To ypogeio.gr

RSN Band + Guests

@ six d.o.g.s

04/10/2019

 

Την Παρασκευή, πονώντας, από το ξεκίνημα της γυμναστικής σεζόν την προηγούμενη, σε κάθε πιθανό μυ του ανθρώπινου σώματος, κουβάλησα κάτι γλάστρες, έβαψα μια πόρτα κι ένα έπιπλο στο εργαστήριο, μοντάρισα ένα άλλο έπιπλο, καθάρισα, συμμάζεψα, οδήγησα στην κίνηση της Αθήνας, έπιασε χαλάζι και τότε ακριβώς θυμήθηκα: Το βράδυ παίζει στο 6dogs ο Άρης. 


Κάποιος άγραφος κανόνας υπάρχει που συνδέει τα live του RSN στο 6dogs με ακραία καιρικά φαινόμενα. 


Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω πως η μουσική του Άρη ήταν πάντα πολύ εξωστρεφής και δυναμική για τα γούστα μου αλλά πάντα όταν πατάω play κάτι με τραβάει και στο επόμενο κομμάτι ή σε ένα τρελό 24ωρο repeat. 
Anyway. Έσυρα κατα τις 10 το κουφάρι μου στην Αβραμιώτου αφενός γιατί του έχω προσωπική συμπάθεια και αφετέρου γιατί δεν τον είχα ακούσει ποτέ live και όλοι οι γνωστοί μου έλεγαν την εξης απλή προταση “αν δεν έχεις ακούσει RSN live, δεν έχεις καταλάβει τίποτα για τη μουσική του” και τους πίστεψα. Ε δεν γινόταν να το χάσω.

Opening act o Resonoot, που τον είχα δει στο Temple το καλοκαίρι στην πρώτη του εμφάνιση, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να τον χαρώ γιατί έφτασα αργά (περίεργο για μένα).


Όταν ανέβηκε ο RSN όμως στη σκηνή είχα ήδη πάρει θέση μπροστά μπροστά παρέα με τα πόδια μου να πονάνε απο κάτω και δύο αγαπημένους φίλους στο πλάι. To set ξεκίνησε με το "Motion", καινούριο κομμάτι από τον δίσκο που ετοιμάζεται, και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας και τα visuals της Patrisia psk άρχισαν να γυρνάνε στο μυαλό μου επίμονα  το “we’re out looking for astronauts” των National! Δερμάνης (πλήκτρα) και  Μόρφης (ηλεκτρική κιθάρα) στη σκηνή και κάπου εκεί σταματάει το μυαλό  και δουλεύει μόνο ο ρυθμός. Για το επόμενο σχεδόν δίωρο δεν θυμάμαι να σταμάτησα να κουνιέμαι. Όταν ήρθε η σειρά της Θάλειας, που έχει μια από τις πιο όμορφες εγχωριες φωνές που έχω ακούσει, να μας τραγουδήσει το "Black Sky" ήμουν ήδη σε άλλο κόσμο. Έναν πιο γεμάτο, πιο ρυθμικό , πιο εξωστρεφή, πιο fynky και πιο  groovy, πιο δεμένο κόσμο από τον δικό μου. Ο Άρης φωνάζει τον Μανώλη (aka Mc Yinka) επάνω, ο Mc Yinka ανεβαίνει, ξεκινάει το "Victory", νέο single σε συνεργασία με τους Quilombo, και τότε συνέβη κάτι που δεν περίμενα ποτε (γιατί ξαναλέω πως γενικά δεν το’χω πολύ με αυτούς τους ήχους). Άρχισαν όλοι να χορεύουν και να κινούνται στο πρόσταγμά του. Είχα τη αίσθηση πως ακόμα και οι τοίχοι και το πάτωμα και οι κολώνες χοροπηδούσαν και τραγουδούσαν μαζί του, με αυτόν τον υπερφυσικό, γλυκό, γεμάτο ζωή και ρυθμό γιγαντάκο. Αν δεν ήταν άνθρωπος , θα ήταν σίγουρα τυφώνας ή οδοστρωτήρας. Δύο ακόμα guests ακολούθησαν, ο Λευτέρης Σαμσών και η Spineless, εκπληκτικές φωνές και ερμηνείες και οι δύο. Η βραδιά έκλεισε με τη Θάλεια και τον Mc Yinka επί σκηνής να μας τραγουδάνε και να χορευουν το "Lucky Old You" και κάπου εκεί ένιωσα κι εγώ τυχερή που εκεί έξω υπάρχουν, ευτυχώς, και άλλοι κόσμοι, πιο χορευτικοί και πιο φωτεινοί από τον δικό μου.
 
Κατεβαίνοντας τη Συγγρού στο γυρισμό σκεφτόμουν  τα εξής:
1. Πόσο δεμένη μπάντα έχουν καταφέρει να γίνουν αυτά παιδιά
2. Τα solos του Δερμάνη και του Μόρφη είναι αξέχαστα.
3. Το κρυφό ταλέντο του Άρη δεν είναι ως frontman αλλά ως leader και ενορχηστρωτής της μπάντας, και ξέρει να το κάνει πολύ καλά
4. Πως όλος αυτός ο κόσμος που γέμισε την Παρασκευή το βράδυ το 6dogs αν είχε ένα διωράκι ακόμα θα γέμιζε μπαταρίες για το επόμενο τρίμηνο
5. Πως τα παιδιά είχαν δίκιο “αν δεν έχεις ακούσει rsn live, δεν έχεις καταλάβει τίποτα για τη μουσική του” και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν παίζει να ξαναχάσω live του.
6. Πως όπως όλα τα πράγματα στη ζωή , έτσι και στη μουσική, μόνο αν τα ζήσεις στο εδώ και στο τώρα και από πολύ κοντά σου αποκαλύπτονται και είτε σε απογοητεύουν και πας παρακάτω είτε σε συνεπαίρνουν και ξαναπατάς το play.
7. Αν σε δυο ήδη πιασμένα πόδια προσθέσεις 2 ώρες χοροπηδήματος την  Παρασκευή το βράδυ στην ηλικία μου το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι δυο πολύ πιο πιασμένα πόδια μέχρι την Κυριακή το βράδυ.


* Ο Άρης Αζιλαζιάν aka RSN ασχολείται με τη μουσική εδώ και χρόνια ως μουσικός, DJ και παραγωγός. Έχει παίξει με σχήματα όπως οι Dagobah System και οι Razastarr, ενώ από το 2009 ως το 2013 συμμετέχει –ως DJ- στο σχήμα των Βρετανών Belleruche, ένα κορυφαίο συγκρότημα στην παγκόσμια turntable soul σκηνή, με το οποίο έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη. Ο RSN έχει βάλει την υπογραφή του στη μουσική του ντοκιμαντέρ της βρετανικής Guardian «Greece's Biggest Hospital», του «Debtocracy» του Άρη Χατζηστεφάνου, καθώς και του τηλεοπτικό σποτ των Γιατρών του Κόσμου. Τo 2014 ανέλαβε το βασικό θέμα, έκανε τη μουσική επιμέλεια και έπαιξε ζωντανά για λογαριασμό του TEDx Academy στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παράλληλα κάνει την παραγωγή και σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών όπως  το “Gone Home” και το “While Everyone Sleeps” του Keenya από τη Hush Hush Records, (Seattle / USA). 
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Leprous, Κlone, Maraton
@Fuzz Club
15/2/2020
(17/02/2020)
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς
Μόνο Ψέματα
Η Πρεμιέρα στο Κύτταρο (1/2/2020)
(08/02/2020)
ypogeio.gr
The BitterSweet,
Theo Nt & The After Maths
@ Ιλιον Plus - 17/5/2019
(31/05/2019)
ypogeio.gr
The Humdrum Hippies Event
8Ball
27/10/2016
(04/11/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ