50+1 Δίσκοι
για το 2019
Το 2018 πέρασε στην ιστορία εδώ και λίγες μέρες και σιγά σιγά έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κλεφτές ματιές στο ημερολόγιο του 2019.
Άλλοι (κρυφο)κοιτούν τις αργίες και τα 3ήμερα του νέου χρόνου (θα συναντηθούμε στους δρόμους, τα λιμάνια, τους σταθμούς των τρένων και τα αεροδρόμια, mates), άλλοι έχουν εστιάσει σε ημερομηνίες κλειδιά (Στις 4 του μήνα Ιανουαρίου, ο Ήλιος σχημάτισε ένα ρομαντικό εξάγωνο με τον Ποσειδώνα – go on φίλε Σκορπιέ!).
Στο Υπόγειο, από την άλλη, κρατάμε μουσικό ημερολόγιο και τα μόνα expectations που υπάρχουν αφορούν δίσκους (και συναυλίες, αλλά αυτά θα τα πούμε σε άλλο άρθρο, παιδιά). Mike Nikolitsis & George Dimitriadis έψαξαν για σένα και σαν άλλος Βασίλης Σκουντής, προσφέρουν το συνηθισμένο πασατέμπο - διάβολε, λίγο πριν το τζάμπολ- παρουσιάζοντας τι μπορείς να περιμένεις μέσα στο 2019. Για μουσική, ε!
- Περιμένουμε (εγώ με ανυπομονησία) νέους Flaming Lips. Ο δίσκος θα τιτλοφορείται "King’s Mouth" και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, στα πλαίσια της Record Store Day.
- The Cranberries – In The End: Δίσκος μνημόσυνο – final statement, με τα τραγούδια που έγραψαν και φωνητικά που έκανε η Dolores πριν το θάνατό της.
- Κυκλοφόρησαν δηλώσεις του Robert Smith τελευταία, τις οποίες παραθέτουμε εδώ: “We’re going in about six weeks’ time to finish up what will be our first album in more than a decade. It’s very exciting times for us all around.” Νεοι Cure on the way!
- Από το 2013 ανακοινώνουν την κυκλοφορία νέας μουσικής, η οποία συνεχώς αναβάλλεται. Φαίνεται ότι το 2019 θα έχουμε επιστροφή των My Bloody Valentine, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες, προς το παρόν.
- Ο μπασίστας των Pearl Jam, σε συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε πότε μπορούμε να περιμένουμε νέα μουσική από δαύτους: “2019 is probably safe to say”.
- The Smashing Pumpkins – Shiny and Oh So Bright, Vol 2. Πήγε τόσο καλά το Vol. 1, που περιμένουμε sequel το 2019. Πφφφ.
- The Boss στους NY Times, πριν λίγες μέρες: “ready go back to my day job” (Δεν ρώτησε κανείς, ποιος είναι The Boss, ε ;)
- Η Chelsea Wolfe, επιστρέφει το 2019 για να μαυρίσει το υπόλοιπο του μέσα μας, που γλίτωσε μετά το Hiss Spun του 2017. Το μεσαίο της όνομα είναι Joy (wtf!).
- 18/01/2019 περιμένουμε το "Why Hasn't Everything Already Disappeared?" των Deerhunter.
- Νέοι Chemical Brothers ("No Geography")
- Επιστροφή της αγαπάω-και-κλαίω Lana Del Ray ("Norman Fucking Rockwell"), εντός του τρέχοντος.
- The 1975, "Notes on a Conditional Form". Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Προς άνοιξη μεριά.
- Tame Impala. Νέος δίσκος. Περιοδεία προώθησης μέσα στο 2019. Τσεκ.
- The Raconteurs. Τα “Sunday Driver” & "Now That You're Gone" που ακούσαμε το 2018, θα μπουν σε δίσκο και θα κυκλοφορήσουν το 2019.
Εδώ λοιπόν η καθιερωμένη μας Ετήσια λίστα με τα άλμπουμ που περιμένουμε να ακούσουμε το νέο έτος, κάποιους από αυτούς με μεγάλη ανυπομονησία, κάποιους με περιέργεια και ενδιαφέρον και κάποιους απλά για... να τους "θάψουμε". :) Η λίστα περιλαμβάνει φέτος 51 ονόματα για όλα τα γούστα. Στο πρώτο μέρος βρίσκουμε προγραμματισμένες τιτλοφορημένες κυκλοφορίες, ενώ στο δεύτερο αναφέρονται δίσκοι, για τους οποίους ακόμα δεν έχουμε διαθέσιμες όλες τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν την έλευσή τους.
* Η έρευνά μας έπεσε πάλι κλασικά -για 6η συνεχόμενη χρονιά!- στο όνομα των Tool. Δεν τους αναφέρουμε στη λίστα, μπας και αλλάξει το γούρι και τελικά βγάλουν τον πολυπόθητο 5ο δίσκο τους...
1. Deerhunter – Why Hasn’t Everything Already Disappeared? (out 18/1)
2. Night Beats - Myth Of A Man (out 18/1)
3. Toro Y Moi - Outer Peace (out 18/1)
4. The Twilight Sad - It Won't Be Like This All The Time (out 18/1)
5. Sharon Van Etten - Remind Me Tomorrow (out 18/1)
6. The Dandy Warhols - Why You So Crazy (out 25/1)
7. Fidlar - Almost Free (out 25/1)
8. Kid Koala - Music To Draw To: Io (out 25/1)
9. MONO - Nowhere Now Here (out 25/1)
10. Toy - Happy In The Hollow (out 26/1)
11. Beirut - Gallipoli (out 1/2)
12. Le Butcherettes - bi/MENTAL (out 1/2)
13. Unloved - Heartbreak (out 1/2)
14. White Lies - Five (out 1/2)
15. Mercury Rev – Bobbie Gentry’s The Delta Sweete Revisited (out 8/2)
16. Panda Bear – Buoys (out 8/2)
17. Rotting Christ - The Heretics (out 15/2)
18. The Claypool Lennon Delirium - South Of Reality (out 22/2)
19. Sleaford Mods - Eton Alive (out 22/2)
20. Dido - Still On My Mind (out 8/3)
21. Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell (out 29/3)
22. The Flaming Lips - King's Mouth (out 13/4)
23. The 1975 – Notes On A Conditional Form (out 24/5)
24. Bon Iver
25. Broken Bells
26. Caribou
27. Chelsea Wolfe
28. The Chemical Brothers (Άνοιξη)
29. Chromatics - Dear Tommy
30. Coldplay
31. The Cranberries - In The End
32. The Cure
33. Foals
34. Fontaines D.C.
35. Friendly Fires
36. Grimes
37. Hot Chip
38. Kaiser Chiefs
39. Karen O and Danger Mouse
40. My Bloody Valentine
41. My Morning Jacket
42. Pearl Jam
43. POND
44. The Raconteurs
45. The Smashing Pumpkins – Shiny and Oh So Bright, Vol 2
46. Bruce Springsteen
47. The Strokes
48. Tame Impala
49. TV On The Radio
50. Vampire Weekend
51. Thom Yorke