To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Everything Now

Arcade Fire

Τέσσερα χρόνια μετά το "Reflektor", οι μεγάλοι Καναδοί Arcade Fire επιστρέφουν με τον 5ο δίσκο τους, "Everything Now"... Και είναι λυπηρή η διαπίστωση πως όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από τη δεκαετία του 2000, οπότε και η μπάντα μας είχε δώσει τρεις δισκάρες (2 στα 00's και μία το 2010), τόσο απομακρυνόμαστε και από τον υπερεμπνευσμένο μουσικό πυρήνα τους, τη μαγεία τους και τις ασύλληπτες συνθέσεις τους, οι οποίες κατ'ουσίαν τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της υφηλίου.   

Αν λοιπόν το "Reflektor" του 2013, μου άρεσε λίγο και μου ήταν εν γένει αδιάφορο, το άρτι αφιχθέν "Everything Now" δεν μ'αρέσει καθόλου και μάλιστα σε κάποια σημεία του (τραγούδια του), ηχεί στ'αυτιά μου ενοχλητικό και αποκρουστικό. Διότι "η αλήθεια βρίσκεται στη disco, γκε-γκε;" - αυτό θα μπορούσε να πει στην παρούσα περίπτωση ο Γιώργος Πετρόχειλος (βλ. ταινία 'Χούλιγκανς'). Και αφού ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, να καταθέσω συγχρόνως πως δεν είναι όλα για όλους και δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, πάει να πει πως το γεγονός ότι η disco και τα 80's έxoυν γίνει πάλι της μοδός εν έτει 2017, δεν σημαίνει πως κάθε μπάντα εκεί έξω πρέπει να φτιάξει τέτοια μουσική και να ακολουθήσει το ρεύμα - από τους The Last Shadow Puppets, τους Kasabian και τους Killers ως και τους Arcade Fire, περί ων ο λόγος σήμερα. Τα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγούν σε φιάσκο και μεγάλα ξενερώματα... Όχι, λοιπόν, δεν πρέπει ντε και καλά να ακολουθήσει το ρεύμα η κάθε x-ψ μπάντα, εκτός κι αν την αναγκάζουν/πιέζουν οι πολυεθνικές, οι παραγωγοί και οι μάνατζερς ή/και η ίδια η μπάντα γουστάρει να είναι πάντα in και... trendy και να τα κονομάει. Δεν ξέρω τι συνέβη με τους Arcade Fire, πάντως -με ευκολία και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία- θα πω πως μόλις μας έδωσαν το χειρότερο δίσκο τους ως τώρα.

Έπρεπε να φτάσω κοντά στο φινάλε του 47λεπτου άλμπουμ, για να νιώσω λίγη τίμια και αγνή ArcadeFire-ίλα, ακούγοντας πρώτα το πολύ καλό Good God Damn, στη συνέχεια το μουσικό-στιχουργικά αριστουργηματικό Put Your Money On Me και τέλος το σκοτεινό και ευρηματικό We Don't Deserve Love. Ο υπόλοιπος δίσκος ήδη ξεχάστηκε στο βωμό του...εκσυγχρονισμού και μιας παρωχημένης ανούσιας εξωστρέφειας.  

Για την ιστορία, η παραγωγή του "Everything Now" έγινε από τους ίδιους τους Arcade Fire, σε συνεργασία με τον Τhomas Bangalter των Daft Punk, τον Steve McΚey (Pulp, Florence And The Machine, The Kills) και τον Marcus Dravs (Coldplay, Brian Eno, Kings Of Leon). H ηχογράφηση έλαβε χώρα στα Boombox Studios στην Νέα Ορλεάνη, στο Sonovox Studio του Μόντρεαλ και στο Gang Recording Studio στο Παρίσι.
 

Βαθμολογία: 2,5/5
Release Date: 28/7/2017

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
It's Only Us
Monophonics
(27/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Making A Door Less Open
Car Seat Headrest
(15/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Σαν Τον Ήλιο
Λευκή Συμφωνία
(30/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ