To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Melt Away

Jadu Heart

 

I've been inside my head all day
But now I'm on my way to heaven
I'm on my way
Oh put your dad's coat on
And we'll go and feel the rain
Falling like an angel in the sea

 

Οι λέξεις είναι της Αθηνάς Αλεξιάδου.

 

* Η Dina και ο Faro, δυο παιδιά από την Αγγλία, βρέθηκαν στις αρχές των 10s, ευτυχώς για εμάς, σπούδασαν μαζί μουσική στο Λονδίνο και το 2016 έκαναν το πρώτο τους release με τίτλο "Wanderflower", 7 τραγούδια / 25 λεπτά, στο πλαίσιο μιας εργασίας τούς για τη σχολή. Το 2019 κυκλοφορούν το debut album τους με τίτλο "Melt Αway". Οι ήχοι τους είναι κυρίως ηλεκτρονικοί, pop, λίγο indie, λίγο hip hop, και όλα αυτά παρέα με ατμοσφαιρικά, ταξιδιάρικα synthesizers.
** Είμαι η Αθηνά και είμαι καλούτσικα, αυτή ήταν πρώτη μου απόπειρα για review, δείξτε λίγη επιείκεια, σας ευχαριστώ αν κάνετε τον κόπο να με διαβάσατε, σας στέλνω φιλιά κι αγάπη και υπόσχομαι εξέλιξη.
 
Τους Jadu Heart δεν τους ήξερα. Το "Forgotten Ghosts" ήρθε και με βρήκε τυχαία κάπου μέσα στην Άνοιξη κι εκεί έγινε η αρχή. Εδώ και κανένα διβδόμαδο ακούω όλο το "Μelt Αway" σε repeat παντού, στο αυτοκίνητο, στο εργαστήριο παρέα με τα κομπρεσέρ, στο σπίτι παρέα με τα τζιτζίκια, το ροζ πάνθηρα και το πλυντήριο και τη θάλασσα.  Όταν μπορώ κλείνω μάτια, βλέπω εικόνες και κρατάω σημειώσεις σε φανταστικά post it μέσα στο κεφάλι μου. 
Αν περιμένετε τεχνικά μουσικές αναλύσεις ποντάρατε σε κουτσό άλογο και μόλις χάσατε. Τα post it μου έχουν καταγράψει αισθήσεις, εικόνες, μυρωδιές και ήχους για να σας πείσω να το βάλετε κι εσείς σε repeat.
Πιο αγαπημένα μου από όλα τα κομμάτια, το "Forgotten Ghosts", "The Cure", "Heroin Song", "The Purity", "The Omen" και το "Diamond Day". Όπου και να με βρίσκει ο ήχος τους, με βρίσκει παρέα με αυτή την αίσθηση της άνεσης που σου δίνουν τα πολύ δικά σου πράγματα, οι πολύ δικοί σου, και παλιοί ενδεχομένως, άνθρωποι.


 Αν ήταν ένας και μόνο ήχος, θα ήταν αυτός που κάνουν τα μικρά βότσαλα στην ακροθαλασσιά όταν τα χτυπάει ήσυχα το κύμα ή όταν τα κρατάς στα χέρια σου και παίζεις, αυτό το ήσυχο σούρσιμο και κροτάλισμα, και αν ήταν βόλτα, θα ήταν βόλτα με μηχανή στην ακτογραμμή της Αττικής που ενώνει το τέλος της Συγγρού με το Σούνιο ένα Αυγουστιάτικο βράδυ Πέμπτης, και αν ήταν μυρωδιά, θα ήταν αυτή η παρηγορητική που έχουν τα φρέσκα σεντόνια το χειμώνα που γυρνάς ψοφίδι από τη δουλειά, αν ήταν γλυκό, θα ήταν το πιο παλιό και απλό γλυκό που θυμάσαι να έτρωγες παιδί, αν ήταν συνθήκη θα ήταν ένας παλιός, αγαπημένος σου άνθρωπος που εμφανίζεται ξανά από το πουθενά για να σου θυμίσει πως η αγάπη αν κερδηθεί δεν έχει τέλος, πως υπάρχουν και καλά φαντάσματα και να σου πει πως όλα θα πάνε καλούτσικα και να μην ανησυχείς τόσο (κι εσύ να τον πιστέψεις και τελικά όντως να πάνε) κι αυτό όλο, μαζί με τις αγκαλιές, είναι από τις πιο γλυκές και παρηγορητικές συνθήκες που ξέρω. Σαν αυτό το δίσκο. 
 
 

Βαθμολογία: 3.5 / 5

 

Tracklist:

1.The Cure
2.Forgotten Ghosts
3.I'm a Kid
4.Wanderlife
5.Heroin Song
6.The Omen
7.U Never Call Me
8.Zorah Come Home
9.Euphoria
10.Harry Brompton's Ice Tea
11.Purity
12.Whitefang
13.Koora (Melt Away)
14.Diamond Day
 

Press play.


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
It's Only Us
Monophonics
(27/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Making A Door Less Open
Car Seat Headrest
(15/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Σαν Τον Ήλιο
Λευκή Συμφωνία
(30/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ