To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Ohms

Trees Speak


Οι Trees Speak είναι ένα ντουέτο από το Tucson της Arizona, απαρτιζόμενο από τους Daniel Martin Diaz και Damian Diaz. Ντεμπουτάρισαν δισκογραφικά το 2017 με το self-titled LP τους. Όλες τους οι συνθέσεις είναι ορχηστρικές.

Η τελευταία κυκλοφορία τους, 3η κατά σειρά, είναι το "Shadow Forms", που κατέφθασε στις 30 του περασμένου Οκτώβρη. Εμείς, όμως, πάμε 8 μήνες πίσω, στις 6 Μαρτίου, οπότε και κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ για το 2020, το "Ohms". Κι αυτό, αφενός για να πάρουμε τα δρώμενα με κάποια σειρά και αφετέρου γιατί το "Ohms' είναι ένας δίσκος από... άλλον πλανήτη, ένας δίσκος που μάλλον θα "γράψει" για πολλά χρόνια - θ'αφήσει το αποτύπωμά του σε βάθος χρόνου και σε πλάτος κοινού. Είναι μια πληκτροειδής αμφιβληστροειδής χοάνη, που μέσα της φλέγονται αμέτρητα genres της μουσικής ιστορίας, το kraut, το experimental rock, το post-punk, η ψυχεδέλεια, η electronica και η jazz, oι Goblin και ο Morricone... Κι όλο τούτο το πυρωμένο μίγμα αγωνιωδώς και περιπετειωδώς γεννάει κάτι συναρπαστικό και σχεδόν πρωτόγνωρο. Εκπλήξεις παραμονεύουν σε κάθε εναλλαγή track, αιφνιδιασμοί ενίοτε περιμένουν και "επιτίθενται" ακόμα και μέσα στο ίδιο τραγούδι. 

Από το εναρκτήριο δαιμονισμένο "Soul Sequencer" συνειδητοποείς πως τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Το κομμάτι σε ψαρώνει από τα πρώτα του δευτερόλεπτα και μέσα στα 5 λεπτά της διάρκειάς του σε ταρακουνάει πάνω-κάτω αδιάκοπα, από το πάτωμα (της ψυχής σου) ως το ταβάνι (του μυαλού σου), ώσπου σ'αφήνει παραζαλισμένο και εκστασιασμένο να τρέξεις με ανυπομονησία στ'αυλάκια των υπόλοιπων 16 συνθέσεων που απαρτίζουν το δίσκο. Εκεί, μέσα στο αχανές αχνά προσδιοριζόμενο χάος, θα βρεις σίγουρα τα δικά σου εκτυφλωτικά διαμάντια. Για μένα είναι σίγουρα το προαναφερθέν "Soul Sequencer", το αργόσυρτο "Blame Shifter" με το μεγάλο μπάσο, το διαστημικό πληκτροφόρο "Spirit Duplicator" (ω, φίλε με βουρκώνει με έναν αναστεναγμό αγνώστου ταυτότητας κάθαρσης), το ομώνυμο ανείπωτο "Ohms", το μυσταγωγικό "Octave Cycle". Κι, όμως, τούτοι οι τίτλοι είναι εντελώς ενδεικτικοί, το άλμπουμ των Trees Speak ακούγεται μονοκόμματα, έτσι αποκαλύπτεται και ορθώνει το τεράστιο εκτόπισμά του, δεν υπάρχει ούτε ένα δευτερόλεπτο κενό ανάμεσα στα κομμάτια κι αυτό είναι ενδεχομένως ενδεικτικό των διαθέσεων των δημιουργών.

Με το Δεκέμβριο προ των πυλών και με τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς να πλησιάζουν, το "Ohms" έχει για μένα ήδη καπαρώσει τη θέση του στα πολύ ψηλά πατώματα... Ένας δίσκος ξεχωριστός, που μέσα στο φλεγόμενο παλλόμενο πυρήνα του ξεχειλίζουν η έμπνευση και η ψυχή, η ευρηματικότητα και ο αυθεντικός και πηγαίος, διόλου επιτηδευμένος, νεωτερισμός. 


Release Date: 6/3/2020
Βαθμολογία: 4,5/5

  Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
G_d’s Pee AT STATE’S END!
Godspeed You! Black Emperor
(03/04/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
CARNAGE
Nick Cave & Warren Ellis
(09/03/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
For The First Time
Black Country, New Road
(06/03/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Χωρίς το Τόξο στην Αρένα
Irini Qn
(26/01/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ