Νέες Κυκλοφορίες

The Great Unknown

Mystic Braves


Οι Mystic Braves (πρώην Blackfeet Braves) είναι μία από τις πιο κουλ και ωραίες neo-psych/60's revival παρέες της τρέχουσας δεκαετίας. Γέννημα-θρέμμα του L.A. California, η πενταμελής μπάντα μας συστήθηκε το 2013 με το εξαιρετικό και αρτιότατο self-titled ντεμπούτο της, το 2014 ήρθε το πιο αδύναμο, αλλά και αυτό καλό, "Desert Island", ενώ το 2016 κυκλοφόρησαν το 3ο άλμπουμ τους, το στιβαρό και σχεδόν αψεγάδιαστο "Days Of Yesteryear". Φτάνοντας στο σήμερα, στον Αύγουστο του 2018, έρχεται το 4ο κατά σειρά πόνημά τους, ονόματι "The Great Unknown".

Πρόκειται για μια αξιόλογη κυκλοφορία, που όμως έχει κάποια (σοβαρά) προβλήματα: Τα 12 κομμάτια που απαρτίζουν το tracklist, ενώ είναι στην πλειοψηφία τους όμορφα και καλοφτιαγμένα, είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους... Και όχι μόνο αυτό: επικρατεί γενικώς μία... φλαταδούρα, τόσο στην παραγωγή και ενορχήστρωση όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα, η οποια (φλαταδούρα) παρασέρνει στο διάβα της και τα φωνητικά του Julian Ducatenzeiler, τα οποία για πρώτη φορά ακούγονται κάπως υποτονικά και άνευρα - σε κάποια σημεία ως και γλυκανάλατα. H σιξτίλα είναι περισσότερο διάχυτη στ'αυλάκια από ποτέ, όμως πια η νοσταλγία για την εν λόγω δεκαετία μοιάζει αυτήν τη φορά κάπως στείρα και αγγίζει τα όρια της επανάληψης.

Φυσικά, δεν λείπουν λαμπερά δείγματα του ταλέντου της μπάντας. Το εναρκτήριο "Under Control" είναι σίγουρα ένα από αυτά, το ίδιο και τα "Can't Have Love", "Are You Gonna Be There" και "Back To The Dark". Πάνω απ'όλα, το υπέροχο "What Went Wrong"

Καλό δισκάκι, που αν είχε όμως λίγο περισσότερο νεύρο και λίγη περισσότερη φαντασία-ευρηματικότητα από τη μία και λίγο λιγότερη 60's εμμονή από την άλλη, μπορεί να ήταν και δίσκαρος. 


Υ.Γ. Η προπέρσινη ακύρωση της εμφάνισής τους στην Αθήνα ακόμα πονάει. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα πατήσουν Ελλάδα και επιτέλους θα τους δούμε.


Release Date: 22/8/2018
Βαθμολογία: 3/5

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Help Us Stranger
The Raconteurs
(15/07/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ANIMA
Thom Yorke
(14/07/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Let's Rock
The Black Keys
(30/06/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ΚΡΑΑΚ (LP)
ΚΡΑΑΚ
(03/07/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ