To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Masana Temples

Kikagaku Moyo
Πριν λίγες μέρες, στις 5 Οκτωβρίου, ήρθε και επίσημα η κυκλοφορία του 4ου album της Ιαπωνικής ψυχεδελικής μπάντας Kikagaku Moyo, "Masana Temples". Οι δαιμόνιοι Ιάπωνες στις 7 Δεκεμβρίου θα επισκεφτούν για δεύτερη φορά την Αθήνα και θα ανέβουν στη σκηνή του Fuzz.

Η μπάντα σχηματίστηκε στους δρόμους του Τόκιο το 2012 από τον Go Kurosawa (drums / vocals) και τον Tomo Katsurada (guitar / vocals). Στην συνέχεια προστεθήκαν οι Kotsuguy (bass), Daoud Popal (guitar) και Ruy Kurosawa (sitar). Το όνομα τους σημαίνει "Γεωμετρικά Μοτίβα" . Ξεκίνησαν ως μια μουσική κολεκτίβα, αλλά γρήγορα έγιναν μια στιβαρή μπάντα νέο-ψυχεδέλειας που παντρεύει ταυτόχρονα είδη, όπως η παραδοσιακή Ινδική μουσική, η Acid Folk, το Krautrock και  το 70’s rock.Το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι μια γέφυρα που ενώνει την απελευθέρωση του μυαλού και του σώματος. Ήχοι που αιωρούνται μεταξύ του υπερφυσικού και του φυσικού, ανάμεσα στο διάστημα και τη γη και μια τηλέμεταφορά από το παρόν στο μέλλον. 

Μια μπάντα που ταξιδεύει ασταμάτητα και πειραματίζεται στους ήχους, μιας και τα μέλη της έχουν διαφορετικές μουσικές επιρροές και ο αυτοσχεδιασμός να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Ξεκίνησαν τη δισκογραφική τους καριέρα το 2013 με το ομώνυμο album σε ψηφιακή μορφή σε συμπαραγωγή των Ελληνικών labels Cosmic Eye και Sound Effect Records. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Αμερικανική δισκογραφική Captcha Records. Μέσα στο 2014 ηχογράφησαν άλλα δυο albums, το “Mammatus Clouds” και το “Forest of Lost Children”.

To 2015 κυκλοφόρησαν 3 singles με τους Moon Duo, τους Kinski και τον αρχηγό των Acid Mothers Temples, Makoto Kawabata.

To 2016 κυκλοφόρησαν το “House In The Tall Grass” με το Ιαπωνικό label Guruguru Brain.

Έχουν συμμετάσχει στο Austin Psych Fest , LA Psych Fest και γενικά κάνουν περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική ανά τακτά διαστήματα. Το 2017 ήταν στην περιοδεία των King Gizzard & The Lizard Wizard, γεγονός που τους καθιστά σε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον χώρο της  Psych Rock.

Το 2018 τους βρίσκει στην Λισσαβώνα για την ηχογράφηση του 4ο album, το οποίο leakαρε και δεν έχασα την ευκαιρία να το ακούσω αρκετό καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία του, μιας και μου κίνησε την περιέργεια η συνεργασία με τον Jazz μουσικό  Bruno Pernadas.  Το συγκρότημα αναζήτησε τον Pernadas, εκτιμώντας την μουσική του, αλλά και να πειραματιστεί με κάποιον που έχει διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο. Με το “Temples Of Mesana” η μπάντα ήθελε να δοκιμάσει νέες  ιδέες  και να κάνει μια αναθεώρηση για το πώς πρέπει να είναι ο ψυχεδελικός τους ήχος, ρισκάροντας την σχετική ασφάλεια που τους έδινε η μέχρι τώρα δοκιμασμένη συνταγή. Για μια μπάντα, η όποια είναι κοσμογυρισμένη αλλάζοντας ηπείρους, κλίματα, κουλτούρες, γλώσσα και πόλεις, το να βρεθεί στη Λισσαβώνα περπατώντας σε νέα ηχητικά μονοπάτια παρέα με τον κύριο Pernadas, ήταν μία ακόμα νέα και μεγάλη πρόκληση. Παρόλα τα νέα στοιχεία που προστεθήκαν, ο ήχος και το ύφος τους παραμένει σταθερός, άλλοτε γίνεται πιο έντονος και πιο συγκεκριμένος. Ο καθένας τους παίρνει διαφορετικά ερεθίσματα από τα ταξίδια τους, αλλά η πνευματική τους σύνδεση παραμένει στιβαρή και αναλλοίωτη.  

10 νέα τραγούδια γύρω στα 40 λεπτά είναι το νέο απόσταγμα που μας προσφέρουν. Και είναι υπέροχο...


Release Date: 5/10/2018
Βαθμολογία: 4/5

 

 

Και εδώ η χτεσινή τους (2/10) ασύλληπτη εμφάνιση στο KEXP.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ohms
Trees Speak
(23/11/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
It's Only Us
Monophonics
(27/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Είμαι Ένα Ξενοδοχείο
The Callas
(29/11/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ