To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

ATHENS BLUES

Hume Assine


”Από την Κυψέλη, στην Παλλήνη και το Νέο Ψυχικό,
μας ενώνει μια ζωή σ’ ένα κελί με το λουκέτο ανοιχτό”


Στην καρδιά του Αυγούστου (10/8) έφτασε στα ηχεία μας το "ATHENS BLUES", ο τρίτος δίσκος του Hume Assine, κατά κόσμον Βαγγέλη Ορφανίδη, και της εκλεκτής παρέας του: Η Άννα Πασπάτη είναι πάλι εδώ με τις εξαιρετικές ερμηνείες της, όπως και ο Αλέξιος Αντωνόπουλος, ο οποίος -σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία- "αφήνει στην άκρη τα ντραμς του για να παίξει με αναλογικά beats". Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Jerome Kaluta (φωνή στο ομώνυμο του δίσκου track, "ATHENS BLUES") αλλά και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Στέφανος Τσιτσόπουλος (απαγγέλει στο ending track "FOKIONOS EXIT", εκ των κορυφαίων του άλμπουμ).

Αν κάποιος ψηλαφίσει και εξερευνήσει το πρότερο δισκογραφικό αποτύπωμα του Βαγγέλη Ορφανίδη ("The Sweetest Sound"/2020, "Till Now"/2017 + τα EPs), το δίχως άλλο θα αισθανθεί το ταλέντο του Αθηναίου δημιουργού στο να φτιάχνει φρέσκες και όμορφες μουσικές, καταθέτοντας ξεχωριστή και ευδιάκριτη άποψη. Φτάνοντας στο άρτι αφιχθέν και περί ου ο λόγος σήμερα "ATHENS BLUES", βλέπουμε τον Hume Assine και τους συνεργάτες του για ακόμα μια φορά να εισέρχονται στην... πίστα  με ιδέες κοφτερές και τολμηρές και να καταφέρνουν εντέλει -ξανά- να μας εκπλήξουν - το "ATHENS BLUES" είναι ένας δίσκος που, ενώ διατηρεί τις βασικές μουσικές αρχές του project, διαφοροποιεί σημαντικά εαυτόν από τους προγόνους του και βηματίζει με θάρρος προς νέες κατευθύνσεις και περιπέτειες. Ο ελληνικός και ο ξένος στίχος διαδέχονται ο ένας τον άλλον σαν... να μην τρέχει τίποτα, μια φυσική γλωσσική εναλλαγή που όχι μόνο δεν μπερδεύει τον ακροατή, μα τουναντίον τον κρατάει σε εγρήγορση. Η Άννα Πασπάτη είναι αλάνθαστη και "φέρει τεράστια ευθύνη" για την πλούσια δυναμική και προοπτική που αποπνέει το άλμπουμ.

Ζουμάροντας στην πολύπαθη τσιμεντένια πόλη -στις πολυκατοικίες της και στις κεραίες που χάσκουν στις ταράτσες, στους μεγάλους δρόμους και στα δαιδαλώδη στενά της, στους εκκωφαντικούς θορύβους της μα και στις νεκρικές σιωπες της, στη μαυρίλα μα και στα πλουμιστά χρώματά της, στα σκοτάδια μα και στα λαμπερά φώτα της- το "ATHENS BLUES" απογειώνεται σαν ένα ηχητικό drone και καταγράφει μια γλαφυρή και πέρα για πέρα ενδιαφέρουσα άποψη του κλεινού άστεως. Την άποψη του Βαγγέλη, της Άννας και του Αλέξιου...     

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αυτή την 3η δισκογραφική δουλειά, το trio επιστρέφει ανανεωμένο ηχητικά, με τον Hume Assine να συνοδεύει τα synthesizers του με organs και mellotrons, τον Αλέξιο Αντωνόπουλο, να αφήνει στην άκρη τα ντραμς του για να παίξει με αναλογικά beats και την Άννα Πασπάτη, σε πρώτο ρόλο στα φωνητικά, να μας διηγείται δέκα καθημερινές αστικές ιστορίες εμπνευσμένες από την Αθήνα, αλλά που θα μπορούσαν να συμβαίνουν και οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε το album κλείνει με τη συμμετοχή έκπληξη του Θεσσαλονικιού συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού, Στέφανου Τσιτσόπουλου, να μας περιγράφει ένα ταξίδι μερικών nanosecond από και προς τη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα ο Jerome Kaluta αναλαμβάνει να μας εισάγει στον κόσμο των Αθηναϊκών μπλουζ, έναν κόσμο γεμάτο super συναισθήματα, special καθημερινότητες, νυχτερινές βόλτες, παθιασμένα φιλιά, πολιτική τοξικότητα, υπόγειες και εξωπραγματικές διαδρομές, εσωτερικές αναζητήσεις και όνειρα. 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Α Monkey Shine
(16/05/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ
Παύλος Παυλίδης
(20/04/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
September
The BitterSweet
(21/03/2024)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Lives Outgrown
Beth Gibbons
(18/05/2024)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ