To ypogeio.gr

Top 11 (5)

Depeche Mode


To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας της. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.
 

Στο 5ο μέρος του Top-11, ο καλός μας φίλος Γιώργος Παναγιωτίδης ξαναχτυπά δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά, επιλέγοντας τα 11 αγαπημένα του τραγούδια από την πρωτοποριακή και τεράστια electro/synth pop μπάντα Depeche Mode. Οι Βρετανοί (Essex) μας έχουν δώσει ως σήμερα 14 άλμπουμ, αρχής γενομένης από το ντεμπούτο τους "Speak And Spell" του 1981 και καταλήγοντας στο περσινό (2017) "Spirit". Η τελική επιλογή των 11 μάλλον ήταν πολύ δύσκολη, μιας και έγινε ανάμεσα σε 165 κομμάτια που βρίσκουμε στο σύνολο της επίσημης δισκογραφίας των DM, αν προσθέσουμε και τα b-sides, τα demos, τα ακυκλοφόρητα κλπ., φτάνουμε τουλάχιστον στα 200...  


Δισκογραφία:

Speak and Spell (1981) 
A Broken Frame (1982)
Construction Time Again (1983) 
Some Great Reward (1984)
Black Celebration (1986)
Music For the Masses (1987)
Violator (1990)
Songs of Faith and Devotion (1993)
Ultra (1997)
Exciter (2001)
Playing the Angel (2005)
Sounds of the universe (2009)
Delta Machine (2013)
Spirit (2017)





Top 11 Songs

1. Ηalo (Violator, 1990) 

2. In Your Room (Songs Of Faith And Devotion, 1993)

3. Barrel Of A Gun (Ultra, 1997)

4. Walking In My Shoes (Songs Of Faith And Devotion, 1993)

5. Never Let Me Down Again (Music For The Masses, 1987)

6. Master & Servant (Some Great Reward, 1984) 

7. Everything Counts (Construction Time Again, 1983) - bonus και ακόμα καλύτερη η live version στο "101", 1989)  

8. People Αre People (Some Great Reward, 1984)

9. Black Celebration (Black Celebration, 1986)

10. Just Can't Get Enough (Speak & Spell, 1981)

11. Behind The Wheel (Music For The Masses, 1987)

 

* Τσέκαρε και τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Άρη Αρκουμάνη, ιδρυτικού μέλους του θρυλικού Ελληνικού Depeche Mode fan club Hysterika, όπως τα επέλεξε σε συνέντευξή του στο Υπόγειο εδώ.

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (32)
Ορφέας Περίδης
(21/06/2020)
ypogeio.gr
Top 11 (31)
Νίκος Παπάζογλου
(ομαδικό x 7)
(16/04/2020)
ypogeio.gr
Τα 10 Κομμάτια Του Μήνα
Σεπτέμβριος 2017
(30/09/2017)
ypogeio.gr
Τα 10 Κομμάτια Του Μήνα
Ιούνιος 17
(03/07/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ