To ypogeio.gr

Σήμερα Γάμος Γίνεται

(The Best Man Speech)


Σήμερα γάμος γίνεται. Σήμερα παντρεύεται ο Γιώργος με τη Βίκυ.

 

Πάντα ήθελα να βγάλω έναν λόγο σαν αυτόν που βγάζουν οι κουμπάροι στις ταινίες, ξέρεις, αυτόν που με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι σηκώνονται όρθιοι και -ελαφρώς ζαλισμένοι από το ποτό- με ατάκες ξυράφι σκορπούν αρχικά γέλια κι ύστερα δάκρυα συγκίνησης. Μιας και πάρτυ και γλέντια δεν επιτρέπεται να γίνουν και δεν πρόκειται να ικανοιποιήσω τη... χολιγουντιανή επιθυμία μου, θα βγάλω τα απωθημένα μου εδώ στο Υπόγειο - κλασικά...

Ούτως ή άλλως, τον Γιώργο μέσα από το Υπόγειο τον πρωτογνώρισα. Και όσοι λένε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παράγουν ψεύτικη και επιφανειακή επικοινωνία, να το ξανασκεφτούν, διότι, μέσα στις οθόνες και στα πληκτρολόγια, και συνεργασίες χτίζονται και φιλίες δημιουργούνται και κουμπαριές φτιάχνονται! Με ένα μήνυμα που ήρθε στη σελίδα του Υπογείου στο fb από το μακρινό Λουξεμβούργο ξεκίνησαν όλα για εμάς... Και για αρκετό καιρό εκεί μέσα μιλούσαμε, ανταλλάσσαμε μουσικές και λέξεις, λόγια για τραγούδια και τραγούδια για λόγια. Από κοντά, τον Γιώργο τον γνώρισα στο ιστορικό κι αγαπημένο Key, ένας κομψός cool χαμογελαστός τύπος με περίμενε με ένα gin στο χέρι, με τσούγκρισε και ήταν σαν να τον ξέρω χρόνια.

Είναι τέτοια εποχή, που τον κουμπάρο μου τον έχω δει λίγο. Είναι τέτοια η εποχή, που δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε όσο θα θέλαμε, να αράξουμε όσο θα θέλαμε, να χορέψουμε όσο θα θέλαμε, να τα σπάσουμε όσο θα θέλαμε. Δεν πειράζει. Η ζωή είναι μεγάλη, που έλεγε και ο Αγγελάκας. Θα τη βρούμε την άκρη.

Εύχομαι στο Γιώργο και στη Βίκυ μια κοινή ζωή γεμάτη υγεία, χαρές και δημιουργία. Εύχομαι στη Βίκυ και στο Γιώργο μια κοινή ζωή γεμάτη περιπέτειες, κυριολεκτικές και νοερές περιηγήσεις, μια κοινή ζωή γεμάτη αγάπη και έρωτα.

Και Το Υπόγειο και οι κουμπάροι θα είναι πάντα τριγύρω, κι αυτοί γεμάτοι αγάπη και τιμή και περηφάνια... 

Mike.

 

When will we be married Molly
When will we be wed
When will we be
Bedded in the same bed

 


 


Όσο εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές εγώ έχω βάλει το κουστουμάκι μου, έχω στείλει sms με κωδικό 5 και πάω να παντρέψω τον μεσαίο του Υπόγειου, τον Ζωρζ. Μια κουμπαριά βγαλμένη από βιβλίο.

Γνώρισα τον Γιώργο διαδικτυακά κάπου στο 2016-2017. Δε θυμάμαι πώς, πάντως τότε δούλευε και έμενε στο παγωμένο και καταθλιπτικό Λουξεμβούργο. Δε μιλούσαμε και πολύ. Παρόλα αυτά όταν επαναπατρίστηκε αποφάσισα να του στείλω για καλωσόρισμα το «Αθήνα» των Ωχρά Σπειροχαίτη, μια περίεργη σχέση σα να ξεκινούσε. Μια εβδομάδα αργότερα τον γνώρισα από κοντά στο live των Arctic Monkeys, με το τελείωμα της συναυλίας να με βρίσκει να κλαίω και να κρατιέμαι από το παντζάκι του (τυπικός Δημήτρης). Αυτή η σχέση χτιζόταν, και ακόμα έτσι χτίζεται, κυρίως μέσα από οθόνες και καλώδια, σε αστεία αλλά και εντάσεις που σβήνουν με ένα τηλεφώνημα διάρκειας λίγων δευτερολέπτων. Αυτή η κουμπαριά είναι αποτέλεσμα μιας πλάκας, πλάκα που πήραμε στα σοβαρά από ό,τι φαίνεται, τόσο εγώ και ο αδερφός μου όσο και ο Γιώργος. Αστείο που έπαψε να είναι αστείο, όταν ο Ζωρζ βρήκε την υπέροχη Βίκυ του. Τότε πρότεινε σοβαρά να τον παντρέψουμε και εμείς δεχτήκαμε με πελώριο χαμόγελο. Οι καιροί και οι ζωές μας δεν βοηθάνε να έχουμε την επικοινωνία που θέλουμε, αλλά εμείς κόντρα σε όλα αγαπηθήκαμε. Με έναν υπόγειο μοναδικό τρόπο. Ο Γιώργος είναι περίεργος τύπος, είναι ένας από εμάς, για αυτό αντέξαμε και εμείς και αυτός και είμαστε τώρα στο Δημαρχείο αγκαλιασμένοι. Ο δικός μας Οδυσσέας περιπλανήθηκε και τώρα σώος απολαμβάνει την αγάπη, γιατί και σε αυτόν και στο «Βικάκι» του μόνο αυτή τους αξίζει. Η Αγάπη. Εύχομαι στους νεόνυμφους μόνο τα καλύτερα, τους αγαπώ και ελπίζω να είμαι πάντα εκεί για αυτούς και αυτοί για εμάς.

Και στα δικά σας!

Δημήτρης.Come and sit with me and talk awhile
Let me see your pretty little smile
Put your troubles in a little pile
And I will sort them out for you

I'll fall in love with you
I think I'll marry you

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
4 Νέοι Δίσκοι
για το Μήνα Απριλίο
(14/04/2021)
ypogeio.gr
Bangles -
Back To The 80's
A Video Article by Ophelia. D.
(22/03/2021)
ypogeio.gr
Αξίζει Άραγε Περισσότερο Από
την Αξιοπρέπεια Μια Συναυλία
των God is an Astronaut;
(09/10/2018)
ypogeio.gr
Ένας Υπόγειος
για το Υπόγειο
(21/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ