To ypogeio.gr

Top 11 (13)

Ramones

To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας ή καλλιτέχνη, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες/καλλιτέχνες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.



Νομίζω ότι για τους Ramones έχουν γραφτεί πλέον όλα. Πρωτεργάτες του punk, ασταμάτητοι εργασιομανείς με εκατοντάδες live στο ενεργητικό τους, έμπνευση και επιρροή για χιλιάδες μπάντες και πιτσιρικάδες που με τους Ramones ανακάλυψαν ότι δεν πρέπει να είσαι ένας αυνανιστικά άρτιος βιρτουόζος για να διασκεδάσεις. Οι Ramones υπήρξαν μια από αυτές τις ευτυχείς συμπτώσεις που συμβαίνουν μια φορά κάθε 30 χρόνια. Από το όνομα και το λογότυπό τους, μέχρι την iconic στολή τους πέτσινο-τζιν-πάνινο παπούτσι και τις φράτζες τους δημιούργησαν σχολή άθελά τους. Ήταν απλά cool, χωρίς να προσπαθούν όταν οι άλλες μπάντες της εποχής έκαναν τους κλόουν για να τραβήξουν την προσοχή. Το ταλέντο του Dee Dee, η σιδερένια πειθαρχία του Johnny, η αυτιστική αέρινη αύρα του Joey, ήταν ο τέλειος συνδυασμός. Ουδέποτε είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε από το ευρύ κοινό. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το power pop, επέστρεψαν σε αυτό που έκαναν πάντα καλύτερα από όλους. Ανάλαφρο bubble punk με λίγο surf και λίγο garage, αιώνια συνταγή για 2 ώρες ασταμάτητου χορού. Το «It’s Alive» του 1979 δίνει μια καλή εντύπωση του τι ήταν οι Ramones στην σκηνή και είναι ίσως ο καλύτερος Live δίσκος όλων των εποχών.  Ο Johnny πέθανε με το παράπονο ότι μέτριες μπάντες που τους αντέγραφαν έγιναν πλούσιοι και διάσημοι, ενώ οι Ramones γύριζαν για 20 χρόνια τον κόσμο μέσα στο βανάκι τους.  Όχι ότι τους σταμάτησε ποτέ αυτό. Συνέχισαν να δίνουν live και να βγάζουν δίσκους, που αν και δεν ήταν πάντοτε καλοί, ήταν τουλάχιστον πάντοτε τίμιοι. 

"You're getting better and better. It's getting easier than ever, Hey, you kids in the crowd, You know you like it when the music's loud." 
Indeed. Adios Amigos. 


Δισκογραφία

Ramones (1976)
Leave Home (1977)
Rocket to Russia (1977)

Road to Ruin (1978)
End of the Century (1980)
Pleasant Dreams (1981)
Subterranean Jungle (1983)
Too Tough to Die (1984)
Animal Boy (1986)
Halfway to Sanity (1987)
Brain Drain (1989)
Mondo Bizarro (1992)
Acid Eaters (1994)
¡Adios Amigos! (1995)




 

Top 11
 
11. We Want The Airwaves (Pleasant Dreams, 1981)

10. Tomorrow She Goes Away (Mondo Bizarro, 1992)

09. Bonzo goes to Bitburg (Animal Boy, 1986) 

08. Highest Trails Above (Subterranean Jungle, 1983)

07. Somebody Put Something in My Drink (Animal Boy, 1986)

06. Commando (Leave Home, 1977)

05. The KKK Took My Baby Away (Pleasant Dreams, 1981) 

04. Rockaway Beach (Rocket to Russia, 1977)

03. Havana Affair (Ramones, 1976) 

02. Ramona (Rocket to Russia, 1977)

01. 53rd and 3rd (Ramones, 1976) 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (32)
Ορφέας Περίδης
(21/06/2020)
ypogeio.gr
Top 11 (31)
Νίκος Παπάζογλου
(ομαδικό x 7)
(16/04/2020)
ypogeio.gr
The List of Evil
(10+1 Τραγούδια
για το Διάβολο)
(27/07/2020)
ypogeio.gr
13 Κομμάτια
Για Τον Κορονοϊό
(25/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ