To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Lia Hide

Tells No Fairytales

 

Στο ημερολόγιο που κρατάμε στο Υπόγειο, είχαμε σημειώσει καιρό τώρα την 15η Μαρτίου. Η μέρα που θα έβγαινε στο φως ο τρίτος προσωπικός δίσκος της αγαπημένης μας Lia Hide.

"Lia Hide Tells No Fairytales". Ο δίσκος κυκλοφόρησε σήμερα, 15/3/2019 ψηφιακά, ενώ ως τα τέλη του μήνα θα διατίθεται σε CD.  Αργότερα την άνοιξη αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.

Η Lia μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί τα τραγούδια της, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν, εμείς κάναμε την σχετική προακρόαση και σας καταθέτουμε την άποψή μας.

 

Πάμε;

 

Ο δίσκος ξεκιναέι με το ατμοσφαιρικό "Mantis". Τα φωνητικά της Lia και κάτι απόκοσμα, μα πέρα για πέρα φωτεινά κουμπάκια μας βάζουν από πολύ νωρίς στο κλίμα. Ένα ταξίδι στην απεραντοσύνη ενός ωκεανού. Ήρεμα νερά.

Συνέχεια με το "This New Thing Called Honesty". Εδώ η λυρική, μελωδική φωνή της, μας τραγουδάει μερικούς δύσκολους στίχους, μια γλυκιά μελαγχολία.

Αυτά τα δύο τραγούδια είναι μια ενότητα μόνα τους. Μετά το ταξίδι παίρνει μια άλλη τροπή, καθώς αφήνουμε το λιμάνι και βγάινουμε στα ανοιχτά της θάλασσας.

Ήρεμα ακόμα τα νερά, αλλά όχι τόσο γνώριμα.

"Dig Apple". Αυτό το τραγούδι θα ακούγεται σύντομα σε κάμποσα ραδιόφωνα. Εμένα μου έβγαλε ένα παράξενο συναίσθημα, μιας άβολης ασφάλειας, όπως όταν παρακολουθείς μια συμφορά από μακριά, με τα κυάλια. Υπέροχο!

Συνέχεια με "St. Bastard The Coward". Μια καταπληκτική ενορχήστρωση, για μια ιστορία που λέει πικρές αλήθειες και ένα νεύρο, παράξενο νεύρο, που δεν ξεσπάει. Καταλαβαίνεις ότι έρχεται όμως. Η θάλασσα φουσκώνει.

 

 

Στο "The Art Of Falling is Hard to Master" γίνεται ακόμα πιο εμφανής η στροφή που επιχειρείται στον ήχο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Hide. Ότι πειραματίζεται, δοκιμάζει νέα πράγματα, όμως στο τέλος, ακούγεται πάντα σαν Hide. Εδώ, ο θυμός που λέγαμε πριν, ξεσπάει. Post Rock διάθεση, κύματα που σε χτυπάνε, αλλά εσύ εκεί. Θα προχωρήσεις ο κόσμος να χαλάσει.

Το "Johny And I" που ακολουθεί είναι ένα διαμάντι, το αγαπημένο μου από τον δίσκο και το καλύτερο build-up που θυμάμαι σε τραγούδι της Lia. Don't go, don't leave. Μοναξιά, εγκατάλειψη. Είπαμε, η θεματολογία του δίσκου καταπιάνεται με σύγχρονα θέματα, απλά, καθημερινά που συνήθως καίνε. Ακόμα και αν είσαι καταμεσής του πελάγους. Ειδικά εκεί.

Last Night I Dreamt You Died”. Κραυγές απόγνωσης, όπως όταν φωνάζεις, επειδή φοβάσαι. Ξέρεις τι λέω. Δυναμωσέ το όσο θες, πεντακάθαρος ήχος, καταπληκτική φωνή, φανταστική παραγωγή.

Keeper Of Psalms” για το τέλος. Από μακριά βλέπεις την απέναντι ακτή και τα βουνά θαμπά από πάνω της. Εκεί που φτάνεις είναι καλοκαίρι και οι παλιές οι θύμησες, ούτε αυτές έχουν μνήμη πια.

 

Ο νέος δίσκος της αγαπημένης μου Lia Hide, σίγουρα δεν είναι παραμύθι. Σίγουρα είναι αλήθεια όμως.

Από αυτές τις αλήθειες που, στην αρχή ίσως πονάνε, αλλά αν κάνεις λίγο χώρο να ξαπλώσουν δίπλα σου, δεν δαγκώνουν τελικά και τόσο.

Τα 8 αυτά τραγούδια είναι μια ολόκληρη ιστορία, ένα τέλειος κύκλος, που από την παγωμάρα της απώλειας, σου δείχνει τελικά το δρόμο στο φως. Στο καλοκαίρι, που φτάνεις εν τέλει όρθιος και ολόκληρος και εσύ.

Ένα φανταστικό ταξίδι - που ζω με την ελπίδα να πραγματοποιήσω.

Χωρίς ημερομηνία. Η μέρα εκείνη θα είναι χωρίς ημερομηνία.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Σαν Τον Ήλιο
Λευκή Συμφωνία
(30/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Garden Breathes EP
Serafim Tsotsonis
(26/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών
Τα Παιδιά της Παλαιότητας
(16/07/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ