To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Luciferian Towers

God Speed You! Black EmperorΘυμός. Αγωνία. Τρόμος. Κατεστραμμένος πλανήτης από όλες τις πλευρές. Κατεστραμμένο πολιτικό σύστημα. Πόλεμος εναντίον του συστήματος και της εξουσίας. Ούτε μια χρονιά σε αυτόν τον πλανήτη, από... γεννησιμιού του, δεν έμεινε χωρίς να γίνεται πόλεμος σε κάποια γωνιά του. Τι θα κάνουμε γι’αυτό; Ας κάνουμε συμβούλιο. Ας πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις που τελικά θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και σε νέους...πολέμους, πιο υπέροχους και πιο εξελιγμένους. 

Δύο χρόνια μετά το "Asunder, Sweet and Other Distress" και μετά από όλα τα κοινωνικοπολιτικα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει από τότε έως σημερα, η κατάσταση ούρλιαζε από μόνη της για έλεος, με μοναδική λύση στον ορίζοντα να είναι το "Luciferian Towers". Τέσσερα tracks, χωρισμένα σε επτά κομμάτια και περίπου 45 λεπτά διάρκεια, σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι το πιο συμπαγές και μουσικά πιο τακτοποιημένο άλμπουμ από όλα τα υπόλοιπα της καριερας τους, κάνοντάς το το πιο εύστοχο άλμπουμ των GY!BE μέχρι σήμερα.

Έχοντας στο νου μας την παγκόσμια καταστροφή, το "Luciferian Towers" έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με αυτή και να είναι άσχημο, απελπισμένο και ζοφερό. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω λυπηρό άλμπουμ. Αντί να υπάρχει η γνωστή πικρή απόδραση που περιμένουμε όπως ολοι ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει (απευθύνομαι στους fans), δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτός είναι ο ήχος των Godspeed που αγωνίζεται ενάντια στον φόβο παρακινώντας τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αυτό το εξαιρετικά μυώδες άλμπουμ, προσπαθεί να αναπτύξει την ανάγκη του ακροατή να αντιμετωπίσει το χάος του σήμερα, με όπλα τα πνευστά, τα βιολιά, τις πειραματικές κιθάρες και τα ηλεκτρονικά samples, δημιουργώντας πολλές στρώσεις από πληροφορίες στο μυαλό του. 

Το συγκεκριμένο άλμπουμ ακούγεται σαν σκοτεινή κλασσική μουσική -κάποιες στιγμές μου θύμισε τα σκοτεινά arrangements του Frederic Chopin- , ίσως λίγο πιο εύκολο στην ακρόαση από παλαιότερες δουλειές, θυμίζοντάς μας ότι όντως υπάρχει ελπίδα να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, χωρίς να γεμίζει με απελπισία τις καρδιές μας, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι ο συλλογικός αγώνας εναντίον του συστήματος είναι μια μάχη που αξίζει να γίνει, αντί να παραδοθούμε με την πρώτη, αμαχητί και αύτανδροι. Νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο ύφος και πνεύμα του "Luciferian Towers", ένα άψογα συνθετημενο μουσικά, μελωδικό και δυναμικό άλμπουμ, ίσως το καλύτερό τους μέχρι σήμερα. 


Βαθμολογία: 4/5
Release Date: 22/9/2017

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Slow Rush
Tame Impala
(27/02/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Quadra
Sepultura
(10/02/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The End Of The F***ing World 2
Graham Coxon
(17/11/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Αντιλόπη
The Boy
(21/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ