To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Tears Go Upwards

Playground Theory


Από καραντίνα σε καραντίνα...

Την περίοδο της καραντίνας κυκλοφόρησαν κάποιοι πολύ σημαντικοί και ενδιαφέροντες δίσκοι, για τους οποίους, λόγω τον πρωτόγνωρων συνθηκών, δεν έγραψα κάτι εδώ στο Υπόγειο. Όχι ότι δεν τους άκουσα, ίσα-ίσα είχα άπλετο χρόνο για ακροάσεις. Απλά δεν μου βγαιναν λόγια και κείμενα. Επιστρέφω λοιπόν πίσω στις μέρες του πρώτου lockdown για να αναφερθώ στον τρίτο κατά σειρά δίσκο του, ξεχωριστού σε ήχο και αισθητική, Αθηναϊκού σχήματος των Playground Theory. Ονομάζεται "Tears Go Upwards" και κυκλοφόρησε στις 7 του μακρινού Φλεβάρη από την Puzzlemuzik.Πριν προβώ στις όποιες λεπτομέρειες και... αμπελοφιλοσοφίες μου, να καταθέσω εξαρχής πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό και καλοφτιαγμένο άλμπουμ, στο οποίο κάθε νότα και κάθε λέξη έχουν λόγο ύπαρξης, τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δεν είναι τυχαία αφημένο, τα 12 κομμάτια του δίσκου συνθέτουν μία συμπαγή πυκνή ατμόσφαιρα που "φυλακίζει" τον ακροατή από τα πρώτα κιόλας ακούσματα.

Η ηχητική πορεία της μπάντας από τη Δύση προς την Ανατολή, διακριτικά παρούσα και στον προηγούμενο δίσκο ("Connecting The Dots"/2016), εδώ γίνεται πιο ξεκάθαρη και απτή. Και έτσι όπως αυτή η πορεία διαγράφεται, νοερά θυμίζοντάς μου μονοπάτια και δρόμους που έχουν χαράξει στο παρελθόν οι μεγάλοι Dead Can Dance, χτίζεται με λεπτομέρεια ο ηχητικός κόσμος των Playground Theory και διαμορφώνεται με ευκρίνεια η ηχητική τους ταυτότητα. Τα ατμοσφαιρικά synths και η αιθέρια μα "φαρμακερή" φωνή της Μάρσιας Ισραηλίδη (Marcy Moo) λαξεύουν και σχηματοποιούν το βασικό περίγραμμα του δίσκου, μέσα στο οποίο τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας κινούνται και δρουν, πάντα με πολύ καλά και εύστοχα παιξίματα-γεμίσματα.

Τα ήδη γνωστά μας ως singles "Woman Outside" και "Escape The Night" είναι εκ των κορυφαίων tracks του άλμπουμ, λάτρεψα όμως και το "Cat Feelings", όπως και το ελληνόστιχο (το δεύτερο στη δισκογραφική ιστορία της μπάντας), "Το Λιμάνι". Παντοδύναμο και το σκοτεινό με θαμπές χαραμάδες φωτός "Don't Let Me Down", με συμμετοχή στα φωνητικά της Μάρβας Βούλγαρη (Marva Von Theo). Όλος, όμως, ο δίσκος -όπως ανάφερα και στην αρχή- είναι μεστός και όμορφος, ακούγεται ολόκληρος, ώστε να μπορέσει να αρθρώσει ολοκληρωμένα τον λόγο του και να απλώσει την ξεχωριστή ατμόσφαιρά του.


 

 

available by Puzzlemusik label

Playground Theory are:
Marcia Israilidi (vocals, lyrics, synths)
Dimitris Negkas (synths)
Vagelis Katsoulakis (drums, percussion)
Diamandis Kazouris (guitar, pre production, synths)
Tolis Metzidakis (bass)


credits
released February 7, 2020

Album designer/illustrator: itsbraining.com
Mixed and mastered at Artracks Studios by Giorgos Priniotakis
except track 7, produced by Theo Foinidis

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Χωρίς το Τόξο στην Αρένα
Irini Qn
(26/01/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
κάρμαν
αστρογόνο
(22/01/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Florist
Ilithios
(09/01/2021)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
G_d’s Pee AT STATE’S END!
Godspeed You! Black Emperor
(03/04/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ