιο ειδικά της οδού Πατησίων και η προσφορά του στον χώρο της τέχνης είναι πολύ σημαντική!
Αρχικά συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού "Πάλι" και έκανε για χρόνια ραδιοφωνικές εκπομπές, οπου πάντα χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα όπως εκείνο του "Θείου Νώντα". Δεν έλειψε από τον χώρο του κινηματογράφου, με σημαντικότερες ταινιές τις "Ο Δράκουλας Των Εξαρχείων" (1983), "Βίος Και Πολιτεία" (1987). Επίσης από το πέρασμα του στην τηλεόραση μας άφησε κληρονομιά το θρυλικό σίριαλ "Οι Αυθαίρετοι" (1989). Βέβαια στο Υπόγειο είναι πιο γνωστός για τη συμβολή του στην ελληνική ροκ σκηνή. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC. Αργότερα πήρε προαγωγή και ηγήθηκε των σχημάτων Ο Εξαδάκτυλος και "Αχ-Βαχ". Για την ιστορία, στους "Αχ-Βαχ" τα πλήκτρα είχε αναλάβει ο Άλεξ Σπυρόπουλος των  Nirvana όχι των κανονικών, αλλά των άγγλων που έπαιξαν τις δεκαετίες του 60-70 . Συνεργάστηκε ακόμα κα με γνωστούς έλληνες ροκάδες, όπως με τον Πρίγκιπα, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον αγαπημένο Βλάση Μπονάτσο.
Πριν όμως ασχοληθούμε περισσότερο με το μουσικό του έργο αξίζει να πούμε ότι στα 24 του χρόνια μπήκε φυλακή. Μετά το διαζύγιό του με την δεύτερη γυναίκα του, η Λίλυ μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου και απεβίωσε στον ύπνο της. Ο Πουλικάκος μαθαίνει τα νέα στην Αθήνα και λίγες μέρες αργότερα του ανακοινώνουν πως είναι βασικός κατηγορούμενος για τον θάνατό της. Η κατηγορία αυτή προήλθε από τους γονείς της Λίλυς, οι οποίοι κατηγόρησαν όλο το περιβάλλον της κόρης τους. Η περιπέτεια αυτή κράτησε δέκα χρόνια μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα του Πουλικάκου. Και σαν μην έφτανε αυτό για τους πρώτους έξι μήνες μοιραζόταν το κελί του με τον τότε σύντροφο της πρωήν γυναίκας του, που επίσης ήταν κατηγορούμενος. Καλή φάση.
Αφού αποφυλακίστηκε, μάζεψε όλες τους τις εμπειρίες και μας χάρισε κάποια μουσικά διαμάντια. Ο δίσκος "Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος" είναι ο πατέρας του ελληνικού Rock 'n Roll,ο οποίος είναι και το ντεμπούτο του. Ακολούθησαν ακόμα έξι δίσκοι, με πιο πρόσφατο τον
"Η Ύδρα Των Πουλιών" που κυκλοφόρησε τον 2010. Αν με ρωτήσεις  να ξεχωρίσω κάποιο απο τις τραγουδάρες που έγραψε στα γρήγορα, χωρίς σκέψη θα απαντήσω "Σκόνη Πέτρες Λάσπη", το οποίο θα ακούσετε παρακάτω και τη θρυλική διασκευή του "Υπάρχω".
Από την ζωή του δεν έλειψε τίποτα. Φυλακή, ναρκωτικά, γυναίκες, μεθύσια, φίλοι, ο Ολυμπιακός... Όλα τα έκανε ο Μητσάρας. Όπως λεεί και ο ίδιος βέβαια, "Όλα θέλουν πειθαρχία". Ψυχεδελικός, ελεύθερος, Old School και πάντα αυθεντικός. Αυτός είναι ο Δημήτρης Πουλικάκος. Να τα χιλιάσεις Θείε Νώντα.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Σκέψεις και Εντυπώσεις
από το 'ZARI'
της Μαρίνας Σάττι
(11/03/2024)
ypogeio.gr
Ladies In Waiting -
Ένα σημείωμα με αφορμή
το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Τσουκαλά
(29/02/2024)
ypogeio.gr
Τραγούδια Που Με Μισώ
Που Μου Αρέσουν
(04/09/2018)
ypogeio.gr
Αξίζει Άραγε Περισσότερο Από
την Αξιοπρέπεια Μια Συναυλία
των God is an Astronaut;
(09/10/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ