To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Sympan

Desert Monks


Έχουμε θίξει στο παρελθόν το θέμα της μούσας που επισκέπτεται τους καλλιτέχνες στο ντεμπούτο τους κι έχουμε σχολιάσει την μετέπειτα απρόβλεπτη... συμπεριφορά της. Ναι, μερικές φορές αργεί να περάσει από τα μέρη του καλλιτέχνη και, μάλιστα, αργεί βασανιστικά! Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω της και υπάρχουν και φορές που επανεμφανίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανανεωμένη και με νέο look!

Θα μιλήσουμε για τη μούσα των Desert Monks και την επανεμφάνισή της. 

Οι Desert Monks, η Alternative Rock μπάντα και παρέα από την Αθήνα, τρεισήμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου debut album της ("Dark Grooves"), κυκλοφορεί τη νέα της δισκογραφική δουλειά “Sympan” (out 06/05 via Just Gazing Records).

Η μούσα τους αυτή τη φορά; Ανανεωμένη, όμορφη και ιδιαίτερα γενναιόδωρη! Δεν βιάστηκε να έρθει, αλλά και δεν άργησε. Ήρθε ακριβώς όταν έπρεπε!

Χωρίς να πέσουν στην παγίδα της επιτυχίας του πρώτου τους δίσκου, οι Monks, με υπομονή -άνευ κεκτημένης ταχύτητας- και επιμονή, θα μας χαρίσουν τις νέες alternative ιστορίες τους. Alternative ήχος, στα γνωστά, πλέον, μουσικά μονοπάτια τους και κάποιες άλλες ψυχεδελικές, Prog και Art μελωδίες που «σκάνε μύτη» από το πουθενά στις συνθέσεις τους. Ο ήχος τους είναι πιο σκληρός από την πρώτη τους δουλειά και οι κιθάρες πιο δυνατές, αρκετά πιο απελευθερωμένες και ψυχεδελικές. H μπάντα βγάζει πράγματα από μέσα της και αυτό μας αρέσει!

Να μιλήσουμε γενικά για το album; Τα παιδιά έγραψαν τραγούδια που αφήνουν ευδιάκριτα αποτυπώματα, λόγω του ιδιαίτερου συναισθηματικού τους βάρους. Ξέρεις, εκείνα που αντηχούν – έμμεσα και άμεσα- στο πνεύμα των ανθρώπων. Στο σύμπαν μας. Ένα σύμπαν αθάνατο και ταυτόχρονα θνητό, ένα σύμπαν τόσο χαοτικό και ταυτόχρονα τόσο μικρό που χωράει στη χούφτα μας και μέσα στην τσέπη του μπουφάν.

Να μιλήσουμε ειδικά για κάποια τραγούδια, χωρίς να θέλουμε, φυσικά, να αδικήσουμε τα υπόλοιπα; Όλα ακούγονται «μονορούφι». Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και φυσικά στο αγαπημένο στέκι. Είναι, όμως, κάποια που σου κάνουν «κλικ» από την αρχή! Το “Eyes”, λοιπόν, είναι αυτό που αποτελεί έναυσμα για την -κάθε είδους- εσωτερική μας αναζήτηση. Ο αρχέγονος τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων που ακούει στο όνομα μουσική και η πρακτική για την επούλωση και θεραπεία ψυχολογικών πληγών. Με το “Alone, In Love And Well Distracted”, ταξιδεύεις πέρα από κάποιες λεπτές κόκκινες γραμμές και πέρα από κάποια όρια. Εμφανίζονται σκοτεινές πτυχές και φωτεινές εμπειρίες. Ακούγοντας την εισαγωγή του ανωτέρω κομματιού και την ώρα που προσπαθώ να γράψω δυο τρεις γραμμές, μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα της μπάντας να ξεκινάει μια μεγάλη βόλτα από τα Άνω Πατήσια, η οποία καταλήγει στο Bristol. Όλα αυτά, με ένα cd του Neil Young που δεν έχει σταματήσει να παίζει από την αρχή...

Συνεχίστε τις όμορφες βόλτας σας παίδες! Εμείς, εδώ είμαστε!
 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Femmeland
VASSIŁINA
(23/06/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Altered State
Α Monkey Shine
(16/05/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ
Παύλος Παυλίδης
(20/04/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Lives Outgrown
Beth Gibbons
(18/05/2024)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ