To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

ΤΡИΑ

Λάμδα


Τρίτο άλμπουμ για τους Πειραιώτες Λάμδα. "ΤΡИΑ".

Τα βήματα της μπάντας πάνω στο τεντωμένο σχοινί της εξαετίας που μεσολάβησε από την προηγούμενη κυκλοφορία τους ("Η Επόμενη Μέρα", 2015), αποτυπώνονται με απολαυστική και συγκινητική ακρίβεια πάνω στα αυλάκια του άρτι αφιχθέντος νέου δίσκου τους. Μαγικές και μαγεμένες μελωδίες, πλούσια πολυσυλλεκτική ηχητική προσέγγιση, που πηγαινοέρχεται στη Δύση και στην Ανατολή και από το "τότε" στο "σήμερα"  με πρωτοποριακή μαεστρία, αψεγάδιαστη "χειρουργική" παραγωγή, στίχοι ποιητικοί με δυναμική να σε αφήνουν άφωνο, καθηλωτικό το τραγούδισμά τους από τον Παντελή Νικηφόρο -ζεστό και αποστασιοποιημένο την ίδια στιγμή, τρυφερό μα και σκληρό όταν θα χρειαστεί.

Για ακόμα μία φορά, οι Λάμδα σκάβουν με διακριτική μανία, απαλά μα σχολαστικά, τα νέα μονοπάτια της ηχητικής τους οντότητας, μεγάλο κομμάτι της οποίας καταλαμβάνουν τα synths, που στο "ΤΡИΑ" σπέρνουν θυελλώδεις ανέμους. Όχι ότι οι κιθάρες έχουν πάει πίσω, τουναντίον παραμένουν φαρμακερός καταλύτης του ηχητικού τείχους των Λάμδα. Μία... Ραδιοκεφαλική αισθητική φαίνεται να εμπνέει γενικώς το νέο δίσκο, αλλά -προφανώς- δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα, είναι πολλά τα κέντρα μουσικής πληροφορίας που ενεργοποιούνται στην ακρόαση του "ΤΡИΑ" και εξίσου πολλά -και αυτό είναι που πιότερο μετράει στο τέλος της ημέρας- τα συναισθήματα που φέρνει η ακρόασή του.  

Προσπαθώντας να γίνω πιο συγκεκριμένος, να πω πως υπάρχουν μικρά αριστουργήματα στο άλμπουμ, ακούγοντάς τον θα βρεις και συ τα δικά σου. Αν ρωτήσεις εμένα, θα σου απαντήσω αυτόματα για το δαιμονισμένο εναρκτήριο "Άνοιξη", για τον συγκλονιστικό "Πατέρα", για το ηλεκτροφόρο χαώδες "Στον Γ.Φιλιππίδη", για τις στοιχειωμένες "Πόλεις-Θηρία", για το βύθισμά μου στο "Μπροστά στο Τέλος της". Και τα υπόλοιπα έξι τραγούδια του δίσκου όμως αποκαλύπτουν το δικό τους μουσικο-στιχουργικό τους κόσμο μεγαλόπρεπα και εμπνευσμένα, είναι και αυτά διαμάντια που είτε άμεσα είτε βραδυφλεγώς στέλνουν τη λάμψη τους στον ακροατή.   
 

Ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, που ενέχει στ'αυλάκια του την απαραίτητη διαχρονικότητα για να επιστρέφουμε μέσα του για πάντα.


 Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/10/2021
 


Οι λάμδα είναι οι

Παντελής Νικηφόρος
Κώστας Κωστίδης
Βασίλης Τυρανόπουλος
Χάρης Παρασκευάς
Θοδωρής Σοφόπουλος


Όλοι οι στίχοι είναι του Παντελή Νικηφόρου

Στο "Όλοι μαζί μια μοναξιά" σαξόφωνο παίζει ο Σταύρος Μάνθος

Στο "Μπροστά στο τέλος της" ακούγονται οι Εύα Λαύκα, Αλέξανδρος Κούστας, Νίκος Αυγουστίδης, Νεφέλη Μπερή, Στέφανος Μουρούτσος, Νίκος Βελώνιας, Ελένη Ζιαζοπούλου

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Νίκο Λάβδα στο Kiwi Studio

Το artwork και τα γραφιστικά είναι του +wolframgrafik

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αύγουστος 1974, Κάλυβος Μυλοποτάμου Ρεθύμνης


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ΜΑΤΑΙΩΣΗ
METAMAN
(01/07/2022)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Instrumentals
Logout
(24/06/2022)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Sympan
Desert Monks
(31/05/2022)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Let The Festivities Begin!
Los Bitchos
(01/08/2022)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ