To ypogeio.gr

Someone Who Isn't Me

(S.W.I.M)

Photo Credits: Vilma Kokka

 

Οι Someone Who Isn't Me είναι η Μαριλένα Ορφανού, η Μαρία Χατζάκου και η Τζίνα Δημακοπούλου

Στις 9 Φεβρουαρίου οι S.W.I.M κυκλοφόρησαν το debut άλμπουμ τους, με τίτλο "Dance With You", το οποίο κυκλοφορεί από την Amour Records. Ο δίσκος είχε ως προπομπούς 2 πολύ δυνατά 7ιντσα δισκάκια, το "Stop & Remember" (Inner Ear) & το "Gomenaki" (Amour Records). 

Ο δίσκος αποτελείται από κοµµάτια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στην Αθήνα, στο προσωπικό τους στούντιο Swim San Marco Studio & The Cave σε παραγωγή του Ekelon & της Μαριλένας Ορφανού και μίξη από τον Ekelon.

Το "Dance With You" αποτελείται από 10 κοµµάτια (εκ των οποίων 3 ορχηστρικά) που συνδυάζουν electro, goth elements, cinematic post rock και pop themes, με τα synths της Μαριλένας, τις δυναμικές κιθάρες της Τζίνας και τα new wave τύμπανα της Μαρίας να συνθέτουν ένα φωτεινό και χορευτικό μουσικό ψηφιδωτό, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιδιαίτερη σχέση που έχουν τα κορίτσια με τον κινηματογράφο. 

Cinematic μουσική στα καλύτερά της.

 

 

Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο για το κομμάτι "Pinku", στο Υπόγειο γράφαμε: 

"Νοσταλγικές κιθάρες, καλοκαιρινά synths, drumbeat καθηλωτικό και η βαθιά φωνή της Loo, κάτι παραπάνω από ταξιδιάρικη.
Οι S.W.I.M είναι το ραντεβού στο μέρος όπου οι New Order τζαμάρουν με τους Kraftwerk.

Κανείς δεν έχει τραγουδήσει τους ανεκπλήρωτους έρωτες ξανά, τόσο χορευτικά."

Μπορεί να τις θυμάσαι από το Gomenaki, μπορεί να τις θυμάσαι από το soundtrack της ταινίας Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη, μπορεί να τις θυμάσει από την συναυλία των Phantogram, την οποία άνοιξαν, 2 χρόνια πριν.

Πλέον, έχουν έναν καταπληκτικό debut δίσκο, για τον οποίον θα θυμάσαι το όνομα S.W.I.M στο εξής.

 

Photo Credits: Vilma Kokka

 

Υπάρχουν 2 βασικά χαρακτηριστικά στο άλμπουμ, τα οποία εμένα με γοήτευσαν. Πρώτο και κυριότερο ο ήχος τους. Είναι pop, όμως είναι πραγματικά δύσκολο να περιορίσει κάποιος τον ήχο τους σε στενές έννοιες. Έχω μια αυθαίρετη εντύπωση πως τα κορίτσια δεν τα νοιάζει να έχουν μια συγκεκριμένη μουσική ταυτότητα - ταμπέλα. Ακούνε πολλή μουσική και φυσικά ξέρουν και καταλαβαίνουν από μουσική. Συνεπώς, κυρίαρχο συναίσθημα εδώ είναι η ελευθερία της έκφρασης των S.W.I.M. Και αυτό είναι σπουδαίο.

Δεύτερο στοιχείο. Η θεματολογία του δίσκου. Αγάπη, απογοητεύσεις, καθημερινότητα, αδυναμίες, μαυρίλες. Αληθινά πράγματα, από αυτά που παθαίνουμε εγώ και εσύ. Ανθρώπινη, άφυλη ενέργεια. Ε, αυτά όλα τα εξιστορούν εδώ με έναν τρόπο, που στο τέλος αυτή η γλυκιά αγωνία αφήνει μια γεύση αισιόδοξη, κάπως πιο φωτεινή.

Και όλο αυτό ξέρετε γιστί συμβαίνει; Διότι οι S.W.I.M είναι μια απόλυτα ειλικρινής και συνεπής μπάντα. Και αυτό τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, συναντηθήκαμε με τις S.W.I.M και ζητήσαμε από τα κορίτσια να μας αποκαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του άλμπουμ, σε ένα ιδιαίτερο και χαρούμενο track by track.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε η Βίλμα Κόκκα, θα αντιληφθείτε την ειλικρίνεια για την οποία σας μίλησα πριν και θα δείτε την μπάντα ετοιμόλογη, χαρούμενη και παντελώς "αδιάφορη" για την εικόνα της, πάντα έτοιμη να την τσαλακώσει.

 

Official links:

http://www.swimtheband.com
www.facebook.com/swimtheband.page
http://bit.ly/swim_spotify
https://www.youtube.com/c/SomeoneWhoIsntMe
www.soundcloud.com/swimtheband
www.instagram.com/swimtheband
https://twitter.com/swimtheband

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Afterglow
Marva Von Theo
Track by Track by The Band
(11/03/2021)
ypogeio.gr
System Anomaly
Meat Injection
Track by Track
(19/12/2020)
ypogeio.gr
Ταξίδι Αστρικό
Nalyssa Green
Track by Track
(02/12/2020)
ypogeio.gr
Bad Toys
Marvellous Bastards
(25/11/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ