To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Άγρια

ΛΟΛΕΚ


Αυτός ο δίσκος, από τα πρώτα του δευτερόλεπτα και από το πρώτο του play, αποπνέει μια ξεχωριστή σκοτεινή μαγεία, εξαρχής σου επιβάλλει την ξεχωριστή πυκνή ατμόσφαιρά του, σε πνίγει στις λέξεις του και στα αχανή βαθιά μηνύματά του. 

Αυτός ο δίσκος είναι η μουσική και τα λόγια μιας ιστορικής εποχής, της περίεργης νέας εποχής, αυτής που ορίστηκε από τους τοίχους των σπιτιών μας, από τις κάμερες, που χάσκουν σαν κλούβια μάτια πάνω από τις οθόνες των υπολογιστών μας ή κρύβονται σε μια γωνιά των κινητών μας, από τα ατέλειωτα timelines και τα αγωνιώδη chats στο Facebook και στο instagram, από την αστική αποξένωση και την εύθραυστη γυάλινη επιφάνεια που σκεπάζει τις μπερδεμένες σχέσεις μας.

Όμηροι στη νέα μοναξιά. Όμηροι στο νέο φόβο. Όμηροι στην παλιά οικογένεια. Και ο δίσκος γυρίζει σαν σβούρα ξανά και ξανά ψάχνοντας την απόδραση και φωνάζοντας ελευθερία.

Ο εσωτερικός πυρήνας του δημιουργού εδώ φλέγεται και ανατινάσετται, μπροστά μας, μέσα στα πύρινα αυλάκια του άλμπουμ. Ο δημιουργός παραδίδει στον ακροατή ολόκληρη την ψυχή του. Κυνικός και σκληρός, μα στο βάθος ανήσυχος και ευαίσθητος σαν παιδί που το πέταξαν με βία στη λύσσα των πιο σκοτεινών ημερών μας, προσπαθεί να περιγράψει τα όσα ζοφερά αντικρίζει και να χτυπήσει συναγερμούς. Δεν διδάσκει και δεν κουνάει δάχτυλα, μονάχα ασθμαίνει και με -περισσή έμπνευση και ποίηση- ξεσηκώνει. 

Το “Άγρια” είναι ένας καταπληκτικός δίσκος. Ο Λόλεκ, στο 4ο δισκογραφημά του -με τη συνδρομή του Νίκου Βελιώτη στην παραγωγή- καταθέτει ένα άλμπουμ «προσευχητάρι», ένα άλμπουμ «σταθμό» για τα πολύπαθα 20’s (και όχι μόνο). 

 

"Οι Άλλοι". Ο Λόλεκ επέστρεψε και μου θύμισε να ξεκολλήσω από πάνω μου το «βαρετό μου δέρμα». Αυτό που φοράω από συνήθειο εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που κρύβει την όση ζωή που έχει μείνει μέσα μου ύστερα από 46 χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Κάτι παρόμοιο μου είχε ζητήσει και ο Αγγελάκας το 1993, όταν ήμουν 17 χρόνων: «Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις κάτω απ´τη μάσκα που φοράς». Η ιστορία και το ψέμα επαναλαμβάνονται… 
[από τα 10 Κομμάτια του Μήνα, Ιούνιος]

 

 


 

Το "Κυνήγι" είναι ένα βαριά συννεφιασμένο ποιητικό ταξίδι, που περιφέρεται με αγωνία και υπόκωφη (υπερ)ένταση μέσα στα σκοτεινά λαγούμια του μυαλού και της ψυχής, κουτουλώντας σε σπασμένες οθόνες και εγκλωβιζόμενο ανάμεσα σε γράμματα και αριθμούς σκονισμένων πληκτρολογίων, προσπαθώντας να βρει τα λόγια να περιγράψουν το ψέμμα μήπως και ξεμείνει τελικά κάπου μόνη της αλήθεια, μακριά από τις κάμερες των smart phones και από τα timelines του Facebook. του Instagram και του Tik Tok. Στα inbox ο έρωτας παραμένει στο "διαβάστηκε" και ύστερα από λίγο σβήνεται - πεθαίνει...
[από τα 10 Κομμάτια του Μήνα, Σεπτέμβριος]

 

 

 


Release Date: 16/9/2022 via Inner Ear

Δελτίο Τύπου

«Είμαστε αστείο ή εξιστορούμενη τραγωδία»

Το τέταρτο άλμπουμ του Λόλεκ, με τον τίτλο «Άγρια», γραφόταν στην Αθήνα ανά διαστήματα από το 2019 εως το 2021. Ο Λόλεκ έχει γράψει τη μουσική στα εννέα κομμάτια και έχει διασκευάσει το κομμάτι «Αυτός Ο Άνθρωπος» του Λυκούργου Μαρκέα και της Μάρως Μπιζάνη. Ο ίδιος έχει κάνει όλες τις ηχογραφήσεις και τη μίξη, εκτός από τις ηχογραφήσεις του τσέλου και των κρουστών που έγιναν από τον Νίκο Βελιώτη, ο οποίος συνυπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweetspot Productions).

Το «Άγρια» είναι ο ήχος της αναταραχής που γεννάει την αλήθεια. 10 κομμάτια όπου ο λυρισμός συνυπάρχει με τον θόρυβο και ο ρομαντισμός με την βίαιη ειλικρίνεια. Μια εξομολόγηση για την καθημερινότητα της απογοήτευσης, την απελπισία του έρωτα, την φυλακή της οικογένειας, το παιχνίδι της κοινωνικής αποδοχής, την αυτοκαταστροφική ανθρώπινη φύση.

Κυκλοφορεί σε LP, CD και κασέτα από την Ιnner Ear.
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Syd Sessions EP
Echo Train
(23/11/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Melodyssey
Sundayman
(22/09/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ATHENS BLUES
Hume Assine
(20/09/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Ballad of Darren
Blur
(25/08/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ